Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Mercedes-Benz 300 SL - Οι Σπάνιες

Προς πώληση δύο σπάνιες Mercedes-Benz
Η Mercedes-Benz 300 SL είναι ένα από τα πιο εικονικά αυτοκίνητα της γερμανικής φίρμας. Το αυτοκίνητο παραμένει ως ένα από τα πιο απαιτητικά κλασικά οχήματα σε δημοπρασίες.
Ωστόσο, οι περισσότερες μονάδες που πωλούνται στην αγορά σήμερα είναι αποκατεστημένες εκδόσεις και έχουν μεταβιβαστεί από τον έναν ιδιοκτήτη στον άλλον.




Πρόσφατα, δύο Mercedes-Benz 300 SL της δεκαετίας του '50 έχουν διαφημιστεί για δημοπρασία. Η μια είναι του 1955 (Gullwing) και η άλλη είναι του 1957 (Roadster).

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun του Ηνωμένου Βασιλείου, τα αυτοκίνητα δεν έχουν δεχθεί τη σχετική αποκατάσταση. Αμφότερα ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη, αφού έχουν έρθει ολοκαίνουργια. Η πηγή μας δήλωσε ότι οι SL ήταν στην κυριότητα ενός εκδοτικού στελέχους στις δυτικές ΗΠΑ.

Η Gullwing αναμένεται να συγκεντρώσει περίπου 1 εκατομμύριο λίρες στη δημοπρασία, ενώ η Roadster εκτιμάται ότι θα πουληθεί περίπου 800,000 λίρες. Τα αυτοκίνητα θα δημοπρατηθούν στην Gooding & Company στην παραλία της Βόρειας Καλιφόρνιας στην Καλιφόρνια την 18η Αυγούστου.

Η Mercedes SL είναι εφοδιασμένη με κινητήρα 3.0 λίτρων. Η απόδοση της συγκεκριμένης μονάδας είναι 215 ίπποι με μέγιστη ταχύτητα πάνω από 200 km/h. Σε ένα σημείο της ιστορίας, οι αριθμοί κατέστησαν την SL το γρηγορότερο αυτοκίνητο της εποχής της.

Η Gullwing υιοθετεί βρετανικό φινίρισμα Racing Green και ακριβό δερμάτινο εσωτερικό. Παρά τα 62 χρόνια της ύπαρξής της, έχει διανύσει συνολικά 16.000 km.

Η Roadster διαθέτει ασημί-μπλε μεταλλική βαφή και η καμπίνα παρουσιάζει γκρι δερμάτινες επιφάνειες. Το αυτοκίνητο έχει στο οδόμετρο 42.000 km.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου