Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ: ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ - ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Σχεδιασμός και ...
Η Ένωση Γονέων και οι Σύλλογοι Γονέων του δήμου Μαρκοπούλου αφουγκραζόμενοι τη δραματική έλλειψη κοινόχρηστων χώρων και χώρων άθλησης στο Δήμο μας, προχώρησαν στη συμβολική συλλογή υπογραφών για αυτό το λόγο.
Η πόλη του Δήμου Μαρκοπούλου βρίσκεται σε ημιαστική περιοχή και διαθέτει λιγότερες παιδικές χαρές από περιοχές με πυκνή δόμηση!

Αυτό είναι ανεπίτρεπτο και ντροπή να συμβαίνει, όταν μάλιστα προβλέπεται από τον πολεοδομικό και ρυμοτομικό σχεδιασμό.
... υλοποίηση!
Γι' αυτό τον λόγο, καλούν το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο να προβούν άμεσα σε ενέργειες καθαρισμού και σηματοδότησης όλων των κοινόχρηστων χώρων που προβλέπονται από το ρυμοτομικό σχέδιο των πόλεων του Μαρκόπουλου και του Πόρτο Ράφτη, επισκευής και συντήρησης των ήδη υπαρχόντων παιδικών χαρών και δημιουργίας νέων.

Ακολουθεί το κείμενο συλλογής των υπογραφών ....

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Μαρκόπουλο 21/06/2017
Αρ. Πρωτ. Εξερχ.: 22/06.07.2017
Αρ. Πρωτ. Εισερχ. καταχ. Αιτήματος: 10976/06.07.2017

Προς: Δήμαρχο, Δημοτικούς Συμβούλους
Κοιν.: Αντ/ρχο Παιδείας, Αντ/ρχο Τεχν. Υπηρεσιών
Θέμα: Δημιουργία κοινοχρήστων χώρων και χώρων άθλησης,

Κύριε Δήμαρχε, κες και κοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Η βελτίωση του καιρού και η επερχόμενη λήξη της σχολικής χρονιάς αναδεικνύουν εκ νέου το μείζον ζήτημα της τραγικής έλλειψης κοινοχρήστων χώρων για άθληση και για απασχόληση των παιδιών.

Με την παρούσα επιστολή σας καλούμε:
  1. Να προβείτε άμεσα σε ενέργειες καθαρισμού και σηματοδότησης όλων των κοινόχρηστων χώρων που προβλέπονται από το ρυμοτομικό σχέδιο των πόλεων του Μαρκόπουλου και του Πόρτο Ράφτη,
  2. Να προγραμματίσετε άμεσα την επισκευή και συντήρηση των ήδη υπαρχόντων παιδικών χαρών
  3. Να προχωρήσετε στον σχεδιασμό και την δημιουργία νέων παιδικών χαρών και γηπέδων άθλησης όπου θα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του παιδικού και εφηβικού πληθυσμού της πόλης μας.
Στις μέρες μας, που η κρίση "έχει χτυπήσει την πόρτα" όλων σχεδόν των οικογενειών, οι δημόσιοι χώροι πολιτισμού και αναψυχής, τα γήπεδα και οι παιδικές χαρές, είναι για την "παραδοσιακή" Ελληνική οικογένεια ο καλύτερος τρόπος διατήρησης της συνοχής της.

Σε μια πόλη σαν τη δική μας, που τα κενά οικόπεδα σε όλο το Δήμο είναι πολύ περισσότερα από περιοχές με πυκνότερη δόμηση και επαρκή αριθμό παιδικών χαρών και κοινόχρηστων χώρων, είναι ανεπίτρεπτο να μην υπάρχουν τέτοιες υποδομές αλλά, ακόμη χειρότερα, να μην υπάρχει ο κατάλληλος σχεδιασμός και προγραμματισμός για τη δημιουργία τους. Γι αυτό είναι επιτακτική η ανάγκη να προχωρήσετε και να υλοποιήσετε άμεσα τα αιτήματά μας.

Έχουν ήδη συλλεγεί και εξακολουθούν να συλλέγονται υπογραφές γονέων που συμφωνούν και αιτούνται τα παραπάνω περιγραφόμενα, οι οποίες είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου.

Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου