Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

5 + 1 αγαπημένες ταράτσες της Αθήνας

5 + 1 αγαπημένες ταράτσες της Αθήνας
Οι ταράτσες με την καλύτερη θέα στο κέντρο της πόλης έχουν την τιμητική τους. Το καλοκαίρι είναι εδώ. Ο Ιούνιος έκανε ποδαρικό, με το θερμόμετρο να χτυπά κοντά 35 βαθμούς Κελσίου, που σημαίνει ότι είναι ώρα να επιστρέψουμε στις αγαπημένες ταράτσες της πόλης.
Η νυχτερινή lounge διασκέδαση της Αθήνας παίρνει… ύψος. Οι ταράτσες με την καλύτερη θέα στο κέντρο της πόλης έχουν την τιμητική τους.




Κι εμείς με ένα δροσιστικό κοκτέιλ ανά χείρας συζητάμε με τους φίλους μας με θέα την Ακρόπολη, τον Λυκαβηττό, του Φιλοπάππου… Ναι, το καλοκαίρι στην Αθήνα μπορεί να είναι απολαυστικό.

A FOR ATHENS
Για όσους δεν αυτοπροσδιορίζονται ως… «εναλλακτικοί», η ταράτσα του A for Athens στη διασταύρωση των οδών Αθηνάς και Ερμού είναι μία από τις πιο safe επιλογές. Η θέα στην Πλάκα και στην Ακρόπολη είναι μαγευτική, το στυλ του μαγαζιού αρκετά comme il faut και οι τιμές ολίγον τσιμπημένες, καθότι εδώ ο κόσμος δεν υπολογίζει τα δύο και τρία ευρώ παραπάνω (ή τουλάχιστον έτσι θέλει να δείχνει). Όπως και να έχει, το A for Athens είναι ένα από τα καλύτερα rooftop bar της Αθήνας, το οποίο επιβάλλεται να επισκεφθείς τουλάχιστον μία φορά και αναλόγως να κρίνεις αν ταιριάζει στο στυλ σου.

BIOS
Το εντελώς αντίθετο του A for Athens είναι η ταράτσα του BIOS επί της Πειραιώς, στα σύνορα Γκαζιού και Μεταξουργείου. Εδώ μπορείς χαλαρά να έρθεις και με την πιο πρόχειρη βερμούδα σου αν θες. Κανείς δεν θα ασχοληθεί. Τίποτα δεν είναι επιμελώς φτιαγμένο. Όλα μοιάζουν πιο αυτοσχέδια και πιο αυθεντικά. Η θέα στην Ακρόπολη και στου Φιλοπάππου είναι κι εδώ εντυπωσιακή, η μουσική πιο εναλλακτική, το σέρβις εντελώς cool, τα ποτά σε πλαστικό ποτήρι τις περισσότερες φορές και οι πάγκοι, τα ξύλινα τραπέζια και οι πλαστικές καρέκλες γεμάτες από κόσμο που δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία στο φαίνεσθαι. Παρ’ όλα αυτά οι τιμές είναι σαφώς υψηλότερες από τις προσφερόμενες υπηρεσίες, διότι και το «εναλλακτικό» έχει γίνει μόδα.

ΛΟΥΚΟΥΜΙ
Το πιο διάσημο bar της Πλατείας Αβησσυνίας διαθέτει και μία από τις πιο γνωστές και χαριτωμένες ταράτσες της πόλης. Εδώ βρίσκουμε ένα σημείο ισορροπίας ανάμεσα στο ακραία εναλλακτικό και το κυριλέ style. Καθισμένος στα τραπεζάκια γύρω στον χώρο ή όρθιος στη μπάρα μπορείς να απολαύσεις τη θέα στην Πλάκα και στην Ακρόπολη, η οποία ωστόσο δεν μπορεί να συγκριθεί με τη θέα του A for Athens, καθότι τις δύο ταράτσες χωρίζει και μια διαφορά ύψους. Τα ποτά είναι σε πιο λογικές τιμές και οι μουσικές επιλογές ταιριάζουν ιδανικά με το ύφος του μαγαζιού.

ATHENS STYLE ROOFTOP BAR
Η πιο φθηνή ταράτσα της πόλης έχει όνομα και δεν είναι άλλη από την ταράτσα του AthenStyle Hostel, που βρίσκεται στην οδό Αγίας Θέκλης στου Ψυρρή. Η θέα του είναι διπλή. Από τη μία μεριά κοιτάζει κι αυτή προς Ακρόπολη και Πλάκα κι από την άλλη προς Θησείο και Γκάζι. Το στυλ εξαιρετικά χαλαρό, οι τιμές χαμηλές, το σέρβις ανύπαρκτο… Ό,τι θες το παραγγέλνεις μόνος σου από το μπαρ. Ακόμα και τα πατατάκια. Ιδανικό για να μιλάς με τις ώρες με έναν φίλο σου χωρίς να σε ενοχλεί η δυνατή μουσική ή ο πολύς κόσμος. Αν είσαι fan του A for Athens άστο καλύτερα. Αν αγαπάς τα πιο εναλλακτικά και πιο ήσυχα, πέρνα μια βόλτα. Μάλλον θα το αγαπήσεις.

COULEUR LOCAL
Αν δεν σου εξηγήσουν ακριβώς πού είναι, δύσκολα θα το ανακαλύψεις μόνος σου. Στο μικρό στενάκι της Νορμανού, που ενώνει την Ηφαίστου με την Ερμού στο Μοναστηράκι, χωμένο σε μια στοά βρίσκεται το Couleur Local, ένα cocktail bar που προσφέρει επίσης και πολύ ενδιαφέροντα συνοδευτικά πιατάκια (mini burgers, ρολάκια σολωμού, tortillas κ.τ.λ.) Το ισόγειο του είναι ωραίο, αλλά δεν συναρπάζει. Όλα αλλάζουν όμως όταν παίρνεις το ασανσέρ και ανεβαίνεις στον τρίτο όροφο. Μία μεγάλη ταράτσα με απίστευτη θέα στην Πλάκα, το Μοναστηράκι, την Ακρόπολη και το Θησείο σε περιμένει. Ο χώρος έχει διαμορφωθεί προσεκτικά, αλλά όχι δήθεν. Υπάρχει ομοιογένεια στο ύφος, που ισορροπεί ανάμεσα στη χαλαρότητα και την κομψότητα. Οι τιμές είναι λογικές (τα ποτά στα 6 ευρώ, τα cocktails ξεκινούν από 7,5 ευρώ). Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι να πάτε μέρα και ώρα που θα βρείτε τραπέζι, γιατί το Couleur Local αρέσει πολύ και όχι άδικα.

THE ATHENS GATE
Και κλείνουμε με την ταράτσα, που κατά το Trip Advisor, έχει την τέταρτη καλύτερη θέα στον κόσμο! Αν περάσεις μπροστά από την Πύλη του Αδριανού και κοιτάξεις ψηλά προς την κατεύθυνση της Πλάκας θα ξεχωρίσεις εύκολα το roof bar του ξενοδοχείου πολυτελείας The Athens Gate στην αρχή της λεωφόρου Συγγρού. Ανεβαίνοντας πάνω διαπιστώνεις ότι η ταράτσα του Athens Gate έχει διπλή θέα. Από τη μία οι Στύλοι του Ολυμπίου Διός και το Μετς και από την άλλη η Ακρόπολη, η Πλάκα και το Θησείο. Αυτό αρκεί για να θες να μείνεις για πάντα εκεί. Το περιβάλλον είναι εξαιρετικά προσεγμένο, το σέρβις υψηλών προδιαγραφών, όπως άλλωστε και η κουζίνα και η κάβα του συγκεκριμένου εστιατορίου bar. Δεν είναι μία φθηνή επιλογή, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο να το επισκεφθείτε έστω μία φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου