Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Συστηματικοί έλεγχοι και σε Ευρωπαίους πολίτες στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε

Αρχίζουν συστηματικοί έλεγχοι σε Ευρωπαίους πολίτες στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε
Με βάση τα νέα μέτρα θα γίνονται συστηματικοί έλεγχοι των ταυτοτήτων όχι μόνο αλλοδαπών αλλά και πολιτών κρατών – μελών του Χώρου Σένγκεν, αλλά και πολιτών χωρών της ΕΕ
Αντιμέτωποι με εντατικούς ελέγχους στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. θα βρίσκονται από αύριο οι Ευρωπαίοι πολίτες.




Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στη νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία η οποία στοχεύει να περιορίσει την τρομοκρατία στις ευρωπαϊκές πόλεις.
Το μέτρο των αυστηρότερων ελέγχων έχει στόχο «να διαπιστωθεί κατά πόσον άτομα που περνούν τα σύνορα συνιστούν κίνδυνο για την δημόσια τάξη ή την εσωτερική ασφάλεια», ανέφερε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Η αρχική πρόταση λήψης μέτρων είχε γίνει ένα μήνα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου 2015 και στα τέλη Φεβρουαρίου η Επιτροπή υιοθέτησε την επιβολή τους.

Μέχρι σήμερα, μόνο υπήκοοι τρίτων χωρών (εκτός Ε.Ε.) υπόκεινται σε συστηματικούς ελέγχους στα εξωτερικά σύνορα κατά την είσοδο τους σε κράτος μέλος της Ένωσης.
Με βάση τα νέα μέτρα θα γίνονται συστηματικοί έλεγχοι των ταυτοτήτων όχι μόνο αλλοδαπών αλλά και πολιτών κρατών – μελών του Χώρου Σένγκεν, αλλά και πολιτών χωρών της Ε.Ε. που περνούν τα εξωτερικά σύνορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου