Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Ο Τραμπ ακυρώνει τη συμφωνία της κυβέρνησης Ομπάμα με την Κούβα!

Ο Τραμπ ακυρώνει τη συμφωνία της κυβέρνησης Ομπάμα με την Κούβα!
Χαρακτήρισε τους χειρισμούς της προηγούμενης Κυβέρνησης αναφορικά με τον κτηνώδη Κάστρο «φρικτούς» και «λανθασμένους» - Θα διατηρήσει ωστόσο την αμερικανική πρεσβεία στην Αβάνα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σε ομιλία του στο Μαϊάμι την ακύρωση της συμφωνίας που είχε καταλήξει η πρώην κυβέρνηση του προέδρου Ομπάμα με την κυβέρνηση της Κούβας για την αποκατάσταση σχέσεων Ουάσινγκτον και Αβάνας.




Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τη συμφωνία «τελείως μονόπλευρη» και προανήγγειλε αυστηρότερους κανόνες που θα επηρεάζουν τα ταξίδια και τις χρηματικές μεταφορές στο νησιωτικό έθνος της Καραϊβικής.

Όπως δήλωσε, η εφαρμογή της νέας στρατηγικής είναι άμεσης ισχύος, ωστόσο δεν προτίθεται να διακόψει τους πρόσφατα αποκατεστημένους διπλωματικούς δεσμούς ούτε να κλείσει την αμερικανική πρεσβεία στην Αβάνα.

Οι εμπορικές πτήσεις από τις ΗΠΑ θα συνεχιστούν, ενώ θα επιτρέπεται και η εισαγωγή κουβανέζικων προϊόντων στην χώρα από Αμερικανούς ταξιδιώτες που επιστρέφουν.

Σύμφωνα με τον Τραμπ, ο τρόπος που Διοίκηση του Ομπάμα αντιμετώπισε τον «κτηνώδη» Κάστρο ήταν «φρικτός» και «λανθασμένος». Απευθυνόμενος στο κοινό του στην "Μικρή Αβάνα" του Μαϊάμι, που αποτελείτο κυρίως από εξόριστους Κουβανοαμερικανούς, υποσχέθηκε να αποκαταστήσει την ελευθερία στην χώρα καταγωγής τους. «Είναι καλύτερο για την Αμερική να έχει ελευθερία στο ημισφαίριο της, και αναφέρομαι σε περιοχές όπως η Κούβα και η Βενεζουέλα», είπε και καταχειροκροτήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου