Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ «ΦΩΤΙΑ» ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ (2015) ΤΟΥ ΣΥΜΠ.ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΣΠΑΤΩΝ – ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

Ο Συμπαραστάτης του Δημότη & της Επιχείρησης Σπάτων – Αρτέμιδος, κ. Χρήστος Ποθουλάκης παρουσίασε δημόσια, στις 13.12.2016, την ετήσια έκθεσή του, για το 2015, στο Δημοτικό
Συμβούλιο Σπάτων – Αρτέμιδος (όπως προβλέπεται σε ειδική συνεδρίαση).




Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Ποθουλάκης (και περιλαμβάνονται στην πάνω από 150 σελ. Έκθεσή του), το 2015 προσήλθαν στον Συμπαραστάτη 841 πολίτες (αριθμός ρεκόρ και δείγμα εμπιστοσύνης εκ μέρους των δημοτών, όπως ανέφερε), ζητώντας τη συνδρομή του για τοπικές υποθέσεις και προβλήματα που τους αφορούσαν.
Αξιολογώντας τα αποτελέσματα ο κ. Ποθουλάκης διευκρίνισε ότι :
  1. Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του ως Συμπαραστάτης διεκπεραίωσε διαμεσολαβητικά (στο πλαίσιο των δικών του αρμοδιοτήτων), το 99 % των υποθέσεων (καταγγελιών, αναφορών και αιτήσεων) πολιτών – δημοτών και μόνο το 1 % μεταφέρθηκε προς ολοκλήρωση της διαμεσολαβητικής διαδικασίας εντός του 2016
  2. Συνολικά (το 2015) για Αρτέμιδα και Σπάτα ο Συμπαραστάτης έλαβε και διεκπεραίωσε 345 υποθέσεις καθημερινότητας, 407 υποθέσεις (ρεκόρ) για ζητήματα παραβατικότητας στην παραλιακή ζώνη Αρτέμιδος, 28 υποθέσεις για πλημμυρικά φαινόμενα, κλπ, πέριξ του αεροδρομίου και σε άλλες περιοχές (Πετρέζα, κ.ά.), 39 υποθέσεις για ζητήματα παραβατικότητας στη λειτουργία του αεροδρομίου (Θόρυβος, πτήσεις, μόλυνση, κ.ά.), 7 υποθέσεις για πράξεις εφαρμογής – πολεοδομικά θέματα και 15 υποθέσεις για το αποχετευτικό πρόβλημα (ήδη εντός του 2016 προσέφυγαν σ’ αυτόν 3.500 δημότες πολίτες για το ίδιο θέμα, υποστηρίζοντας τη λύση σύνδεσης με τις ΕΕΛ Ψυττάλειας) - (Δείτε προηγούμενο διάγραμμα)
  3. Ο βαθμός επίλυσης ή εξεύρεσης διαδικασίας στην κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων που έφθασαν στον Συμπαραστάτη μέσω των καταγγελιών, ανήλθε σε υψηλά ποσοστά, της τάξης του 95,24 % (Δείτε επόμενο διάγραμμα)
  4. Η καταγραφή της προέλευσης των προβλημάτων (δηλαδή η υπαιτιότητα) που κατήγγειλαν οι δημότες ενώπιον του Συμπαραστάτη, έδειξαν σε ποσοστό 20,71 % ευθύνες του Δήμου Σ-Α, 41,43 % ευθύνες του Κράτους (και Οργανισμών), 15,71 % ευθύνες από παραβατικότητα πολιτών, 7,86 % ευθύνες από τον Δήμο και το Κράτος μαζί, 9,29 % ευθύνες από τον Δήμο το Κράτος και τον πολίτη μαζί, 2,14 % ευθύνες από τον Δήμο και τον πολίτη και τέλος 2,86 % ευθύνες από το κράτος και τον πολίτη (Δείτε διάγραμμα)
  5. Το μεγαλύτερο ποσοστό (25,86 %) των υποθέσεων που κατήγγειλαν οι πολίτες στον Συμπαραστάτη το 2015 οδηγήθηκε διαμεσολαβητικά προς επίλυση στην Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Σ-Α και ακολούθησαν η Δ/νση Υπηρεσίας Δόμησης (19,54 %), το Τμήμα Αδειοδοτήσεων Επιχειρήσεων … (13,8 %), το Τμήμα Εσόδων (8,05 %), κλπ.
Η δημοσίευση της Έκθεσης 2015 του Συμπαραστάτη στην ιστοσελίδα του Δήμου θα γίνει στο επόμενο διάστημα ευθύς αμέσως μετά την επίλυση ορισμένων τεχνικών ζητημάτων. Επίσης ο κ. Ποθουλάκης δήλωσε ότι τους πρώτους μήνες του 2017 θα παρουσιασθεί και η ετήσια Έκθεσή του για την περίοδο 2016, που θα περιέχει ενδιαφέροντα και νεότερα στοιχεία.

10 σχόλια:

  1. Άριστη δουλειά. Ένα μεγάλο μπράβο, κ. Ποθουλάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ κ. ΤΣΑΝΤΗΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΙΣΧΡΟ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΠΕΧΕΙΡΓΣΕ ΝΑ ΑΠΑΞΙΟΣΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 13/12/2016. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΩΝ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ ΕΝΑ ΑΥΤΗΡΟ "ΣΚΑΣΕ", ΤΟΥ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΕΩΡΟΥΣΑ ΟΤΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗ ΛΥΓΙΖΕΙ. ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΙΩΘΩ ΕΝΟΧΟΣ ΓΙ' ΑΥΤΟ. ΕΞΟΜΟΛΟΓΟΥΜΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ. ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΥΡΙΕ ΠΟΘΟΥΛΑΚΗ, ΣΕ ΑΔΙΚΗΣΑ. ΦΟΡΑΣ ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ..... ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΩ ΘΑ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΩ ΚΑΙ ΤΕΤ Τ' ΤΕΤ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΓΝΩΜΗ. ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ. ΣΤΕΚΕΣΑΙ ΟΡΘΙΟΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ... ΜΕ ΔΙΕΨΕΥΣΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΥΓΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΠΟΘΟΥΛΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΥ ΠΟΘΟ ΛΙΓΟΥΛΑΚΗ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΟΦΙΤΣΙΟ Κ ΓΡΑΦΕΙ Κ ΞΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ Κ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΠΑΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΣΑΝ ΔΗΜΟΤΗΣ ΑΠΛΟΣ Κ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΦΙΤΣΙΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΣΤΕΙΛΕΙ ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΑΡΓΙΑ ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΗΜΕΡ/ΝΙΑΣ ΔΙΚΑΣΙΜΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑ Κ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ.ΜΕΝΕΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΚΟΤΑ ΠΟΥ ΚΛΩΣΑΕΙ ΞΥΛΙΝΟ ΑΥΓΟ.ΚΑΠΟΙΑ ΧΑΡΗ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΚΝΕ Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ Κ ΕΓΡΑΨΕ ΛΟΓΙΑ.ΤΑ ΕΡΓΑ ΛΕΙΠΟΥΝ ΒΡΑΧΙΟΛΙΑ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ Κ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ Δ.ΜΑΡΚΟΥ Κ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ.ΘΑ ΠΟΥΜΕ Κ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΚΟΤΑ ΠΟΥ ΚΑΘΕΤΑΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΘΟΥΛΑΚΗΣ ΒΡΕ ΘΑ ΠΕΙ, ΑΝΑΛΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΠΩΝΥΜΟ "ΠΟΘΟ" ΤΟ "ΛΑΟ". ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ. ΟΜΩΣ ΑΡΝΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ, ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΚΡΑΥΓΑΖΕΙΣ ΑΣΚΟΠΑ ΜΕ ΚΑΚΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ. ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΜΙΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ασχολείστε με τον Ποθουλάκη και όχι με την ουσία. Δηλαδή το έργο του είναι ουσιαστικό ή όχι? Αυτό πρέπει κάποιος ΤΡΊΤΟς να το εξετάσει καθώς και το πόσο αποτελεσματικός είναι. Φυσικά ο ιδιος αποθεώνει τον ευατό του. Αυτό πρέπει να κρίνεται με ποιοτικά και ποσοτικά κριτήρια από τρίτους και όχι από τον ίδιο. Από την εξέταση των πινάκων βλέπει κανείς και τη λειτουργία των Υπηρεσιών του Δήμου. Την πρωτιά όπως φαίνεται στη ΜΗ εξυπηρέτηση των πολιτών την έχει η Τεχνική Υπηρεσία. Ο Δήμαρχος πρέπει να λάβει μέτρα. Κάτι δεν πάει καλά στις ΤΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποιος ορισε προισταμενο τον ''υποδικο''?
      τα ποσοστα αλαζουν εαν προστεθουν και οσοι δεν πηγαν στον Ποθουλακη
      ειναι γνωστο σε ολους οτι ο Δημος ειναι διαλυμενος
      ολόι στην αρπαχτη

      Διαγραφή
  7. Πάντως πρώτη φορά γίνονται τέτοιες διαδικασίες στον Δήμο Σπάτων - Αρτέμιδος και εκείνο που μου προκαλεί εντύπωση είναι ότι ένας άνθρωπος μόνος του διεκπεραίωσε τόσες εκατοντάδες υποθέσεις δημοτών, όπου κανένας εξ αυτών δεν βγήκε παραπονούμενος ως φαίνεται και από οτι ακούω από την πιάτσα. Πάμε στον Συμπαραστάτη, λένε όλοι να τους .... γ..... Φαντάζεστε ο κάθε υπάλληλος του Δήμου και ο κάθε αντιδήμαρχος, δημοτικός σύμβουλος, κλπ, να είχαν το 1/2 της απόδοσης αυτού του ανθρώπου, Συμπαραστάτη όπως τον λένε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι γεματη η Λουτσα από παράγοντες, παραγοντίσκους, διαδρομιστές,κολαούζους και φωστηρες του τίποτα. Συνήθως αποθεώνουν τον ....εαυτό τους και στην ουσία τίποτα! Μα απολύτως τίποτα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ακόμα με την Λούτσα ασχολείστε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου