Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Αυτή είναι η καλύτερη ώρα για να γυμναστείτε και να χάσετε βάρος

Αυτή είναι η καλύτερη ώρα για να γυμναστείτε και να χάσετε βάρος
Το να ευθυγραμμίζουμε τα «εσωτερικά ρολόγια» μας με το φυσικό μας περιβάλλον, βοηθά στην τόνωση του μεταβολισμού μας
Το καλοκαίρι έφτασε και όσοι δεν πρόλαβαν να «χτίσουν» ένα κορμί για... παραλία, προσπαθούν τώρα να μεταμορφώσουν το σώμα τους, όσο πιο γρήγορα μπορούν. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν αρκεί μόνο να γυμνάζεται κανείς, αλλά πρέπει να το κάνει την κατάλληλη ώρα.




Πότε είναι αυτή; Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα που δημοσιεύτηκε στους New York Times, η απώλεια βάρους γίνεται πιο γρήγορα αν γυμνάζεται κανείς το πρωί, πριν ακόμη φάει το πρωινό του!

Ένας από τους λόγους που συμβαίνει αυτό είναι διότι αν κάνουμε γυμναστική το πρωί, προτού καταναλώσουμε κάποια τροφή, το σώμα μας αναγκάζεται να «κάψει» τα αποθέματα λίπους που έχει προκειμένου να λειτουργήσει.

Ένα άλλο στοιχείο που βοηθάει το σώμα να κάψει περισσότερες θερμίδες με την πρωινή γυμναστική είναι απλά το... φως του ήλιου!

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το να ευθυγραμμίζουμε τα «εσωτερικά ρολόγια» μας ή τους κιρκάδιους ρυθμούς με το φυσικό μας περιβάλλον, βοηθά στην τόνωση του μεταβολισμού μας.

Άλλωστε, όπως απέδειξε και μια πρόσφατη έρευνα, οι άνθρωποι που παίζουν μπάσκετ κάτω από το φως του ήλιου, δύο ώρες μετά το πρωινό τους ξύπνημα, τείνουν να είναι πιο αδύνατοι, ενώ μπορούν να διαχειριστούν το βάρος του σώματός τους με ιδιαίτερη ευκολία.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα θελήσετε να πατήσετε το snooze στο ξυπνητήρι σας, θυμηθείτε ότι η πρωινή γυμναστική δεν θα σας βοηθήσει μόνο να χάσετε τα περιττά κιλά, αλλά θα σας δώσει και την παραπάνω ενέργεια που χρειάζεται το σώμα σας για να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες της ημέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου