Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Παρέμβαση Παλλήνης: Επιτέλους...αποχέτευση στην Ψυτάλλεια!!!

Η δημοτική παράταξη «Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο» τόσο στο προεκλογικό της πρόγραμμα, όσο και στις δημόσιες τοποθετήσεις των δημοτικών της συμβούλων, Απόστολου Βολιώτη και Μήλιας Κόπτη, έθετε σε προτεραιότητα την
«οριστική και τελεσίδικη λύση» στο φλέγον ζήτημα της αποχέτευσης. Μάλιστα, αναδείκνυε ως κυρίαρχο στοιχείο της απαλλαγής των Πολιτών από το μαρτύριο των ακαθάρτων, την άσκηση πίεσης προς την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις ως προς τον τελικό αποδέκτη των λυμάτων. Επιπλέον, τασσόταν υπέρ της επιτάχυνσης όλων των αναγκαίων μελετών, ώστε η Παλλήνη να είναι έτοιμη για όποια λύση είναι εφικτή χρονικά, οικονομικά και τεχνικά (Ψυτάλλεια, ΚΕΛ Ραφήνας, τοπικός βιολογικός).




Στην κατεύθυνση αυτή, εργάστηκε από την πρώτη κιόλας στιγμή (φθινόπωρο του 2014) και ιδιαίτερα, μετά την κυβερνητική αλλαγή (άνοιξη του 2015) με αλλεπάλληλες επαφές και συσκέψεις που είχε αντιπροσωπεία της ‘’Παρέμβασης’’ και Οικολογικών Φορέων της Πόλης τόσο σε περιφερειακό, όσο και σε κυβερνητικό και τεχνοκρατικό επίπεδο. Κοινή συνισταμένη των συναντήσεων αυτών ήταν η αδήριτη ανάγκη να λυθεί ο γόρδιος δεσμός της διαχείρισης των αστικών λυμάτων της Πόλης προς όφελος του περιβάλλοντος, της υγείας και της ποιότητας ζωής των Πολιτών. Αρωγός και συμπαραστάτης στην επίλυση του προβλήματος στάθηκε η νέα Περιφερειακή Διοίκηση της Ρένας Δούρου.

Οι παραπάνω αποτελεσματικές πρωτοβουλίες της «Παρέμβασης για έναν άλλο Δήμο» γνωστοποιήθηκαν και επισήμως τον περασμένο μήνα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παλλήνης από τον επικεφαλής της Απόστολο Βολιώτη.

Η κυβερνητική βούληση και αποφασιστικότητα για οριστική λύση αποτυπώθηκε με τον πιο εύγλωττο τρόπο από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Γ.Τσιρώνη στις δύο συναντήσεις με την αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης και οικολόγων που πραγματοποιήθηκαν προ εξαμήνου, αλλά και στις επαφές προ διμήνου με τον Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων. Αποτυπώνεται και στις απανωτές διαβουλεύσεις που έχουν αυτή την περίοδο τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη με εκπροσώπους των Δήμων, της Περιφέρειας και της ΕΥΔΑΠ. Οι διεργασίες βρίσκονται σε τελικό στάδιο και σύντομα αναμένονται ανακοινώσεις από τους καθ΄ ύλην αρμόδιους υπουργούς με την Παλλήνη να οδεύει προς την Ψυτάλλεια. Άλλωστε η δέσμευση της σημερινής κυβέρνησης για τελεσίδικη λύση είχε προαναγγελθεί από τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Δήμαρχο Παλλήνης, Θεόδωρο Γκοτσόπουλο, κατά την προεκλογική συνεδρίαση – φιέστα που οργάνωσε η διοίκηση Ζούτσου στις 15/01/2015, στο δημαρχιακό μέγαρο.

Η οριστική διευθέτηση της διαχείρισης των ακαθάρτων στην Παλλήνη έρχεται μετά από δεκαετίες παλινωδιών που επέδειξαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Ουδέποτε τόλμησαν να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά και είτε ένιπταν τας χείρας τους, είτε περιορίζονταν σε επικοινωνιακές πιρουέτες ψηφοθηρίας με την ανοχή και τη συνέργεια, δυστυχώς, των αυτοδιοικητικών τους υποτακτικών. Αποτέλεσμα ήταν να σπαταληθεί πολύτιμος χρόνος, κοινοτικοί πόροι να χάνονται και η χώρα να απειλείται με πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ. Όταν όμως, ο κόμπος έφτασε στο χτένι, η λύτρωση της μίας και μόνο υπογραφής, που διαλαλούσαν, ποτέ δεν ήρθε και όταν οι εξελίξεις προμήνυαν την επερχόμενη κυβερνητική αλλαγή, οι πολιτικοί πάτρωνες τους αποκηρύχτηκαν, ενώ επιχειρήθηκε, ανεπιτυχώς, να φορτωθούν οι επόμενοι κυβερνώντες την ευθύνη τυχόν ακύρωσης του έργου. Στη περίπτωση δε της λύσης του γόρδιου δεσμού νομίζουν ότι θα έχουν το δικαίωμα να κομπορρημονούν και να θριαμβολογούν.

 pa-pallini.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου