Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Αυτά είναι τα 25 πρόσωπα με τη μεγαλύτερη επιρροή στο Διαδίκτυο

Time: Αυτά είναι τα 25 πρόσωπα με τη μεγαλύτερη επιρροή στο Διαδίκτυο
Διάσημοι και ανώνυμοι -μέχρι πρότινος- χρήστες που έχουν τεράστια αλληλεπίδραση!
Τα πρόσωπα που "τρέλαναν" το διαδίκτυο παρουσίασε το αμερικανικό περιοδικό "Time", με την "θεά της καμπύλης" Κιμ Καρντάσιαν και τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να φιγουράρουν στη λίστα με τα 25 ονόματα ενώ ένα μικρό κορίτσι από τη Συρία ήταν αυτό που έκανε την έκπληξη.




Για τρίτη συνεχή χρονιά, το αμερικανικό περιοδικό συνέταξε μία λίστα με πρόσωπα που έχουν μεγάλη επιρροή στο διαδίκτυο.

Τα 25 πρόσωπα στα οποία κατέληξε το περιοδικό και τα οποία "παράγουν" ειδήσεις με ότι κι αν κάνουν, είναι διασημότητες αλλά και παντελώς άγνωστοι...

Στις διασημότητες συγκαταλέγονται η Βρετανίδα συγγραφέα J.K. Rowling, η τραγουδίστρια Ριάνα, η καμπυλωτή Κιμ Καρντάσιαν, η σεξοβόμβα Κρίσι Τέιγκεν, η Κέιτ Πέρι, η Κρίσι Τάιγκεν (σύζυγο του Τζον Λέτζεντ) αλλά και ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Στους άγνωστους που φιγουράρουν στη λίστα ξεχωρίζει η μικρή Μπάνα αλ Άμπεντ, το κορίτσι από την Συρία που έγινε παγκοσμίως γνωστή για τα συγκινητικά της μηνύματα στο Twitter, στα οποία περιέγραφε την φρίκη του πολέμου που έζησε στο πετσί της στο πολιορκημένο Χαλέπι. Η 7χρονη τότε Μπάνα, με την βοήθεια της μητέρας της Φατιμά, που διαχειριζόταν τον λογαριασμό στο Twitter (@AlabedBana) άρχισε από τον Σεπτέμβριο να στέλνει μηνύματα,να αναρτά φωτογραφίες και βίντεο περιγράφοντας τη ζωή στο ανατολικό Χαλέπι που βρισκόταν υπό πολιορκία και στο στόχαστρο σφοδρών βομβαρδισμών από την Πολεμική Αεροπορία της Συρίας.Ο λογαριασμός απέκτησε 365.000 ακόλουθους από τον περασμένο Σεπτέμβριο. "Δεν μπορώ να φύγω εξαιτίας των βομβαρδισμών, παρακαλώ σταματήστε τους από το να μας βομβαρδίσουν", είχε γράψει στο πρώτο της μήνυμα στις 24 Σεπτεμβρίου 2016. "Το Χαλέπι είναι μια πολύ καλή πόλη, αλλά χρειαζόμαστε ειρήνη", ήταν ένα από τα μηνύματά της. Από τον Δεκέμβριο του 2016 , η Μπάνα με την οικογένεια της βρήκαν ασφαλές καταφύγιο στην Τουρκία.

Στη λίστα με τους άσημους συγκαταλέγεται και η Μπέιμπι Άριελ, μία 16χρονη σταρ της διάσημης εφαρμογής "Musikal.ly" με τους χρήστες να ανεβάζουν βίντεο που τραγουδούν διάσημα τραγούδια. Αλλά και ο Μάρκπιλερ, o 27χρονος παίκτης video games με περισσότερους από 17 εκατομμύρια συνδρομητές στο κανάλι του YouTube.

Στην επίμαχη λίστα του "Time" φιγουράρουν επίσης τα ονόματα του Ματ Φιούρι, δημιουργού του κινουμένου σχεδίου "Pepe the Frog", του ηγετικού στελέχους της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, που χρησιμοποιεί το You Tube για να παρακάμπτει τους αυστηρούς κυβερνητικούς περιορισμούς της χώρας στα ΜΜΕ και της Κινέζας ηθοποιού που είναι ευαισθητοποιημένη στο θέμα της προσφυγικής κρίσης. Αλλά και το όνομα του άγνωστου Κάρτερ Γουίλκερσον, που έκανε ρεκόρ στο Twitter ζητώντας δωρεάν κοτομπουκιές, συμπεριελήφθη στη λίστα.

Αναλυτικά οι 25:
Chrissy Teigen
Matt Drudge
J.K. Rowlng
Carter Wilkerson
Yao Chen
Brian Reed
BTS
Alexei Navalny
Donald Trump
Matt Furie
Steven Pruitt (a.k.a. Ser Amantio di Nicolao)
Bana Alabed
Gigi Gorgeous
Jonathan Sun
Katy Perry
Kim Kardashian
Branden Miller (a.k.a. Joanne the Scammer)
Ezra Levin, Leah Greenberg, Angel Padilla, Sarah Dohl and Matt Traldi (founders of The Indivisible Guide)
Rihanna
Chance the Rapper
Ariel Martin (a.k.a. Baby Ariel)
Cassey Ho
Huda Kattan
Mark Fischbach (a.k.a. Markiplier)
Danielle Weisberg and Carly Zakin (founders of The Skimm)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου