Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιών σε Αττική και νησιωτική Ελλάδα την Πέμπτη

Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιών σε Αττική και νησιωτική Ελλάδα την Πέμπτη
Δείτε τον χάρτη με τις «επικίνδυνες» περιοχές - Σε αυξημένη επιφυλακή οι αρχές στη Νότια Ελλάδα
Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στη νότια και νησιωτική Ελλάδα, σε συνδυασμό με τη ζεστή ατμόσφαιρα και την ξηρασία, αυξάνουν τον δείκτη επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιών σε πολλές περιοχές και ιδιαίτερα στην Αττική.




Σύμφωνα με την υπηρεσία πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιών, αύριο (την Πέμπτη) θα διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την εκδήλωση πυρκαγιών τόσο στην Αττική, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, όσο και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, αυξημένες πιθανότητες εκδήλωσης πυρκαγιών για αύριο Πέμπτη υπάρχουν για τις περιοχές της Αττικής, τη Βοιωτία, την Εύβοια, τη Σκύρο, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου (Σάμος, Λέσβος, Χίος και Ικαρία), τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, καθώς και την Κορινθία, την Αργολίδα και τη Λακωνία.

Δείτε τον χάρτη επικινδυνότητας...



Η υπηρεσία προστασίας έχει ήδη ενημερώσει τις τοπικές αρχές και περιφέρειες, καθώς και τις κατά τόπους πυροσβεστικές υπηρεσίες, ώστε να βρίσκονται σε επιφυλακή και να δράσουν άμεσα αν και όπου χρειαστεί.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου