Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Πάτρα: Στις αρχές του 2018 θα ξεκινήσει η κατασκευή κέντρου αποτέφρωσης νεκρών

Πάτρα: Στις αρχές του 2018 αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή κέντρου αποτέφρωσης νεκρών
«Η λειτουργία του κέντρου αποτέφρωσης νεκρών εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει ίσως και μέσα στο 2018» δηλώνει ο αντιδήμαρχος Πατρέων και σημείωσε ότι «οι αντιρρήσεις έχουν μειωθεί»
Στις αρχές του 2018 αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή κέντρου αποτέφρωσης νεκρών στην Πάτρα, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Πατρέων Παύλος Στάμος.




Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «εμείς προχωράμε κανονικά, γι’ αυτό και ολοκληρώνεται η τροποποίηση του σχεδίου πόλης», αφού όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος, «είναι απαραίτητη για την κατασκευή του κέντρου».

Επίσης, ο Παύλος Στάμος ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η λειτουργία του κέντρου αποτέφρωσης νεκρών εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει ίσως και μέσα στο 2018».

Σχετικά με τη λειτουργία του κέντρου, ο Παύλος Στάμος είπε ότι θα είναι με ευθύνη του δήμου, προσθέτοντας ότι «δεν έχουμε σκοπό να εμπλέξουμε ιδιώτες».

Όσον αφορά στις αντιδράσεις για τη λειτουργία του κέντρου από κατοίκους του νότιου διαμερίσματος της Πάτρας, ο Παύλος Στάμος είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «οι αντιρρήσεις έχουν μειωθεί», ενώ όπως σημείωσε, «πριν ξεκινήσει η κατασκευή του κέντρου, θα υπάρξουν συναντήσεις της δημοτικής αρχής με τους κατοίκους».

Το κέντρο αποτέφρωσης νεκρών θα κατασκευαστεί σε έκταση 10 στρεμμάτων μέσα σε δημοτικό οικόπεδο στο βιοτεχνικό πάρκο, που βρίσκεται δυτικά του ποταμού Γλαύκου.

Με βάση τη μελέτη που έχει γίνει, το κόστος κατασκευής του έργου φθάνει περίπου τα 2,2 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης, σύμφωνα με το δήμο, προβλέπεται να υπάρχει πράσινη ζώνη τουλάχιστον 15 μέτρων, ώστε να μην υπάρχει καμία όχληση για τους κατοίκους.

Ακόμη, σύμφωνα πάντα με τον δήμο, «δεν θα υπάρχει καμία ιδιαίτερη καμινάδα, αφού στο κέντρο θα λειτουργούν κλίβανοι που έχουν ειδική καύση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου