Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Πώς είναι να δουλεύεις σε εργοστάσιο της Apple στην Κίνα

Πώς είναι να δουλεύεις σε εργοστάσιο της Apple στην Κίνα
Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, ο Ντετζιάν Ζενγκ, πέρασε έξι εβδομάδες δουλεύοντας στο εργοστάσιο Pegatron Apple στη Σανγκάη, συναρμολογώντας iPhones και εξιστορεί την εμπειρία του στο Business Insider...

Όπως λέει, η δουλειά εκεί ήταν πολύ βαρετή, αφού το καθήκον του ήταν να τοποθετεί επί 10,5 ώρες κάθε μέρα, μια συγκεκριμένη βίδα στο πίσω μέρος του iPhone. Ο Ντετζιάν πήγαινε στη δουλειά του κάθε πρωί στις 7:30 κι έφευγε στις 7:30 το απόγευμα. Στο ενδιάμεσο είχε διάλειμμα για φαγητό.




Ο μισθός του ήταν 3.100 γιουάν το μήνα, δηλαδή περίπου 450 δολάρια, τα οποία ωστόσο, είναι πάνω από τον βασικό μισθό και καλύπτουν τις υπερωρίες που έκανε.

Όμως, η εργασία του ήταν εξαήμερη και το μοναδικό ρεπό του, όπως και των άλλων 70.000 εργατών, ήταν την Κυριακή.

Όπως λέει ο ίδιος, οι μάνατζερς ήταν ιδιαίτερα σκληροί και αυστηροί με τους εργαζόμενους. Για να... προλάβει τυχόν αυτοκτονίες, το εργοστάσιο είχε εγκαταστήσει δίχτυα στις σκάλες και είχε κάγκελα στα παράθυρα.

Όλο το διάστημα ο Ντετζιάν έμενε σε έναν κοιτώνα που του παρείχε η εταιρεία, με άλλα επτά άτομα. Το εργοστάσιο αποτελείται από κοιτώνες εντός κι εκτός του συγκροτήματος, καφετέριες και αίθουσες αναψυχής για τους εργαζόμενους.

1 σχόλιο:

  1. Ο πλούτος είναι αγαθο η συσορευση πλούτου μάλλον όχι! !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου