Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Ο πρίγκιπας Γεώργιος αρχίζει σχολείο τον Σεπτέμβριο και «ψάχνει»... επίθετο!

Ο πρίγκιπας Γεώργιος αρχίζει σχολείο τον Σεπτέμβριο και «ψάχνει»... επίθετο!
Για τον γιο του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ ένα επίθετο δεν είναι απαραίτητο, παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις
Γεννήθηκε πριν 4 χρόνια στις 22 Ιουλίου, είναι τρίτος στην διαδοχή του θρόνου της Γηραιάς Αλβιόνας και έγινε διεθνώς γνωστός ως πρίγκιπας Γεώργιος.




Ο χαριτωμένος γιος του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον δεν χρειάστηκε μέχρι σήμερα να έχει κάποιο επίθετο, αλλά τον Σεπτέμβριο που αρχίζει το σχολείο ο δισέγγονος της βασίλισσας Ελισάβετ θα πρέπει να κάνει την εγγραφή του όπως κάθε κοινός θνητός, δηλαδή με όνομα και επίθετο!

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της βασιλικής οικογένειας, η βασίλισσα και τα υπόλοιπα μέλη της δεν οφείλουν να χρησιμοποιούν επίθετο, αλλά αν το χρειαστούν έχουν την δυνατότητα να κάνουν χρήση του επιθέτου «Μαουντμπάτεν - Ουίνδσορ». Το επίθετο αυτό δημιουργήθηκε, όταν το 1947 η βασίλισσα Ελισάβετ παντρεύτηκε τον σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο, ο οποίος γεννήθηκε πριν 96 χρόνια στην Ελλάδα και ήταν μέλος της ελληνικής και της δανικής βασιλικής οικογένειας.



Όμως, ο Φίλιππος πριν από την επίσημη ανακοίνωση των αρραβώνων του με την τότε Βρετανίδα πριγκίπισσα, εγκατέλειψε τους βασιλικούς τίτλους του και έγινε Βρετανός υπήκοος παίρνοντας το επίθετο «Μαουντμπάτεν», το οποίο είχαν οι παππούδες του από την πλευρά της μητέρας του.

Το 1973, όταν παντρεύτηκε η πριγκίπισσα Άννα, κόρη της βασίλισσας, χρησιμοποίησε αυτό το επίθετο στο πιστοποιητικό του γάμου της. Ο μικρός πρίγκιπας Γεώργιος μπορεί, βέβαια, να χρησιμοποιήσει και το επίθετο «Κέιμπριτζ» ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του, πρίγκιπα Ουίλιαμ και Δούκα του Κέιμπριτζ, ο οποίος χρησιμοποίησε το «Ουέλς» ως επίθετο στο σχολείο και στον στρατό από τον δικό του πατέρα, πρίγκιπα Κάρολο της Ουαλίας.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο από την ημέρα που έγινε γνωστό πως ο μικρός πρίγκιπας από τον Σεπτέμβριο θα φοιτήσει στο σχολείο Thomas’s Battersea της βρετανικής πρωτεύουσας, οι τιμές των ακινήτων στη νοτιοδυτική περιοχή του Λονδίνου όπου βρίσκεται το σχολείο εκτοξεύτηκαν στα ύψη, λόγω της ξαφνικής μεγάλης ζήτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου