Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

ΥΠΟΘΕΣΗ "ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ": "ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΦΩΣ, ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟ ΨΕΜΑ ΝΑ ΦΑΝΕΙ"

Αγαπητές Συνδημότισσες και Αγαπητοί Συνδημότες
1. Στη Συνεδρίαση του Δ.Σ. της 23ης Φεβρουαρίου 2016, στο 4ο Θέμα της Ημερήσιας Διάταξης, ο κ. Δήμαρχος εισηγήθηκε το θέμα υπό το τίτλο «Απονομή σήματος περιβαλλοντικής ποιότητας στην κεντρική παραλία της
Αρτέμιδος».
Ξεκινώντας την ομιλία του λέει : «Η εισήγηση έχει σκοπό την ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων – Αρτέμιδος για την πρωτοβουλία που θα αναλάβει η Δημοτική Αρχή εντός του τρέχοντος έτους να προετοιμάσει και να θέσει τμήμα της κεντρικής παραλίας της Αρτέμιδας ως υποψήφια για απονομή Γαλάζιας Σημαίας..» (Πρακτ. της 3ης Συνεδρίασης του Δ.Σ. της 23ης Φεβρουαρίου 2016).
Ας εντοπίσουμε κάποια ενδιαφέροντα σημεία της εισήγησης :
- Τα Κριτήρια:
. Περιβαλλοντική εκπαίδευση και πληροφόρηση (5 κριτήρια).
. Ποιότητα νερών κολύμβησης (3 κριτήρια).
. Περιβαλλοντική Διαχείριση (9 κριτήρια).
. Ασφάλεια, ναυαγοσωστικά, πρώτες βοήθειες, υπηρεσίες και εγκαταστάσεις (3 κριτήρια).
- Οριοθέτηση προτεινόμενης ακτής :
«Η υποψήφια προς βράβευση με γαλάζια σημαία ακτή βρίσκεται νοτίως του γηπέδου και υγροτόπου Αρτέμιδος (Αλυκή) και βορείως της νοητής προέκτασης της οδού Κοσμά Αιτωλού (κάθετη οδό της Λ. Αρτέμιδος)..»
«Σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προγράμματος "Γαλάζια Σημαία" το μήκος μιας υποψήφιας προς βράβευση ακτής δεν πρέπει να ξεπερνά σε μήκος τα 600 – 700 μ...»
Δηλαδή η εισήγηση έλεγε ότι ο Δήμος θα διεκδικούσε τη "ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ" στην παραλία που εκτείνετο Νότια από την προέκταση της οδού "Κοσμά Αιτωλού" και Βόρεια μέχρι ΠΡΙΝ το "τρόλεϊ"! Συνολικού μήκους 600 – 700 μ. και μέγιστης έκτασης 21 στρέμματα περίπου (700 μ. μήκος Χ 30 μ. βάθος = 21.000 μ²)!
«..Επίσης το βόρειο τμήμα χαρακτηρίζεται ως ζώνη (Β1) απολύτου προστασίας τοπίων/αρχαιολογικών χώρων με το Π.Δ. 199/2003, όπου απαγορεύεται κάθε δόμηση ή κατασκευή, καθώς επίσης και αλλοίωση του εδάφους..».
- Ασυμβίβαστες Χρήσεις:
«.. Σε απόσταση 500 μ. από την ακτογραμμή της περιοχής καταμετρήθηκαν 1.335 κτίσματα. Στην προτεινόμενη περιοχή και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού παρατηρούνται οι εξής δραστηριότητες :
  1. Πλανόδιο εμπόριο 
  2. Λιανικό εμπόριο. 
  3. Υπηρεσίες εστίασης. 
  4. Μόνιμη / εξοχική κατοικία.
  5. Αθλητισμός..»
2. Κάποια σημεία απ΄ την συζήτηση του θέματος :
«ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΥ : …θέλω να μου εξηγήσετε τι σημαίνει "ασυμβίβαστες χρήσεις"..»
«ΔΗΜΑΡΧΟΣ : … Οι ασυμβίβαστες χρήσεις είναι το πλανόδιο εμπόριο, το λιανικό εμπόριο, οι υπηρεσίες εστίασης, η μόνιμη εξοχική κατοικία και ο αθλητισμός..»
«ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΥ : Κύριε Δήμαρχε δηλαδή αυτά τα πεντακόσια μέτρα (σ.σ. από την παραλία και προς τα σπίτια και τα καταστήματα) … αφορούν την περιοχή που θα πάρει τη γαλάζια σημαία; Γιατί αν μιλάμε για μια ακτίνα πεντακόσια μέτρα γύρω απ΄ την ακτογραμμή, μιλάμε για χώρους όπου υπάρχουν κατοικίες, υπηρεσίες εστίασης και λιανικό εμπόριο…»
«Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ (σ.σ. Παύλος Ιωακείμ) : Η ακτογραμμή δεν έχει κέντρο για να υπάρχει ακτίνα. Είναι μια γραμμή όχι ευθεία, η οποία ουσιαστικά αναφέρεται σε Ζώνη. …Για τον περισσότερο κόσμο όταν έχει γαλάζια σημαία μια ακτή νομίζουν ότι είναι μόνο τα καθαρά νερά, αλλά δεν είναι κυρίως αυτό. Είναι κυρίως οι δραστηριότητες που γίνονται στη ζώνη αυτών των πεντακοσίων μέτρων…».
«ΜΑΡΚΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ : Ένα απ΄ τα μειονεκτήματα είναι ότι αν τυχόν δεν τηρείς όλες τις προϋποθέσεις και χάσεις τη γαλάζια σημαία, τότε θα λειτουργήσει σαν "μπούμερανγκ"..»
Αυτά μας είπε η Δημοτική Αρχή! Η ΙΔΙΑ επέλεξε την Κεντρική Παραλία! Η ΙΔΙΑ δεσμεύτηκε ότι είναι σε θέση να υλοποιήσει ΟΛΕΣ τις προδιαγραφές που απαιτούνται και ότι ΣΙΓΟΥΡΑ θα πάρει την "ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ"!!!!
Εμείς, όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ψηφίσαμε την πρόταση και ευχηθήκαμε ολόψυχα "καλή επιτυχία"!!

3. Στο Διαδίκτυο στις 9 Ιουλίου 2016, 4,5 (τεσσερισήμισι) μήνες μετά απ΄ την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δημ. Συμβ/λίου, αναρτήθηκε μια 2σέλιδη διαφήμιση απ΄ τον Δήμαρχο Σπάτων – Αρτέμιδας, με τίτλο «Η ΑΚΤΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΕ "ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ"» και από κάτω κάνει 4 (τέσσερις) συστάσεις προς του λουομένους!
Στη 2η σελίδα της διαφήμισης, λέει : «… η παραλία μπροστά απ΄ τον υδροβιότοπο θα είναι υποψήφια για βράβευση με "γαλάζια σημαία"».
Η ΠΑΡΑΛΙΑ που αναφέρεται στη ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ αρχίζει Νότια απ΄ την 1η Ταβέρνα (εφάπτεται αυτής) και μέχρι 195 μ. με κατεύθυνση προς την εκκλησία του "Αγίου Σπυρίδωνα"!! Έχει έκταση 6 στρέμματα περίπου (195 μ. μήκος Χ 30 μ. πλάτος = 5.850 μ²).
Ταυτόχρονα δημιουργήθηκε και ΕΙΔΙΚΗ Ενότητα στην ιστοσελίδα του Δήμου με τίτλο «Γαλάζια Σημαία»!
Εν ολίγοις, ο κ. Δήμαρχος με δική του ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ευθύνη, εντελώς ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ, αντί να υλοποιήσει την Απόφαση του Δ.Σ. (που στο κάτω – κάτω ο ίδιος την είχε προκαλέσει), αποφάσισε να διεκδικήσει "ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ" μέσα στο υδροβιότοπο και στην Ζώνη Β1!!
Δηλαδή ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΕ ΤΗ ΘΕΣΗ (που ΟΜΟΦΩΝΑ ψηφίστηκε στο Δ.Σ.) κατά 800 μ. προς το Βορά, σε παραλία που εφάπτεται στις ταβέρνες και στο συρματόπλεγμα του γηπέδου του μπάσκετ!!!!
4. Πριν αναφέρουμε τι σημαίνει η ΝΕΑ αυθαίρετη επιλογή του κ. Δημάρχου, να δούμε κάποια πληροφοριακά στοιχεία για το χώρο από ΔΥΤΙΚΑ προς ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ (μέχρι τη θάλασσα):
  • Ο Βιότοπος είναι χαρακτηρισμένος "ΔΑΣΙΚΟΣ", ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο με το υπ΄ αριθμ. 1853 ΠΑΡΑΧΩΡΗΤΗΡΙΟ του Κτήματος "Βουρβά". Εκτείνεται Νότια 100 μ. μετά το "τρόλεϊ", Βόρεια μέχρι και τα 4 Καταστήματα (ταβέρνες, κ.λ.π.), Δυτικά με την Λ. Αρτέμιδας και Ανατολικά με παλιό αγροτικό Δρόμο του παραχωρητηρίου. Έχει έκταση 170 στρέμματα περίπου.
  • Ανατολικά (προς την θάλασσα) του υπ΄ αριθμ. 1853 ΠΑΡΑΧΩΡΗΤΗΡΙΟΥ του Κτήματος "Βουρβά", υπάρχει Κύριος Δημοτικός Δρόμος που σήμερα ονομάζεται "Κύριος Δημοτικός Δρόμος Αγίου Σπυρίδωνα" (55189 / 8-9-1970 Απόφαση Νομάρχη) μέσου πλάτους 6 μ. . Η οδός "Αγίου Σπυρίδωνα".
  • Ανατολικά (προς την θάλασσα) του Κύριου Δημοτικού Δρόμου που σήμερα ονομάζεται "Κύριος Δημοτικός Δρόμος Αγίου Σπυρίδωνα" εκτείνεται πάλι το υπ΄ αριθμ. 1853 ΠΑΡΑΧΩΡΗΤΗΡΙΟ του Κτήματος "Βουρβά", μέχρι την ΑΙΓΙΑΛΙΤΙΔΑ ΖΩΝΗ. Και τέλος,
  • Απ΄ το τέλος του Παραχωρητηρίου – Βιότοπου, Ανατολικά (προς την θάλασσα) μέχρι το κύμα ευρίσκεται η ΑΙΓΙΑΛΙΤΙΔΑ ΖΩΝΗ, πλάτους 15 – 17 μ..
5. Ας δούμε πώς ερμηνεύει η Δημοτική Αρχή αυτά που η ίδια λέει και η ίδια δεσμεύεται να πράξει:
- Σχετικά με την ζώνη των 500 μ. όπου υπάρχουν "Ασυμβίβαστες Χρήσεις" :
. Η προτεινόμενη παραλία εφάπτεται στα βόρεια της 1ης ταβέρνας!! Και στη συνέχεια υπάρχουν άλλα 6 (έξι!!) μαγαζιά εστίασης!!
. Στη βορειοδυτική πλευράς της σε από στα 30 – 60 μ. υπάρχουν 4 (τέσσερα) ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ κτίσματα, συρματοπλέγματα και αυθαίρετες Αθλητικές Εγκαταστάσεις εντός του Βιοτόπου και της Ζώνης Β1!!
Επίσης υπάρχει πακτωμένο περίπτερο και εγκαταστάσεις του τέρματος των λεωφορείων!!
- Σχετικά με το "πλιάτσικο" των χώρων:
Σαν να μην έφταναν τα 51 στρέμματα (9 στρ. το γήπεδο μπάσκετ, 11 στρ. το γήπεδο ποδοσφαίρου, τα 4 στρ. του τέρματος των λεωφορείων και τα 27 στρ. μπάζωμα δίπλα στο γήπεδο ποδοσφαίρου), δηλ. το 30 % του όλου υδροβιότοπου που ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΑΝ αυθαίρετα οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, έρχεται και η σημερινή και
  • . Κλείνει ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ τον Δημοτικό Δρόμο και κάνει τον μισό δρόμο ΠΑΡΚΙΝΓΚ (!!!) αυτοκινήτων (έκταση 10 στρ. περίπου) και θεωρεί τον άλλο μισό παραλία!!!!
  • . Καταπατά 5 στρέμματα περίπου και τα διαμορφώνει σε Πάρκινγκ δίπλα και δυτικά στο γήπεδο μπάσκετ!!
  • . Καταπατά 2 στρέμματα περίπου και τα διαμορφώνει σε Πάρκινγκ μπροστά και ανατολικά του τέρματος των λεωφορείων!!
  • . Επεμβαίνει αυθαίρετα και οριοθετεί με 40 περίπου "αγκωνάρια" εκτιμώντας ότι αυτό που έλεγε ο Δήμαρχος στην εισήγησή του, δηλαδή «..Επίσης το βόρειο τμήμα χαρακτηρίζεται ως ζώνη (Β1) απολύτου προστασίας τοπίων/αρχαιολογικών χώρων με το Π.Δ. 199/2003, όπου απαγορεύεται κάθε δόμηση ή κατασκευή, καθώς επίσης και αλλοίωση του εδάφους..» αφορά όλους τους άλλους!!! ΟΧΙ ΤΟ ΔΗΜΟ!!!!
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ :
Αγαπητές Συνδημότισσες και Αγαπητοί Συνδημότες
Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι η Δημοτική Αρχή, γνωρίζει πάρα πολύ καλά, ότι ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ να πάρει "ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ" στη Ζώνη Β1!! Όμως συνεχίζει να κάνει ένα ΠΑΙΔΑΡΙΩΔΕΣ επικοινωνιακό παιχνίδι διαδίδοντας ότι διεκδικεί τη Γαλάζια Σημαία!! 
Τα " παπαγαλάκια" λένε ότι ήδη ο Δήμος την πήρε!
Όμως, τα δυο πολύ σοβαρά και ταυτόχρονα ΤΡΑΓΙΚΑ συμπεράσματα που βγαίνουν είναι τα παρακάτω:
  1. Είναι τόσο μεγάλο το ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ που έχει υποστεί η παραλία της Λούτσας, που σε 12 (δώδεκα!!!!) χιλιόμετρα ακτογραμμή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΥΤΕ 300 μ. (!!!) ελεύθερης παραλίας, ώστε ο Δήμος να διεκδικήσει σοβαρά και με κάποια τύχη την Γαλάζια Σημαία!!!!
  2. Η Δημοτική Αρχή, αντί να καταλάβει αυτή την ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, όχι μόνο ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ για να μπει κάποια τάξη και κάποιο ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ στα πράγματα, αλλά επιδίδεται και αυτή με την σειρά της σε πλιάτσικο σε ό,τι έχει απομείνει κάπως "όρθιο"!!!!
ΚΡΙΜΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΣΠΑΤΑ 27 Ιουλίου 2016
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ


4 σχόλια:

  1. Ο Τσαντήλας μόνο για βόθρους που να χύνονται στον 'Αγιο Νικόλαο κάνει προτάσεις.Πού να θέλει αναβάθμιση της περιοχής , αφού την θέλει χαβούζα. Τόσα χρόνια για τον σκουπιδια, τα αυτοκίνητα που πάρκαραν στον γυαλό, για την βρωμιά δεν έλεγε κουβέντα. Ότι υπάχουν wc και ντουζιέρες , καθαριότητα , τον ενοχλούν.Δεν υπάρχει αυτός ο άνθρωπος.Μια κι από το όνομα του φαίνεται ότι έχει σχέση με πρόβατα, ας μη πατήσει το πόδι του στη θάλασσα να μας κάνει κουμάντο . Ας πάρει τα βουνά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατι Τσαντήλα μαζί με τον Μαρλαντή μισείτε την Αρτέμιδα; Ο Μαρλαντής κάνει μηνύσεις να μην γίνουν σχολεία και ο Τσαντήλας δεν θέλει καθαρή παραλία πάρουμε δεν πάρουμε γαλάζια σημαία.. Μια ζωή μας θέλουν με τα κεφάλια κάτω. Μόνον έτσι μπορούν να επιβληθούν με την ανεπάρκεια τους. Νάξερε ο ΣΥΡΙΖΑ πόσο κακό του κάνεις Τσαντήλα.Όπου πας φεύγει ο κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το Ποιος ΜΙΣΕΙ την Αρτέμιδα είναι αυταπόδεικτο και πασιφανές ο Δημήτρης Μάρκου και ΟΛΗ η κλίκα ΛΗΣΤΩΝ-ΛΑΜΟΓΙΩΝ που είναι γύρω του Επισήμως και Ανεπισήμως εκφράζει την απέχθεια του για τον Δήμο υποτίθεται θα Διοικούσε κατοικώντας εκτός ΟΡΙΩΝ του Δήμου σε ΑΛΛΟΝ ΔΗΜΟ με άλλον ΔΗΜΑΡΧΟ.Επισήμως δύο χρόνια τώρα μόνο καταστρέφει ότι έχουν αφήσει οι άλλες κλίκες ανέπαφο.Ο Δ.Μάρκου είναι μόνο απατεώνας-ψευτης-ληστης επισήμως και ανεπισήμως,ολα τα ΕΡΓΑ του ανακόλουθα ακόμα και τυπικά.Άλλα ζητά να ψηφίσει το Δ.Σ. και άλλα πράττει γιατί έτσι μπορεί να έχει μεγαλύτερο προσωπικό όφελος.Είναι τόσο γελοία ανίκανος που ακόμα και στην προσωπική του και στην επίσημη ιστοσελίδα του ΔΗΜΟΥ αναρτά άλλα σχέδια,άλλες φωτογραφίες απο τα πραγματικά.Δεν αφήνει κανένα περιθώριο έχει κανείς καμία αμφιβολία για το ΠΟΙΟΣ ειναι ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ-ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ εσείς ΠΟΣΑ παίρνεται για να βλέπεται τον απατεώνα ψεύτη Δ.Μάρκου άτομο που προσπαθεί να βελτιώσει τον ΔΗΜΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άλλο ζήτημα είναι η αναβάθμιση της εικόνας της παραλίας αυτής, χωρις τα παρκαρισμένα, με τους κάδους, τα WC, τα αποδυτήρια, και τις ντουζιέρες,
    και ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΛΛΟ ό,τι καταγγέλλει ο Τσαντήλας, πως ο δήμαρχος δηλαδή έκανε στην άκρη το Δημοτικό Συμβούλιο κι αποφάσισε αφ' εαυτού
    κι αυτό γιατί??
    ας μας το πει κάποιος
    ή τουλάχιστον ας διαψεύσει με στοιχεία κάτι απ' όσα καταγγέλλονται
    η αντιπαράθεση γηπέδου στα μπλογκ μας έχει κουράσει όλους
    όταν όμως θα απλώσει κι η καντίνα τις ξαπλώστρες της με το αζημίωτο, αφού κάπως το κόστος πρέπει να βγει, ίσως αντιληφθούν ορισμένοι πως η κοινόχρηστη παραλία στενεύει, όλο και στενεύει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου