Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Σπάνια εμφάνιση του πορφυρού θαλάσσιου δράκου

Σπάνια εμφάνιση του πορφυρού θαλάσσιου δράκου
Για πρώτη φορά, οι επιστήμονες τον παρατήρησαν να κολυμπά ελεύθερος στην άγρια φύση. Διάσημοι για την εντυπωσιακή τους εμφάνιση και τη μαγευτική κίνησή τους, οι δράκοι της θάλασσας είναι υδρόβια πλάσματα που κάποιοι τα χαρακτηρίζουν ως έργα τέχνης της φύσης.
Από τον 19ο αιώνα, οι θαλάσσιοι βιολόγοι πίστευαν ότι υπάρχουν μόνο δύο είδη μέχρι που ανακάλυψαν ένα τρίτο και μάλλον το πιο εντυπωσιακό. Το νέο είδος εντοπίστηκε μεταξύ των μουσειακών δειγμάτων το 2015 και στη συνέχεια προσδιορίστηκε ως νέο και ονομάστηκε ρουμπινί δράκος της θάλασσας.




Τώρα, για πρώτη φορά, οι επιστήμονες παρατήρησαν τον κόκκινο δράκο να κολυμπά ελεύθερος στην άγρια φύση. Είναι χρωματισμένος με βαθύ κόκκινο και μοιάζει αρκετά με ιππόκαμπο το είδος που αποκαλούμε θαλάσσιο άλογο.  

Σε αντίθεση με τους συγγενείς του, ο ρουμπινί δράκος δεν διαθέτει την όψη και τα χαρίσματα του καμουφλάζ που έχουν τα άλλα δύο είδη. Αντιθέτως κολυμπά σχεδόν επιδεικτικά με το έντονό του χρώμα να ξεχωρίζει και να τον κάνει μοναδικό μέσα στο βυθό.
Οι ερευνητές παρατήρησαν για πρώτη τον δράκο στα ύδατα του Αρχιπελάγους της Recherche στη Δυτική Αυστραλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου