Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Γάμος σαν παραμύθι: Η πάμπλουτη πριγκίπισσα και ο κοινός θνητός

Ο Ντένις γνώρισε την πριγκίπισσα Τουνκού σε ένα καφέ, ερωτεύτηκαν και, αφού έγινε μουσουλμάνος για να την παντρευτεί, ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα
Μια ιστορία σαν κι αυτές που διαβάζουμε στα μικρά παιδιά ολοκληρώθηκε στην Μαλαισία την Δευτέρα: Η πριγκίπισσα Τουνκού παντρεύτηκε τον καλό της, έναν κοινό θνητό, σε μια παραδοσιακή τελετή όπου τηρήθηκαν όλα τα έθιμα της πατρίδας της.




Η ιστορία των δύο νέων ξεκίνησε σε ένα καφέ, όπου ο τότε Ντένις Βέρμπας εργαζόταν για μια ποδοσφαιρική ομάδα της Σιγκαπούρης. Ερωτεύτηκαν και για να μπορούν να είναι μαζί ο 28χρονος ασπάστηκε το Ισλάμ - πλέον λέγεται Ντένις Μωχάμεντ Αμπντουλάχ. Η 31χρονη πριγκίπισσα Τουνκού Τουν Αμινά Σουλτάνα Ιμπραήμ είναι η μοναχοκόρη ενός από τους ισχυρότερους άντρες στην Μαλαισία, του Σουλτάνου της Τζοχόρ.

Η σχέση τους κρατάει εδώ και τρία χρόνια και ο γάμος έγινε στο Παλάτι Σερέν Χιλ, την κατοικία της οικογένειας της νύφης. Στην ιδιωτική τελετή μετείχαν μόνο η οικογένεια και οι στενοί φίλοι του ζευγαριού. Ο γαμπρός φορούσε την παραδοσιακή γαμήλια στολή της Μαλαισίας και η νύφη ένα λευκό φόρεμα.

Σύμφωνα με την παράδοση, ο γαμπρός έδωσε προίκα στη νύφη το συμβολικό ποσό των τεσσάρων λιρών ενώ το ζευγάρι φίλησε τα χέρια των γονιών και των θείων του.

Ακολούθησε η βραδινή τελετή, όπου το ζευγάρι καθισμένο σε θρόνους δέχτηκε ευχές και δώρα, ενώ το γεγονός μεταδιδόταν με προτζέκτορες σε όλα τα κεντρικά σημεία της πόλης.



Λίγο πριν αποχωρήσουν, ο γαμπρός και η νύφη χαιρέτησαν τους περίπου 1.200 καλεσμένους της δεξίωσης που έδωσαν για το γεγονός.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου