Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Έλληνας υποψήφιος για την Επιτροπή Ηθικής στη FIFA

Έλληνας υποψήφιος για την Επιτροπή Ηθικής στη FIFA
Η FIFA αποφάσισε να καρατομήσει τον Χανς-Γιόαχιμ Έκερτ και στη θέση του στην Επιτροπή Ηθικής πρότεινε τον Βασίλειο Σκουρή
Η FIFA αποφάσισε να προβεί σε σημαντικές και αμφιλεγόμενες αλλαγές. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι ο Δικαστής Χανς-Γιόαχιμ Έκερτ και ο εισαγγελέας Κορνέλ Μπόρμπελι δεν θα επανεκλεγούν στις θέσεις τους στην Επιτροπή Ηθικής εν μέσω των ερευνών κατά της διαφθοράς, με τους δυο τους να έχουν πολλές υποθέσεις σε εξέλιξη.




«Η καθαρά πολιτικά υποκινούμενη κίνηση της μη επανεκλογής βάζει τις μεταρρυθμίσεις της FIFA ντε φάκτο σε τέλος.
Αυτό θα οδηγήσει σε νέα απώλεια εμπιστοσύνης και θα πλήξει και άλλο το image της FIFA. Θα έχει αρνητικές συνέπειες μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.
Οι νέοι σε αυτές τις θέσεις θα πρέπει να μάθουν τις υποθέσεις και τις διαδικασίες. Αυτό θα οδηγήσει σε καθυστερήσεις στις εν εξελίξει έρευνες», αναφέρεται σε κοινή δήλωση των δύο απερχόμενων αξιωματούχων.

Όπως ανακοινώθηκε, για τη θέση του Έκερτ έχει προταθεί ο Βασίλειος Σκουρής, που ήταν πρόεδρος Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο για 12 χρόνια μέχρι το 2015, και για εκείνη του Μπόρμπελι η Μαρία Ρόχας από την Κολομβία. Αμφότεροι αναμένεται να αναλάβουν τα καθήκοντά τους μετά την επιβεβαίωση στην Ετήσια Συνέλευση της FIFA την προσεχή Πέμπτη (11/05).

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου