Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Θα πεθάνετε την επόμενη πενταετία; Κάντε μια απλή εξέταση αίματος

Εντοπίζοντας κάποια «σημάδια» στο αίμα, τα οποία καθιστούν τον οργανισμό ευεπίφορο σε διάφορες ασθένειες που μπορούν να αποβούν μοιραίες οι επιστήμονες θα μπορούν στο εγγύς μέλλον να μαντέψουν αν ένας άνθρωπος θα είναι ζωντανός τα επόμενα πέντε χρόνια
Θέλετε να μάθετε αν θα είστε ζωντανοί την επόμενη πενταετία; Με μία απλή αιματολογική εξέταση θα ξέρετε!




Εντοπίζοντας κάποια «σημάδια» στο αίμα, τα οποία καθιστούν τον οργανισμό ευεπίφορο σε διάφορες ασθένειες που μπορούν να αποβούν μοιραίες για τον άνθρωπο, οι επιστήμονες θα μπορούν στο εγγύς μέλλον να μαντέψουν αν ένας άνθρωπος θα είναι ζωντανός τα επόμενα πέντε χρόνια.

Το ιατρικό αυτό επίτευγμα απευθύνεται σε όλους όσοι θέλουν να προγραμματίσουν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα "Daily Mail", οι επιστήμονες μπορούν να προβλέψουν τις πιθανότητες επιβίωσης ενός ατόμου με βάση έναν αιματολογικό δείκτη, ο οποίος μπορεί να ανιχνεύσει τα δομικά στοιχεία του καρκίνου και των καρδιακών παθήσεων.



Ο αιματολογικός δείκτης, γνωστός ως "IL-6", μπορεί να αποκαλύψει μια σειρά από σοβαρές παθήσεις από τις οποίες νοσεί ή θα νοσήσει στο μέλλον. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η νέα εξέταση αίματος είναι πολύ πιο ακριβής από παλαιότερες μεθόδους.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση του Καναδά "Canadian Medical Association Journal", διαπίστωσε ότι ο αιματολογικός δείκτης "IL-6 " ήταν πιο ακριβή μέτρηση. Ο επικεφαλής της έρευνας , καθηγητής Αρσάνα Σινγκ Μανού, από το University College του Λονδίνου, δήλωσε ότι η προηγμένη τεχνολογία επιτρέπει να είναι να υπάρχει ακρίβεια.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Πολ Ρίντκερ από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ επεσήμανε πως η ανακάλυψη των βιοδεικτών που προδίδουν φλεγμονές στον οργανισμό, είναι ιδιαίτερα σημαντική αφού ανοίγει το δρόμο για νέες θεραπείες.

Μίνα Αγγελίνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου