Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

ΣΠΑΤΑ, ΑΡΤΕΜΙΣ - ψάχνουμε για Γ.Γ.... Ας είναι και από το ΠΑΣΟΚ!

ΣΠΑΤΑ, ΑΡΤΕΜΙΣ - ψάχνουμε για Γ.Γ.... Ας είναι και από το ΠΑΣΟΚ!
Πρώτη Δημοσίευση: 29.07.2017
Η Θέση του Γενικού Γραμματέα σε ένα Δήμο είναι σημαντική; Την Προηγούμενη επιλογή του Δ.Μάρκου την είχα κρίνει και αναλύσει διεξοδικά, μετά την επιλογή και διορισμό του Π.Ιωακείμ: «ΠΑΥΛΟΣ ΙΩΑΚΕΙΜ - Γενικός Γραμματέας Δήμου Σπάτων, Αρτέμιδος.»
Στο συγκεκριμένο άρθρο είχα αναφέρει ότι εξαντλώντας τον νόμο, δεν προκήρυξε την θέση αλλά "φόρτωσε" στον Δήμο τον δικό του άνθρωπο...και έφερε το ΚΕΛ!




Για να αποφύγει, λοιπόν, ο Δ.Μάρκου το ίδιο λάθος αυτή την φορά Προκήρυξε την θέση του Γενικού Γραμματέα!!!
Φυσικά αυτό δεν τον δεσμεύει από το να προσλάβει τον Γεώργιο Σμέρο, τον οποίο μόλις πριν λίγο καιρό απέλυσε, από την ίδια θέση, ο Δήμαρχος της Λαυρεωτικής!

Πως γίνεται ο Δήμαρχος της παράταξης με κύριο σύνθημά της: "Συρίζω του νέους ανθρώπους" να επιλέγει, ξανά, έναν τόσο ηλικιωμένο άνθρωπο που έχει κλείσει τον κύκλο της Επαγγελματικής Ύπαρξής του για μια τόσο καλοπληρωμένη θέση;

Τελικά ποιος είναι ο Γιώργος Σμέρος; Για όσους δεν γνωρίζουν, σκέφτηκα, να σας τον συστήσω:

Ας αρχίσουμε από ένα σύντομο βιογραφικό.
Ο Γιώργος Σμέρος γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 3 Μαΐου του 1954
Η καταγωγή του είναι από την Αχαΐα (Λυκούρια Καλαβρύτων) και τις Κυκλάδες (Σαντορίνη), ρίζες αντίστοιχα των γονιών του, Γιάννη και Ελένης.

Είναι παντρεμένος με τη Σοφία Λεπίτκου (Πόντιας καταγωγής), από την Έδεσσα Πέλλας (Λουτράκι Αριδαίας), 
Διευθύντρια του Κέντρου Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Παλλήνης και έχουν τρεις γιούς. Τον Κωστή (απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου), τον Γιάννη (απόφοιτο Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου) και τον Χρήστο (φοιτητή ΑΣΟΕE).

Τελείωσε το Γυμνάσιο – Λύκειο Σπάτων και εν συνεχεία, συνέχισε τις σπουδές του στην Κρήτη και είναι απόφοιτος Κοινωνικός Λειτουργός και Δάσκαλος Ειδικής Αγωγής
Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Ψυχική και Νευροψυχιατρική του παιδιού, στην Ειδική Αγωγή, στην Οργάνωση και στα Οικονομικά στο χώρο της Υγείας και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και στην Περιφερειακή Ανάπτυξη
Από 20 Μαΐου 1978 έως 20 Μαΐου 1980 εκπλήρωσε τις στρατιωτικές υποχρεώσεις του.

Μιλάει Αγγλικά και στο παρελθόν επανειλημμένα εκπροσώπησε ως Δήμαρχος, την Παλλήνη και την Αυτοδιοίκηση, στο εξωτερικό. 
Είναι συγγραφέας επιστημονικών βιβλίων, «για την αιμοδοσία ως κοινωνικό πρόβλημα της Χώρας μας» και «η Αυτοδιοίκηση στην Νέα Εποχή με τον Καποδίστρια». 
Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα και μελέτες σε Ελληνικά και ξένα περιοδικά και ήταν κεντρικός ομιλητής – εισηγητής σε πολλά συνέδρια, σχετικά με την Υγεία, την Κοινωνική Πολιτική και Μέριμνα, την Αυτοδιοίκηση και την Δημόσια Διοίκηση.

Το 1982, σε ηλικία 28 χρονών, εγκαταλείπει την επαγγελματική σταδιοδρομία στο Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής, μετά τον απροσδόκητο θάνατο του αδελφού του (26 χρονών), ΚΩΣΤΑ ΣΜΕΡΟΥ, που ήταν υποψήφιος Κοινοτάρχης Παλλήνης και απεβίωσε πέντε (5) μέρες πριν την διεξαγωγή των Δημοτικών εκλογών (12-10-1982) και εντάσσεται στον πολιτικό στίβο της Αυτοδιοίκησης.
Οι κυριότεροι σταθμοί αυτής της πορείας είναι οι εξής:
  • Ο Γιώργος Σμέρος έχει διατελέσει κατά το παρελθόν:
    • Δήμαρχος Παλλήνης,
    • Νομαρχιακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής,
    • Περιφερειακός Διευθυντής Νομού Θεσπρωτίας και
    • Ειδικός Συνεργάτης Υφυπουργού ανάπτυξης επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.
  • Στις περιφερειακές εκλογές του 2010 εκλέχθηκε με τον συνδυασμό «Αττική με έργο πάμε μπροστά» του Γιάννη Σγουρού ως Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής.
  • Από τον Δεκέμβριο 2011 μέχρι τις Αρχές του 2015, ήταν Αν. Διοικητής και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ – ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ».
  • Στις 20 Ιανουαρίου 2016 ανέλαβε καθήκοντά στην θέση της κ. Αταλάντης Μιχελογιαννάκης του Εμμ. η οποία είχε προσληφθεί στις 29 Δεκεμβρίου 2014, λόγω παραιτήσεως της από την θέση της ως Γενικού Γραμματέα του Δήμου Λαυρεωτικής (Προβολή ΦΕΚ Γ 200/2016, σελ.1379)
  • Στις 25 Φεβρουαρίου 2016 με απόφαση του Δημάρχου Λαυρεωτικής προσελήφθη, και επίσημα, ως Γενικός Γραμματέας του Δήμου Λαυρεωτικής.
  • Στις  22/03/2017 με απόφαση του Δημάρχου Λαυρεωτικής απελύθει από την θέση του Γενικού γραμματέα του Δήμου Λαυρεωτικής, χωρίς να αναφέρεται κάποια συγκεκριμένη αιτία. : Απόφαση Δημάρχου απόλυσης και αποδεικτικό (24-03-2017)
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην διάρκεια της θητείας του ως Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολική Αττικής, τον Μάρτιο του 2012, δήλωνε επίσημα ως "επιτυχή και κοπιώδη την ολοκλήρωση του PSI" και συνεχίζει: 
"Το ΠΑΣΟΚ αποτελεί την μεγάλη κοιτίδα της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης της πατρίδας και παράλληλα σημαντικός πυλώνας της απαραίτητης σταθερότητας ειδικά τώρα που βρισκόμαστε στην κρίσιμη και δύσβατη ατραπό. 
Την Κυριακή όλοι μας πρέπει να βρεθούμε μαζικά στις κάλπες της παράταξης και να σηματοδοτήσουμε με την συμμετοχή μας, την ευθύνη αλλά και την θέληση όλων μας, να διαμορφώσουμε την φυσιογνωμία που θέλουμε και πρέπει να δώσουμε στο ΠΑΣΟΚ, για μια νέα επανεκκίνηση στην δομή και την λειτουργία του. Γιατί η κινητήριος δύναμη του Κινήματος μας ήταν, είναι και θα είναι ο Λαός και η βάση του."
Στις 06/04/2017 δημοσιεύσαμε την απόλυση του Γ.Σμέρου από τον Δήμο Λαυρεωτικής.
Στις 23/06/2016 ο Παύλος Ιωακείμ, Γενικός Γραμματέας του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος καλείται να υποβάλει την παραίτησή του στον Δήμαρχο, για λόγους που έχουν σχολιαστεί εκτενώς! Και δημοσιεύουμε σχετική Επιστολή όπου αναλύει την άποψή του για την παύση του.
Στις 30/6/2017 Ο Δημοτικός Σύμβουλός Χρήστος Μαρλαντής προβλέπει την πρόσληψη του Γ.Σμέρου για την κενή θέση του Γ.Γ

Πάντως είναι πολύ ενδιαφέρον το άρθρο του lavreotiki.info που σχολιάζει την απόλυση του Γ.Σμέρου και τα υπονοούμενα που αφήνει:
«Παρελθόν αποτελεί για το Δήμο Λαυρεωτικής ο Γενικός Γραμματέας, κ. Γεώργιος Σμέρος.
Ωστόσο αυτή η απομάκρυνση δημιουργεί πολλά ερωτηματικά ως προς τις αιτίες που την υπαγόρευσαν και που μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει γνωστές.
Ο ίδιος ο κ. Σμέρος καταγγέλλει μέσω επιστολής του προς το Δημοτικό Συμβούλιο (Παρασκευή 31 Μαρτίου), πως, παρότι η παύση των καθηκόντων του ανακοινώθηκε στις 24 Μαρτίου, ήδη μια μέρα πριν, στις 23 Μαρτίου, είχε γίνει αλλαγή της κλειδαριάς του γραφείου του, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η πρόσβασή του σε προσωπικά του αντικείμενα τα οποία δεν του παραδίδονται.
Κάνει επίσης λόγο για τρεις φακέλλους του προσωπικού του αρχείου που φαίνεται να έχουν απολεσθεί.
“Θέλω να πιστεύω, ότι όταν υπάρχει μία λύση συνεργασίας, πρέπει να πρυτανεύει η λογική και η αξιοπρέπεια» τονίζει στην επιστολή του ο κ. Σμέρος, κάνοντας ουσιαστικά λόγο για απαξιωτική αντιμετώπισή του, μετά το πέρας της συνεργασίας του με τον Δήμο Λαυρεωτικής.
Ερωτηματικά όπως αναφέραμε αρχικά υπάρχουν για τις αιτίες της απομάκρυνσης του κ. Σμέρου, αφού λίγους μήνες πριν, ο ίδιος ο κ. Δήμαρχος, είχε πλέξει το εγκώμιο του Γενικού Γραμματέα, ενώπιον εργαζομένων του Δήμου.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η καρατόμηση του κ. Γεωργίου Σμέρου δεν διαφαίνεται να έχει υπαγορευτεί λόγω διαφορών του πρώην -πλέον- Γενικού Γραμματέα του Δήμου με τον ίδιο τον κ. Λουκά.
Αντίθετα, όπως αυτές οι πηγές υποστηρίζουν, φαίνεται πως οδήγησε τον κ. Δήμαρχο σε αυτήν του την επιλογή, η ρήξη του κ. Σμέρου με ανθρώπους του στενού πολιτικού περιβάλλοντος του κ. Λουκά, η οποία και αποδείχτηκε, ως προς την εξέλιξη των πραγμάτων, καθοριστική.
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Σμέρο, εκείνος δεν διέψευσε τις πληροφορίες μας, ενώ μας επεσήμανε με νόημα πως εξ αιτίας αυτής της ρήξης, είχε υποβάλει στις 17 Δεκεμβρίου 2016 προφορική παραίτηση στον κ. Λουκά, ενώπιον μάλιστα των συνεργατών του Δημάρχου.
Δεσμεύτηκε δε, εντός της εβδομάδας να γνωστοποιήσει τους ακριβείς λόγους που κατά την άποψή του συνέδραμαν στην απομάκρυνσή του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Λαυρεωτικής.»
 Ποιος ξέρει τι είναι το επόμενο "έγκλημα", δύσκολο για τον Δ.Μάρκου και σκληρό για εμάς που πρέπει να φέρει τον συγκεκριμένο άνθρωπο;

2 σχόλια:

  1. ΔΗΛΑΔΗ Κ Ρ Α Τ Ι Κ Ο Δ Ι Α Ι Τ Ο Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΣΑΙ ΕΥΓΕΝΗΣ Κ ΗΠΙΟΣ.
    ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΧΟΡΤΑΓΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΣΑΝ ΤΟΝ Δ.ΜΑΡΚΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Κ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΥΨΗΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΡΓΟΜΙΣΜΙΣΘΙΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΠΤΥΧΙΟ ΑΜΦΙΒΟΛΠΥ ΑΞΙΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΑΓΟΡΑΣΤΟ.ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΤΥΧΙΑ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΛΠ ΚΛΠ ΠΟΥ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΑ Κ ΤΟΝ ΔΗΜΟ Κ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΑΝ ΤΟΝ Δ.ΜΑΡΚΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΑΦΟΥ ΞΕΡΟΥΝ Κ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΟΔΟΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ? ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΝΑΝ ΠΑΠΠΟΥ ΣΑΝ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΝΕΟΤΕΡΟΙ,ΑΛΛΟ ΜΕΤΡΙ ΣΥΓΚΡΙΣΕΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ,ΤΑ ΔΥΑ ΑΥΤΑ ΤΕΜΠΕΛΙΚΑ ΖΩΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου