Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Δημ. Συμβούλιο Ραφήνας – Πικερμίου: Λύση στο πρόβλημα της υδροδότησης στο Ντράφι

ds060820152
Το θέμα της υδροδότησης που απασχολεί έντονα αυτές τις μέρες τους κατοίκους του Ντραφίου συζητήθηκε στο χθεσινό δ.σ. Λύση στο πρόβλημα αναμένεται να δώσει η σύνδεση της δεξαμενής που υδροδοτεί το Ντράφι με μία ακόμα νέα παροχή υδροληψίας.

Θέμα: Λήψη απόφασης περί έγκρισης υποβολής αιτήματος στην ΕΥΔΑΠ για νέα παροχή υδροληψίας διαμέτρου 3 ιντσών για τον οικισμό Ντραφίου δημοτικής ενότητας Πικερμίου δήμου Ραφήνας – Πικερμίου

Την εισήγηση έκανε ο κ. Μπουρνούς:
Παρατηρείται πρόβλημα με την υδροδότηση λόγω υπερκατανάλωσης. Αυτό συμβαίνει γιατί ολόκληρο το δίκτυο του Ντραφίου ουσιαστικά δέχεται νερό από μία μόνο παροχή που βρίσκεται στην Πεντέλη μέσω αγωγού 3 ιντσών.
Αυτός ο αγωγός γεμίζει δύο δεξαμενές. Πρώτη φορά αντιμετωπίζεται αυτό το θέμα. Παλιότερα, επί κοινότητας Πικερμίου, το δίκτυο δεχόταν «ενέσεις» νερού από δύο κοινοτικές γεωτρήσεις. Εμείς δεν έχουμε βάλει στο δίκτυο άλλο νερό εκτός της ΕΥΔΑΠ.
Προσπαθούμε με άλλους τρόπους μεταφοράς νερού ΕΥΔΑΠ αλλά πολλές φορές δεν αρκεί. Θα πρέπει να μπει μια νέα παροχή 3 ιντσών που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα.
Τον λόγο πήρε ο δήμαρχος Βασ. Πιστικίδης που μιλώντας προς τους κατοίκους της περιοχής που ήταν παρόν στο δ.σ είπε ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα απασχολεί πολύ σοβαρά τον δήμο τις τελευταίες μέρες.
Αναφέρθηκε αναλυτικά στις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι και σήμερα αλλά και τις συζητήσεις που έχει κάνει με την ΕΥΔΑΠ ώστε να λυθεί το πρόβλημα εξετάζοντας ενδελεχώς κάθε πιθανή αιτία που το προκαλεί.
Είπε ακόμα ότι εκτός από τις ανάγκες των κατοίκων για πόσιμο νερό υπάρχει και σημαντικό θέμα πυρασφάλειας.

Ακολούθησε διάλογος με τους κατοίκους της περιοχής και για άλλα θέματα που αφορούν την περιοχή όπως ο καθαρισμός των οικοπέδων αλλά και η περισυλλογή των κλαδεμένων δέντρων.

Παρέμβαση έκανε και ο κ. Βασιλόπουλος λέγοντας ότι θα πρέπει να δει ο δήμος και τις υπόλοιπες περιοχές που λειτουργούν με δεξαμενές και είναι το όριο και πρότεινε να τοποθετηθούν συστήματα τηλεμέτρησης που θα ειδοποιεί για την στάθμη του νερού στην δεξαμενή.

Ψηφοφορία : Ομόφωνα 10


www.irafina.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου