Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Ανοιχτή επιστολή-απάντηση, στο παραπλανητικό δελτίο περί αποχέτευσης του Χρ. Τσαντήλα

Ανοιχτή επιστολή-απάντηση, στο παραπλανητικό δελτίο περί αποχέτευσης, του Δημοτικού Συμβούλου Χρ. Τσαντήλα, που δημοσιεύτηκε στις 30/4/2016.
Συνδημότες και συνδημότισες.
Ως εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος, για την αποχέτευση στην περιοχή μας, ασχολούμαι με το συγκεκριμένο θέμα μία πενταετία. Γνωρίζω όλες τις λεπτομέρειες και κατέχω όλα τα επίσημα έγγραφα των Υπηρεσιών που το αφορούν.
Στην προηγούμενη δε Δημοτική Αρχή, το Τοπικό Συμβούλιο Σπάτων, που ήμουν Πρόεδρος, με ομόφωνη
απόφαση και των 11 μελών, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, αποφάσισε ότι, η θέση Πλατύ Χωράφι είναι ακατάλληλη και απορριπτέα, αναζητώντας εναλλακτική λύση. 




Νοιώθω λοιπόν την υποχρέωση να απαντήσω, στα παραπλανητικά και ανακριβή στοιχεία, που παραθέτει σε «δήθεν» ενημερωτικό δελτίο, ο κ. Τσαντήλας.
Η παράταξη στην οποία ανήκει ο κ. Τσαντήλας, λειτουργεί στα Δημοτικά Συμβούλια, σαν εκπρόσωπος του Κυβερνώντος Κόμματος. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οφείλουν να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των Δημοτών, αφήνοντας τις κομματικές τους ταυτότητες εκτός Δήμου.
Ας αρχίσουμε λοιπόν με το θέμα της χωρητικότητας του ΚΕΛ, (Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων) της Ψυττάλειας. Αφού κατέπεσε από επίσημα εμπιστευτικά έγγραφα της ΕΥΔΑΠ, το επιχείρημα ότι δεν χωράει άλλα λύματα, προέκυψε εδώ και λίγους μήνες, το ψευδέστατο και άνευ μελέτης επιχείρημα, ως δικαιολογία, «η συσσώρευση υπερβολικού Αζώτου» και ότι «δεν γνωρίζουν από πού προέρχεται».
Δηλαδή, δεν μπορούν να ελέγξουν το Άζωτο, αλλά μπορούν να διαχειριστούν την δημιουργία και την λειτουργία ΚΕΛ στην περιοχή μας.
Συνεχίζουμε με τις ηθελημένες ανακρίβειες – ψέματα του Δημοτικού Συμβούλου κ. Χρ. Τσαντήλα.

1ον) «Αντιπροσωπεία από Δημ. Συμβούλους πήγε στην ΕΥΔΑΠ». Ποιοί σύμβουλοι πήγαν; Με ποιά ενημέρωση; ΄Οταν δεν γνωρίζουν και δεν διαθέτουν τα κατάλληλα έγγραφα. Να ρωτήσουν τι; Τους Συμβούλους και Διευθυντές της ΕΥΔΑΠ, που η απάντησή τους ήταν γνωστή.
Ποιούς Συμβούλους ενημέρωσαν για την συνάντηση; Εγώ παρακάλεσα την κα Ντελάκη, αν προκύψει τέτοια συνάντηση να παρευρεθώ. Μου υποσχέθηκε ότι θα με ειδοποιήσει. ΠΟΤΕ δεν ειδοποιήθηκα. Ποιός με απέκλεισε; Χωρίς αντίλογο, οδηγήσατε μία ομάδα ανθρώπων, δεν γνωρίζω ποιών, να ενημερωθούν από αυτούς που θέλουν να κάνουν ένα έργο, τόσο σοβαρό, στο Πλατύ Χωράφι χωρίς καμία νόμιμη διαδικασία και μελέτη.
Να χαίρεστε την δικιά σας δημοκρατική πολυφωνία κ. Τσαντήλα.


2ον) Το εφεύρημα ότι η χωρητικότητα της Ψυττάλειας με 1.200.000 κ.μ. αφορά καθαρό νερό και όχι ρυπαντικό φορτίο!!!!!. Καινούργια έκφραση για ΚΕΛ, ώστε να μπερδευτούν οι δημότες. Οι Δημότες όμως, οι περισσότεροι, είναι ενήμεροι.
Ντροπή σας κύριε και είστε και τεχνικός. Σε όλον τον κόσμο, υπάρχει βιολογικός καθαρισμός με καθαρό νερό, χωρίς ρυπαντικά φορτία; Δηλαδή κάναμε έναν βιολογικό καθαρισμό στην Ψυττάλεια για 5.600.000 κατοίκους, (για ολόκληρη την Αττική), τον μεγαλύτερο στην Ευρώπη, αλλά επειδή μας ρίχνει κάποιος λίγο Άζωτο παραπάνω, σταματάμε να παίρνουμε άλλα λύματα, στην ουσία τον αχρηστεύουμε και δεν ψάχνουμε να βρούμε τον σαμποτέρ. Πάνε τα λεφτά και τα δικά μας και της Ε.Ε. τζάμπα!
Παραθέτω αυτούσια τα περί χωρητικότητας της Ψυττάλειας από την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΥΔΑΠ -www.eydap.gr

«Το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων της Ψυττάλειας (ΚΕΛΨ) λειτουργεί από το 1994 και σήμερα είναι σε πλήρη λειτουργία. Η επεξεργασία λυμάτων στο ΚΕΛΨ περιλαμβάνει προεπεξεργασία, πρωτοβάθμια επεξεργασία και προχωρημένη δευτεροβάθμια βιολογική επεξεργασία με απομάκρυνση αζώτου, επεξεργασία ιλύος και συμπαραγωγή ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας.
Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ΚΕΛ στην Ευρώπη και διεθνώς, με δυναμικότητα κάλυψης πληθυσμού 5.600.000 κατοίκων. Η μέση παροχή των εισερχόμενων λυμάτων είναι της τάξεως των 730.000 κ.μ. ημερησίως.
Η Α΄ Φάση έργων του ΚΕΛΨ λειτουργεί από το 1994, η Β΄Φάση από το 2004, ενώ η Γ΄ και τελική Φάση έργων λειτουργεί από το 2007 με την κατασκευή της μονάδας θερμικής ξήρανσης της ιλύος.»
Το φορτίο που κυλάει στους αγωγούς σ΄έναν Βιολογικό Σταθμό, ελέγχεται διαρκώς, ώστε εύκολα μπορεί να εντοπιστεί από πού προέρχεται. Μέχρι και κάμερες, με υπέρυθρη ακτινοβολία διαθέτει η ΕΥΔΑΠ, στα υπόγεια δίκτυά της, για να ελέγχει την ροή και τις βλάβες. 

3ον) Ψέμα για συλλεκτήρες και κόστος. Υπάρχουν έγγραφα από την ΕΥΔΑΠ προς Υπουργεία ότι, το κόστος σύνδεσής μας με την Ψυττάλεια είναι 30.000.000 Ευρώ. 

4ον) Το μεγαλύτερο ψέμα – υπόσχεση, για τριτοβάθμιο ΚΕΛ. Η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση, χρηματοδοτεί στην συγκεκριμένη περίπτωση, που ο Ευβοϊκός Κόλπος δεν χαρακτηρίζεται ευαίσθητος αποδέκτης, δευτεροβάθμιο βιολογικό. Αλλά και οποιουδήποτε βαθμού κι αν είναι τα επεξεργασμένα λύματα (νερό), είναι ακατάλληλα και για άρδευση βρώσιμων καλλιεργειών, ήδη διεθνώς έχει αποφασιστεί, σε 2 χρόνια να απαγορευτεί.
Αλλά εδώ κ. Τσαντήλα λέτε ότι, δεν έχουν 30 εκατομμύρια, ώστε να μπορέσουν να δεχτούν τις πόλεις της Βορ. Αττικής στην Ψυττάλεια και θα διαθέσουν χρήματα για να αναβαθμίσουν το δικό μας ΚΕΛ σε τριτοβάθμιο; 

5ον) Για την έκταση των 170 στρεμμάτων, με την οποία προσπαθείτε να επηρεάσετε και κοροϊδέψετε Συμβούλους που πιθανόν έχουν εκτάσεις στην περιοχή, αποκρύπτοντας ότι χρήματα από το Ελληνικό Δημόσιο και μάλιστα για σκοπό Βιολογικού Καθαρισμού ( Δημοσίου συμφέροντος ), δεν θα πάρουν ούτε σε 50 χρόνια.
Μας λέτε επίσης ότι θα γίνει διευθέτηση του ρέματος. Κατόπιν εορτής βέβαια. Αφου δεχτούμε ΚΕΛ στην περιοχή. «Ζήσε Μάη να φάς τριφύλλι». Το ΚΕΛ θα έχει γίνει πλωτό στη θάλασσα της Ραφήνας, μετά από κάποια πλημμύρα.
Αποκρύπτετε δε, ότι στο σημείο Πλατύ Χωράφι, πρόκειται να περάσει η Αττική Οδός και ο Προαστιακός προς το λιμάνι της Ραφήνας, με συνέπεια η οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή να είναι πολύ μεγάλη. Προσπαθείτε να φορτώσετε στους δημότες και τους κατοίκους της περιοχής, ένα έργο υποβάθμισης και υπανάπτυξης.
Σας ενδιαφέρουν οι αστοχίες των συλλεκτήρων προς Ψυττάλεια και αδιαφορείτε για τις πιθανές αστοχίες, (που συμβαίνουν σε όλους τους βιολογικούς της χώρας), αν το ΚΕΛ γίνει στο Πλατύ Χωράφι, προς τον μοναδικό πλούτο της περιοχής μας, την θάλασσα της Αρτέμιδος.
Να σας ρωτήσω κ. Τσαντήλα, αφού το φορτίο της Ψυττάλειας, 1.200.000 κ.μ. που μπορεί να δεχτεί, όπως παραπλανητικά αναφέρετε, αφορά καθαρό νερό, γιατί δεν παίρνουν και το δικό μας στην Ψυττάλεια να τους αραιώσει και το ρυπαντικό φορτίο του Αζώτου, αλλά επιμένουν να το ρίξουν στην θάλασσά μας;
Προσπαθήσατε επανειλημμένα να υποβαθμίσετε τον ρόλο του Δημάρχου Δημήτρη Μάρκου στο πρόβλημα ΚΕΛ, χρησιμοποιώντας και γηπεδικές εκφράσεις όπως «κρέμασες τα παπούτσια και λες ψέματα». Οι ενέργειες του Δημάρχου, είμαι σε θέση απόλυτα να γνωρίζω, γίνονται ξεκάθαρα για το συμφέρον των Δημοτών, προσπαθώντας να προσεγγίσει και να συνεργαστεί πάντα, με εκπροσώπους της Κυβέρνησης για το συμφέρον του τόπου, χρησιμοποιώντας κάθε νόμιμο μέσο.
Εσείς και κάποιοι Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης, προσπαθήσατε επανειλημμένα, να διαστρεβλώσετε την πρόταση «Λακαθέλα», η οποία πρόταση υπήρξε μετά από απαίτηση της Κυβέρνησης και της ΕΥΔΑΠ για εναλλακτική λύση εντός του χώρου του Δήμου μας, προς αποφυγή των προστίμων της Ε.Ε. Πρόταση βέβαια που αργότερα οι απαιτούντες, απέρριψαν, με την δικαιολογία ότι βρίσκεται σε Β3 περιοχή, στην ίδια περιοχή βέβαια που βρίσκεται και το υπό κατασκευή ΚΕΛ Κορωπίου. Οι πιέσεις που έχουν γίνει από την πολιτεία είναι αφόρητες και έχω ιδίαν αντίληψη.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολ. Αττικής και μέλος της Κυβερνητικής Παράταξης κ. Π. Φιλίππου, ξεκάθαρα παραδέχτηκε σε δημοτικό συμβούλιο της Ραφήνας και είναι γραμμένο στα πρακτικά, ότι η απόφαση είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ και όλες οι άλλες δικαιολογίες είναι αστείες.
Κλείνοντας, η υγεία των ανθρώπων για μένα ήταν και είναι αυτοσκοπός σε όλη μου την ζωή. Βεβαίως η ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ είναι απαραίτητη, αλλά όχι αποχέτευση βασισμένη σε συμφέροντα εργολάβων. ΄Οχι αποχέτευση υποβάθμισης της περιοχής, όχι αποχέτευση χωρίς μελέτες, όχι αποφάσεις όπως το αίσχος που συνέβη στο τελευταίο Δημοτ.Συμβούλιο της Ραφήνας.
Ψήφισαν αποχέτευση στο Πλατύ Χωράφι του Δήμου μας, με αγωγό εκβολής στην Αρτέμιδα, στην θάλασσά μας. Χωρίς καμία μελέτη αποδεκτή από τα αρμόδια Υπουργεία, αλλά με προσφορά ανταλλαγμάτων, όπως εσείς κ. Τσαντήλα μας είχατε προτείνει.

Ντροπή τους και ντροπή σας που ούτε καν το αναφέρετε.

Μην υποτιμάτε την νοημοσύνη των ανθρώπων κύριε Σύμβουλε, όταν τους λέτε για ποτίσματα με το νερό του ΚΕΛ, ή για βόλτες στο πάρκο του ΚΕΛ, όπως στο άλλο πάρκο στα Σπάτα, (πεταμένα λεφτά...), λες και δεν έχουμε φυσικούς χώρους, σε στεριά και σε θάλασσα να επισκεφτούμε στον Δήμο μας! Εσείς, αλήθεια, έχετε επισκεφτεί πολλές φορές τέτοια πάρκα αναψυχής; Να μας τα συστήσετε! 

Θεωρώ με όλη αυτή την επιμονή σας, ότι θέλετε υποβαθμισμένους πολίτες, διότι υποβαθμισμένοι πολίτες είναι ελεγχόμενοι πολίτες. Χρησιμοποιώντας δε δική σας έκφραση περί «συνειδητότητας», πού είναι η δική σας συνειδητότητα και υπευθυνότητα, όταν απαιτείτε το «Ναί» των Δημοτικών Συμβούλων για ένα έργο ζωής, χωρίς μελέτες η με μελέτες που έχουν απορριφθεί ; 

Αν θέλετε να προσφέρετε όφελος στον Δήμο, ενημερωθείτε και ενημερώστε με αλήθειες. Είμαι στην διάθεσή σας όπως έχω δηλώσει και να σας δώσω όποιο έγγραφο θέλετε, ώστε αυτή η ομίχλη που δημιουργήσατε γύρω σας, να διαλυθεί.
Σπάτα 3/5/2016
Σωτήρης Α. Γιαννάτος
 Εντεταλμένος Δημοτ. Σύμβουλος
του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος
για τον βιολογικό καθαρισμό

2 σχόλια:

  1. -ειναι απλα κομματοσκυλα
    -αλλα και ο Δημαρχος σου Σωτηρη δεν παει πισω και να εισαι σιγουρος 'αλλα' λεει και 'αλλα' κανει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην σημερινή Ελλάδα υπάρχουν μόνο ιδιοτελή συμφέροντα λίγων και δημόσιο συμφέρον ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.Οι ετικέτες είναι αποκριάτικες μάσκες της μιας νύχτας και δεν αντιπροσωπεύουν τίποτα πραγματικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου