Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Ο Ψινάκης ενημέρωσε τον Υποργό Νίκο Κοτζιά

psinakis_kotzias
Τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά ενημέρωσε για τα αποτελέσματα του πρόσφατου ταξιδιού της στην Κίνα, ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, κατά τη συνάντηση που είχαν στο ΥΠΕΞ.
Όπως ανήρτησε ο κ. Ψινάκης στα social media, με τον κ. Κοτζιά συζήτησαν για την επίσκεψη που έκανε στον Μαραθώνα ο Κυβερνήτης της Fijian που εκπροσωπεί, 38.000.000κατοίκους! Επίσης στο τετ – α -τετ που είχαν κανονίστηκαν με τον υπουργό Εξωτερικών οι τελευταίες λεπτομέρειες για το Ελληνο-Κινεζικο Forum της Αμφικτυονίας που θα γίνει στο Ζάππειο στις 11 Νοεμβρίου.




Υπενθυμίζεται πως κέντρο διεθνούς ενδιαφέροντος πρόκειται να γίνει ο Μαραθώνας το Νοέμβριο, λόγω του μεγάλου ιδρυτικού forum της Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων, που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του δημάρχου Ηλία Ψινάκη, την υποστήριξη της Κινεζικής κυβέρνησης και την αρωγή του Κινέζου πρέσβη στην Ελλάδα, ενώ το επόμενο forum, θα γίνει του χρόνου στην Κίνα.
Στο πρώτο Ελληνο-Κινεζικό Forum που θα διεξαχθεί στο Ζάππειο, θα παρευρεθούν, πολιτικοί αρχηγοί, υπουργοί, ακαδημαϊκοί, Έλληνες και Κινέζοι δήμαρχοι και επιχειρηματίες, οι πρέσβεις των χωρών που βρίσκονται στην Ελλάδα, αλλά και όσοι συνέδραμαν, ώστε να υλοποιηθεί η Αμφικτυονία. Η διοργάνωση του συνεδρίου είναι αποτέλεσμα των άριστων σχέσεων που απέκτησε με όλους τους θεσμικούς φορείς και επιχειρηματίες της Κίνας, κατά το πρόσφατο ταξίδι του.
Στο forum θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος του ΣΕΦ Θεόδωρος Φέσσας, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος αλλά και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Αθανάσιος Δημόπουλος. Μάλιστα, ο κ. Δημόπουλος θα είναι κεντρικός ομιλητής, όπως κοινοποίησε ο ίδιος ο Ηλίας Ψινάκης, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

paraskhnio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου