Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Ελβετία: Πρόστιμα μέχρι και 9.500 ευρώ για όσες φορούν μπούρκα

Ελβετία: Πρόστιμα μέχρι και 9.500 ευρώ για όσες φορούν μπούρκα
Το ελβετικό καντόνι του Τιτσίνο αποφάσισε με δημοψήφισμα το 2013 να απαγορεύσει την μπούρκα - Τι πρόστιμο επεβλήθη σε δύο ακτιβιστές για τα δικαιώματα των μουσουλμάνων
Το ιταλόφωνο καντόνι του Τιτσίνο στην Ελβετία έθεσε σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου έναν νόμο που απαγορεύει την μπούρκα και γενικότερα, τον ισλαμικό τρόπο ντυσίματος στο έδαφός του.




Ο σχετικός νόμος είναι αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που πραγματοποιήθηκε στο ελβετικό καντόνι το 2013 και στο οποίο το 65% των ψηφοφόρων ψήφισε κατά της ισλαμικής ενδυμασίας ενώ αποφασίστηκε η επιβολή προστίμου σε όσους παραβαίνουν τον νόμο.

Η τοπική αστυνομία επέβαλε πρόσφατα πρόστιμο σε δύο ακτιβιστές για τα δικαιώματα των μουσουλμάνων, που περπατούσαν στους δρόμους του Λουγκάνο, της μεγαλύτερης πόλης στο καντόνι, με πλήρη ισλαμική ενδυμασία.

Πρόκειται για την 30χρονη Nora Illi, Ελβετίδα από την Ζυρίχη, που από 19 ετών έχει ασπαστεί το Ισλάμ και τον 44χρονο Rachid Nekkaz, επιχειρηματία από την Γαλλία με καταγωγή από την Αλγερία.

 Η Ελβετίδα Nora Illi



Στην Illi επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 10.000 ελβετικών φράγκων και στον Nekkaz πρόστιμο ύψους 230 ελβετικών φράγκων.

Ο επιχειρηματίας δημιούργησε το 2011 ένα ίδρυμα που έχει στόχο να βοηθήσει τις γυναίκες που φοράνε μπούρκα σε μέρη όπου αυτό απαγορεύεται. Ο ίδιος έχει πληρώσει το πρόστιμο που επιβλήθηκε σε γυναίκα που φορούσε μπούρκα  στην γαλλική πόλη Roubaix στις 19 Αυγούστου του 2011 και την ίδια μέρα ταξίδεψε στο Βέλγιο για να πληρώσει πρόστιμο ύψους 100 ευρώ σε δύο γυναίκες που, επίσης, φορούσαν μπούρκα.

Ο Rachid Nekkaz



Τοπικοί αξιωματούχοι του Τιτσίνο, του οποίου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι καθολικοί, μαζεύουν υπογραφές για να απαγορευθεί η μπούρκα σε ολόκληρη την Ελβετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου