Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΕΝΤΑΜΗΝΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδας, που πραγματοποιήθηκε στις 24/11/2015, παρευρέθηκε αντιπροσωπεία από τα σωματεία των εργαζομένων στις
υπηρεσίες του Δήμου, η οποία κατέθεσε αιτήματα και διεκδικήσεις με κύρια αιχμή τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους στα λεγόμενα πεντάμηνα.




Από την μεριά μας δηλώσαμε ότι συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αίτημα των εργαζομένων για την εξίσωση των δικαιωμάτων τους, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα. Χαιρετίζουμε τους αγώνες των συνάδελφων 5μηνίτων οι οποίοι σε πολλούς Δήμους ενιαία έδωσαν τον αγώνα με τους υπόλοιπους εργαζόμενους δημιουργώντας επιτροπές και κατάφεραν σήμερα να έχουν ίσα δικαιώματα με το υπόλοιπο προσωπικό, εκτός του μισθολογικού.


Σήμερα το σύνολο των υπηρεσιών των δήμων υπολειτουργούν λόγω της απαγόρευσης των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στους δήμους από το 2009, την οποία με συνέπεια εφαρμόζουν Ε.Ε και αριστεροδεξιές κυβερνήσεις, με αποτέλεσμα, την εντατικοποίηση της εργασίας, την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων, την υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών στους δημότες, κυριολεκτικά έχουν γονατίσει οι δομές σε όλους τους δήμους. Τα προγράμματα αυτά υπηρετούν τη στρατηγική του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του προκειμένου να ξεγελάσουν το τέρας της ανεργίας αλλά και να ικανοποιήσουν τη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων τσακίζοντας ακόμα περισσότερο το δικαίωμα στη Μόνιμη και Σταθερή Δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Στόχος τους η ιδιωτικοποίησή των δημοτικών δομών.
Και μόνο το γεγονός ότι σήμερα πάνω από 32.000 εργαζόμενοι προσλήφθηκαν σε αυτά τα προγράμματα- σχεδόν οι μισοί από όσους εργάζονται στους Δήμους- δείχνει ότι είναι απολύτως ρεαλιστικό και αναγκαίο να ικανοποιηθεί το αίτημα για την άμεση πρόσληψη αυτών των εργαζομένων με σχέση πλήρους και σταθερής απασχόλησης.

Για αυτό και η λογική, από την πλειοψηφία των δημάρχων για την διατήρηση/παράταση αυτών των προγραμμάτων και όχι της παραμονής με μόνιμη και σταθερή εργασία, είναι στην λογική της κυβέρνησης να λειτουργούν οι δήμοι με προγράμματα φτώχιας και εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα. Αντί να απαιτήσουν Μόνιμο Προσωπικό με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, διεκδικούν προσωπικό με ελαστικές σχέσεις εργασίας με μισθούς των 495 ευρώ και συνθήκες γαλέρας. Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων προέρχεται από μακροχρόνια ανεργία και σύμφωνα με το πρόγραμμα το επόμενο διάστημα θα ξαναβρεθούν άνεργοι. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί, δεν μπορεί να  αντιμετωπίζονται οι συνάδελφοι ως ανακυκλώσιμα υλικά.  


Σε αυτά τα πλαίσια η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε στο ΔΣ ψήφισμα που μεταξύ άλλων αναφέρει:  
"Μοναδική λύση που υπηρετεί τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων στους δήμους είναι η πρόσληψη προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία. Από όσους δουλεύουν με οποιαδήποτε μορφή ελαστικής εργασίας δεν περισσεύει κανείς, δεν πρέπει κανείς να απολυθεί. Αυτά που σήμερα κόβουν στους εργαζόμενους με ελαστικές μορφές αύριο θα επιδιώξουν να κόψουν και στους μόνιμους. Στόχος και της σημερινής κυβέρνησης είναι οι συγκεκριμένες μορφές εργασίες να γενικευτούν και στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα. 

Ως ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΠΑΤΩΝ-ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ στηρίζουμε τις διεκδικήσεις:

  • Όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν Μόνιμη και Σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος σε αυτά τα προγράμματα
  • ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΜΟΝΙΜΗ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • Να καταργηθούν τα προγράμματα φτώχιας.
  • Κανένας εργαζόμενος να μην έχει μισθό κάτω από τα 751,00 ευρώ.
  • Επίδομα Ανεργίας για όσο διάστημα ο εργαζόμενος παραμένει άνεργος."

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Αρχειοθήκη ιστολογίου