Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Ο Ηλίας Ψινάκης και ο Μαραθώνας ανοίγουν την αγκαλιά τους σε οικογένειες ξεριζωμένων

Ο Ηλίας Ψινάκης και ο Μαραθώνας ανοίγουν την αγκαλιά τους σε οικογένειες ξεριζωμένων
Σαράντα οικογένειες προσφύγων θα φιλοξενηθούν σε ισάριθμες σκηνές στην 4η Κατασκήνωση του Αγίου Ανδρέα, στην περιοχή Ζούμπερι, που υπάγεται στο δήμο Μαραθώνος.
Με πρωτοβουλία του δημάρχου Μαραθώνος κ. Ηλία Ψινάκη και με τη βοήθεια του στρατού ολοκληρώθηκαν οι προετοιμασίες για την εγκατάσταση των πρώτων 20 οικογενειών, οι οποίες έφτασαν χθες, ενώ στη συνέχεια αναμένεται η άφιξη άλλων 20.




Ο δήμαρχος Μαραθώνα έθεσε συγκεκριμένους όρους για τη φιλοξενία των προσφύγων -και ορθώς τους έθεσε αφού οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Ο ίδιος δήλωσε στην ιστοσελίδα του «Πρώτου Θέματος»

ότι «προς τιμήν του κ. Βίτσα και της κυρίας Φωτίου οι αρμόδιοι υπουργοί δέχτηκαν το επιχείρημά μου, που ήταν ότι οι βασανισμένες αυτές οικογένειες αξίζουν φιλοξενία και αξιοπρέπεια και όχι στρατόπεδα συγκεντρώσεως». Και συμπλήρωσε: «Έχω ένα σπίτι μεγάλο και μπορώ να φιλοξενήσω μάξιμουμ 10 ανθρώπους, για να περάσω και εγώ αλλά και αυτοί καλά. Αν βάλω χίλιους θα είναι δυστυχισμένοι οι καλεσμένοι, δυστυχισμένος και εγώ. Θα καταστραφεί όχι μόνο το σπίτι αλλά ολόκληρη η γειτονιά. Ο δήμος Μαραθώνα έχει πολύ τουρισμό και ειδικά το καλοκαίρι. Σχεδιάζω με επενδυτές να τον κάνουν τούμπανο και δεν θα αφήσω κανέναν να τον κάνει Λέσβο, Κω ή λιμάνι του Πειραιά».

Ο δήμαρχος Μαραθώνα έθεσε συγκεκριμένους όρους για τη φιλοξενία των προσφύγων. Δεν εξετάζουμε αν συμφωνούμε ή όχι με αυτούς τους όρους, όμως δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε ότι ορθώς τους έθεσε αφού οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Στους όρους αυτούς συγκαταλέγονται και οι ακόλουθοι:

– Να οριστεί αυστηρό χρονικό περιθώριο της διαμονής των προσφύγων μέχρι και τις αρχές του καλοκαιριού, αφού τότε ξεκινάει η υλοποίηση των κατασκηνωτικών προγραμμάτων. Ο προσωρινός χαρακτήρας της λειτουργίας του χώρου φιλοξενίας υποδεικνύεται και από το γεγονός ότι στην 4η Κατασκήνωση θα στηθούν μόνο σκηνές.

– Τη διοίκηση του χώρου να αναλάβει μόνο ο στρατός και όχι ΜΚΟ.

– Η δομή του χώρου φιλοξενίας να περιλαμβάνει διοικητική υπηρεσία, υγειονομική υπηρεσία, υπηρεσία υποδομών, υπηρεσία διαχείρισης και ομάδα φύλαξης.

– Να πραγματοποιηθούν εργασίες και συγκεκριμένα να πραγματοποιηθεί επισκευή στα δίκτυα και τις υποδομές και να τοποθετηθεί περιμετρικός φωτισμός.

– Τα κατασκηνωτικά προγράμματα να λειτουργήσουν κανονικά και στην ώρα τους.

Στη φωτογραφία βλέπουμε τον Ηλία Ψινάκη σε στιγμή χαρούμενης συναδέλφωσης με τους στρατιώτες που εργάζονται για τη διαμόρφωση του χώρου.


3vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου