Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

«Ψεύτρα, ψεύτρα»: Στην κορυφή των τσαρτς τραγούδι που επιτίθεται στη Μέι

«Ψεύτρα, ψεύτρα»: Στην κορυφή των τσαρτς τραγούδι που επιτίθεται στη  Μέι
Βάλλει εναντίον των πολιτικών λιτότητας που εφάρμοσε το Συντηρητικό Κόμμα της Βρετανίας -
Περιέχει μια συρραφή αποσπασμάτων ομιλιών της Μέι κι έχει το ρεφρέν «είναι ψεύτρα, ψεύτρα, όχι, δεν μπορείς να την εμπιστευτείς»




Το τραγούδι ενός βρετανικού συγκροτήματος που αποκαλεί την πρωθυπουργό της Βρετανίας «ψεύτρα» εκτοξεύτηκε στην κορυφή των τσαρτς πώλησης μουσικής στη Βρετανία, ενώ χλευάζει το σύνθημά της περί «ισχύος και σταθερότητας» ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 8ης Ιουνίου.
«Liar liar GE2017» (ψεύτρα ψεύτρα γενικές εκλογές 2017) από το συγκρότημα Captain SKA έχει κατακτήσει την κορυφή του καταλόγου της Amazon με τα τραγούδια τα οποία μεταφορτώθηκαν στη Βρετανία και έχει καταλάβει τη δεύτερη θέση στο κατάστημα iTunes της Apple στη Βρετανία, παρά το γεγονός ότι δεν παίζεται στον αέρα των ραδιοφωνικών δικτύων.

Βάλλοντας εναντίον των πολιτικών λιτότητας που εφάρμοσε το Συντηρητικό Κόμμα της Βρετανίας, το τραγούδι περιέχει μια συρραφή αποσπασμάτων ομιλιών της Μέι κι έχει το ρεφρέν «είναι ψεύτρα, ψεύτρα, όχι, δεν μπορείς να την εμπιστευτείς».

«Όλοι μας ξέρουμε ότι στους πολιτικούς αρέσει να λένε ψέματα/Μεγάλα, μικρά, ψέματα/Το να λένε ότι είναι ισχυροί και σταθεροί, δεν παραπλανούν/Συνεχίζουν να μας εξαπατούν» λέει μία στροφή.
Η Τερέζα Μέι προβλέπεται ότι θα κερδίσει με άνεση στην εκλογική αναμέτρηση της 8ης Ιουνίου, ωστόσο το προβάδισμα του κόμματός της στις δημοσκοπήσεις κατέγραψε σημαντική πτώση την περασμένη εβδομάδα, με αποτέλεσμα να διατυπώνονται αμφιβολίες για την απόφασή της να προκηρύξει πρόωρες εκλογές με στόχο να ενισχύσει περαιτέρω την θέση της ενόψει των διαπραγματεύσεων για το Brexit.

Το Captain SKA, ένα συγκρότημα από το Λονδίνο με αρχηγό τον παραγωγό Τζέικ Πέιντερ, στοχεύει να κατακτήσει την κορυφή του επίσημου τσαρτ Top 40 της Βρετανίας.
«Η επιτυχία του τραγουδιού δείχνει ότι οι πολίτες κουράστηκαν με αυτήν την κυβέρνηση των πλούσιων, για τους πλούσιους» επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Official UK Charts Company.

Εκπρόσωπος τύπου του Συντηρητικού Κόμματος της Μέι δεν θέλησε να σχολιάσει το τραγούδι.
Το ραδιοφωνικό δίκτυο BBC δεν παίζει ολόκληρο το τραγούδι, ωστόσο μετέδωσε ένα κλιπ διάρκειας 5 δευτερολέπτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου