Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Tα 5 πιο περίεργα επαγγέλματα στην κατασκευή αυτοκινήτων (vid+pics)

Tα 5 πιο περίεργα επαγγέλματα στην κατασκευή αυτοκινήτων (vid+pics)
Ένα αυτοκίνητο «σχεδιάζεται και κατασκευάζεται». Στη διαδικασία αυτή δεν συμμετέχουν μόνον μηχανικοί και ντιζάινερ, αλλά και ορισμένες άλλες ειδικότητες, που δεν περνούν ούτε καν από το μυαλό μας.
Η κατασκευή ενός νέου αυτοκινήτου συνήθως συνδέεται με επαγγελματικές ομάδες όπως αυτή των σχεδιαστών, των μηχανικών ή των εργαζομένων στη γραμμή συναρμολόγησης.




Ωστόσο, η κατασκευή οχημάτων περιλαμβάνει πολλά περίεργα επαγγέλματα, που απαιτούν υψηλό βαθμό εξειδίκευσης, δημιουργικότητας και ακρίβειας. Τα περισσότερα από αυτά, δεν θα φανταζόσασταν ποτέ ότι μπορεί να υπάρχουν στην αυτοκινητοβιομηχανία. Επιλέξαμε τα πέντε πιο περίεργα και σας τα παρουσιάζουμε.

Ο πρώτος οδηγός
Υπάρχει ένας οδηγός που μπήκε πριν από εσάς στο εντελώς καινούριο αυτοκίνητό σας. Ανήκει σε μια ομάδα εμπειρογνωμόνων, που αναλαμβάνει να οδηγήσει για λίγο κάθε αυτοκίνητο που βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής. Στόχος του είναι να διαπιστώςει ότι τα πάντα λειτουργούν σωστά. Τελικά οδηγεί περισσότερο και από ταξιτζήδες, καθώς καλύπτει περίπου 2.000.000 χιλιόμετρα το χρόνο.

Ο γλύπτης
Φτιάχνει αυτοκίνητα από πηλό σε πραγματικό μέγεθος, με στόχο να αναδειχτούν όλα τα στοιχεία της σχεδίασής τους. Αυτό απαιτεί 2.500 κιλά αργίλου και έως 10.000 ώρες επίπονης εργασίας, ώσπου να δημιουργηθεί το σχήμα του νέου μοντέλου. Η ακρίβεια είναι επίσης ένα ζητούμενο, που κάνει ακόμα πιο σημαντική αυτή την εργασία.

AdTech Ad

Ο ράφτης
Εσείς μπορεί να μην είχατε ποτέ την εμπειρία ενός tailor made ρούχου. Το αυτοκίνητό σας όμως, σίγουρα έχει περάσει από το ατελιέ του ράφτη. Εδώ χρειάζονται περισσότερα από 30 μέτρα ραφών για να ολοκληρώσουν τις επενδύσεις ενός αυτοκινήτου και η δουλειά του ξεκινά περίπου δύο χρόνια νωρίτερα πριν την επίσημη εμφάνιση κάθε νέου μοντέλου.

Ο δοκιμαστής καθισμάτων
Αν το αυτοκίνητό σας έχει άψογη θέση οδήγησης, την οφείλετε σε αυτόν. Οι δοκιμαστές και οι ομάδες τους πρέπει να εκτελέσουν μέχρι και 20.000 δοκιμές για κάθε διαφορετικό τύπο καθίσματος. Η μελέτη είναι εξαντλητική: πρέπει να βρουν τους σωστούς αφρούς, υφάσματα, δομές και μεγέθη, που θα ανταποκρίνονται με τον καλύτερο τρόπο σε διαφορετικούς τύπους σώματος. Ο δοκιμαστής καθισμάτων προτείνει επίσης το σωστό σχεδιασμό των προσκέφαλων για την πρόληψη πιθανών τραυματισμών στο λαιμό.

Ο σομελιέ
Μια ειδικότητα που έχει συνδεθεί με το κρασί και τη βιομηχανία αρωμάτων, αλλά παίζει πρωταρχικό ρόλο στη διαμόρφωση της διάσημης "μυρωδιάς του νέου αυτοκινήτου". Μια ομάδα χημικών εκτελεί πάνω από 400 δοκιμές οσμής κάθε χρόνο, εκθέτοντας τα αυτοκίνητα σε θερμοκρασίες 60 ºC. Αυτό το επάγγελμα έχει επίσης κάποιες πολύ δεσμευτικές απαιτήσεις για όσους το ακολουθήσουν: δεν μπορούν να καπνίζουν ή να φορούν άρωμα, έτσι ώστε να μην αλλοιώνουν τα αποτελέσματα των αποτελεσμάτων των δοκιμών.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου