Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

ΡΑΦΗΝΑ, ΠΙΚΕΡΜΙ - ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ

Φωτογραφία:
Με έντονο ενδιαφέρον κόσμου και εκπροσώπων συλλόγων, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ στο ξενοδοχείο Αύρα
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκδήλωση ενημέρωσης των κατοίκων Ραφήνας-Πικερμίου, σχετικά με την επικείμενη Ανάρτηση των Δασικών Χαρτών, που διοργάνωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος και καθηγητής Ανδρέας Βασιλόπουλος, ο τοπογράφος μηχανικός Πέτρος Σαντ και ο δικηγόρος Γιάννης Καπελάρης.

Μέσα στην γεμάτη αίθουσα συναντήσεων του ξενοδοχείου Αύρα (στο σημείο εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες στη διοίκηση του ξενοδοχείου Αύρα για την άψογη συνεργασία, την αίθουσα και την εξυπηρέτηση), απαντήθηκαν τα δεκάδες ερωτήματα που παρέμεναν αναπάντητα στον κόσμο, δόθηκαν πρακτικές πληροφορίες για την έως σήμερα διαδικασία, τον τρόπο σχεδιασμού των περιγραμμάτων, αλλά και τα επόμενα βήματα.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο κόσμος μπορούσε να δηλώσει τα στοιχεία του για να λάβει μία έντυπη δωρεάν αναφορά για την ιδιοκτησία του, αλλά και μελλοντική δωρεάν νομική και τεχνική υποστήριξη. Μεταξύ άλλων, οι διοργανωτές υποσχέθηκαν να δημιουργήσουν δωρεάν χάρτες μεγάλων διαστάσεων και αυξημένης ευκρίνειας, για να αναρτηθούν στα γραφεία των Συλλόγων της περιοχής, ώστε οι σύλλογοι να αναλάβουν την απευθείας ενημέρωση προς τους κατοίκους των οικισμών τους. Μάλιστα ανακοινώθηκε και μία γραμμή τηλεφωνικής υποστήριξης 211-8004294.
              
Σημαντικό και για την επιτυχία της εκδήλωσης, αλλά και για την μετέπειτα διάδοση της γνώσης, είναι ότι παραβρέθηκαν εκπρόσωποι σχεδόν από όλους τους συλλόγους. Συγκεκριμένα την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ. Γιάννης Ξουρίκης (Πρόεδρος Συλλόγου Ενότητας-Διασταύρωσης), Ταξιάρχης Τσάκωνας (Μέλος ΔΣ Συλλόγου Ενότητας-Διασταύρωσης), Δημήτρης Μακρής (πρώην πρόεδρος Συλλόγου Διασταύρωσης Ραφήνας), Ανδρέας Παπαδόπουλος (Πρόεδρος στο Μελτέμι), Ιφιγένεια Βαρδοπούλου (Μέλος ΔΣ στο Μελτέμι), Παντελής Καπελέρης (Πρόεδρος Συλλόγου Καλλιθέας), Άγγελος Μπαχός (μέλος ΔΣ Συλλόγου Καλλιθέας), Ιωάννης Καπελάρης (Πρόεδρος Συλλόγου Δροσιάς), Αικατερίνη Λαζάρου (Αντιπρόεδρος Συλλόγου Γεφύρι Λόρδου Βγένα), Πέτρος Σαντ (Πρόεδρος Συλλόγου Θερινής Διαμονής), Βιργινία Τζαγάκη – Γκύζη (μέλος ΔΣ Συλλόγου Αγίας Τριάδας), Μάκης Γαλανίδης (Πρόεδρος Συλλόγου Νέου Πόντου), Παύλος Τερκεσίδης (Μέλος ΔΣ Συλλόγου Νέου Πόντου), Δημήτρης Καραγεωργίου (γραμματέας Συλλόγου Αγίου Χαραλάμπου), Ανδρέας Μπιρμπίλης (μέλος ΔΣ Συλλόγου Αγίου Χαράλαμπου), Θάνος Μπίκος (μέλος ΔΣ Συλλόγου Αγίου Χαράλαμπου), Αθανάσιος Κάκαλης (τ.Πρόεδρος και μέλος ΔΣ Συλλόγου Βγένα), Χρήστος Σκούφος και Δήμητρα Σκούφου (εκπρόσωποι οικισμού Σκουφέικα) και Παναγιώτης Ζέκης (μέλος ΔΣ Προφήτη Ηλία). Την εκδήλωση τίμησε επίσης και ο πολιτευτής και τ.Βουλευτής της ΝΔ κ. Νίκος Καντερές, ο οποίος έκανε και σχετική παρέμβαση.

Μετά την εκδήλωση ο καθηγητής Ανδρέας Βασιλόπουλος δήλωσε: «Είμαι ικανοποιημένος από την προσέλευση τόσων συμπολιτών μας, αλλά και παραγόντων τοπικών συλλόγων. Υπήρχε ένα εμφανές κενό στην ενημέρωση, το οποίο φροντίσαμε να καλύψουμε. Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει. Όπως ανέφερα και στην εκδήλωση, είμαστε και θα είμαστε εδώ για τον καθένα ξεχωριστά, ώστε να καλύψουμε προβλήματα και απορίες που σίγουρα θα προκύψουν στην πορεία της διαδικασίας, γιατί ο κόσμος δεν αντέχει άλλο ούτε την πλάνη, ούτε το κόστος όλης αυτής τις διαδικασίας.»  

Ο Πέτρος Σαντ, αγρονόμος τοπογράφος και συντελεστής της εκδήλωσης, δήλωσε: «Δώσαμε στον κόσμο πρακτικές γνώσεις, συμβουλές και θα είμαστε από κοντά στην όλη διαδικασία. Είμαστε τεχνοκράτες επιστήμονες, άνθρωποι των έργων, δίπλα στις πραγματικές ανάγκες του κόσμου, με έντονο το πνεύμα εθελοντισμού, κάτι που λείπει από τη σημερινή εποχή.»
Κλείνοντας ο Γιάννης Καπελάρης, που συνέβαλλε στο πάνελ με τις νομικές του συμβουλές, έδωσε το δικό του στίγμα: «Εύλογες ήταν οι απορίες και η αγωνία του κόσμου, ο οποίος έχει ταλαιπωρηθεί επί μακρόν από δημοτικές αρχές και κυβερνήσεις. Σήμερα απαντήθηκαν ερωτήματα με βάση τα ισχύοντα και τις γνώσεις που έχουμε αποκτήσει μετά από σπουδή στο θέμα και τους σχετικούς νόμους.»

Γραφείο Επικοινωνίας
Ανδρέας Βασιλόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Ραφήνας-Πικερμίου
Επικεφαλής Δημ.Παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου