Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Αν διαθέτετε αυτό το χάρισμα θα περνάτε με επιτυχία τις συνεντεύξεις

Αν διαθέτετε αυτό το χάρισμα θα περνάτε με επιτυχία τις συνεντεύξεις
Μαζί με έναν καλό ύπνο και ένα φρέσκο σιδερωμένο πουκάμισο, υπάρχει ένα ακόμα πράγμα που χρειάζεστε στην επόμενη συνέντευξη για την εύρεση εργασίας: η τιμιότητα.
Οι ερευνητές από το Πανεπιστημιακό Κολλέγιο του Λονδίνου έχουν διαπιστώσει ότι οι άνθρωποι που δεν προσπαθούν να κρύψουν τα ελαττώματά τους στις συνεντεύξεις, είναι πιο πιθανό να επιτύχουν, διότι αυτό τους κάνει να ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό.




Οι ερευνητές ανέλυσαν 2.000 άτομα που ζήτησαν θέσεις εργασίας και διαπίστωσαν ότι η ειλικρίνεια έδινε πενταπλάσια πιθανότητα σε δικηγόρους για μια θέση εργασίας και 22% μεγαλύτερη πιθανότατα έδινε στους εκπαιδευτικούς.

Σε μια από τις μελέτες τους, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι δάσκαλοι που είχαν την έντονη επιθυμία να είναι ειλικρινείς σχετικά με τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία τους εκτιμήθηκαν ότι έχουν 73% μεγαλύτερη πιθανότητα να πάρουν τη θέση που ήθελαν, σε σύγκριση με το μέσο όρο του 51%. Για τους δικηγόρους, οι πιθανότητές τους να εξασφαλίσουν την επιθυμητή δουλειά αυξήθηκαν από 3 σε 17% αν έκαναν μια σοβαρή προσπάθεια να πουν την αλήθεια για τον εαυτό τους.

Σε αντίθεση, οι υποψήφιοι που προσπάθησαν να απεικονίσουν μια τέλεια εκδοχή του εαυτού τους, αντιμετωπίστηκαν ως μη αυθεντικοί.

Εκείνοι που χρησιμοποίησαν λέξεις όπως "σκέφτομαι", "πιστεύω" και "αισθάνομαι" θεωρήθηκαν ότι γνωρίζουν καλύτερα τους εαυτούς τους και όσοι χρησιμοποίησαν λέξεις όπως «κοίτα» και «άκου» έκαναν τους εργοδότες τους να θεωρήσουν ότι οι υποψήφιοι δεν είχαν σκοπό να κρύψουν κανένα από τα ελαττώματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου