Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Εργατικό δυστύχημα στο ορυχείο Καρδιάς: Νεκρός πατέρας δύο παιδιών

Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα λίγο πριν τις 9 το πρωί του Σαββάτου στο ορυχείο Καρδιάς.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του kozan.gr, εργαζόμενος σε εργολάβο, ηλικίας, περίπου, 35 – 40 ετών, κάτοικος Πτολεμαΐδας, χειριστής ανυψωτικού μηχανήματος κλαρκ, που βρισκόταν στην πλατεία συναρμολόγησης, καταπλακώθηκε, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, όταν ανατράπηκε το κλαρκ το οποίο χειριζόταν.




Όπως αναφέρουν συνάδελφοί του, ο άτυχος εργαζόμενος ήταν πατέρας δύο ανήλικων παιδιών.

Έρευνες για τις αιτίες του εργατικού δυστυχήματος διενεργεί η αστυνομία και ο Τομέας Πρόληψης Ατυχημάτων της ΔΕΗ ενώ αναμένεται και Επιθεωρητής από τη Θεσσαλονίκη, υπεύθυνος της Επιθεώρηση Μεταλλείων Βόρειας Ελλάδας.

Για το περιστατικό η ΔΕΗ εξέδωσε το εξής δελτίο τύπου:
Σήμερα Σάββατο 19.08.17 και περί την 9η πρωινή συνέβη θανατηφόρο εργατικό ατύχημα εργαζόμενου σε εργολάβο στο Ορυχείο Καρδιάς. Το ατύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια προπαρασκευαστικών εργασιών του εργολάβου ενόψει της έναρξης εργασιών συντήρησης από τα συνεργεία του εξοπλισμού του Ορυχείου την προσεχή Τρίτη.
Τα αίτια και οι ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος διερευνώνται ήδη από τις αρμόδιες αρχές. Η ΔΕΗ θα παράσχει κάθε διευκόλυνση.
Εκφράζουμε την βαθιά θλίψη μας για την απώλεια του άτυχου εργαζόμενου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του.


Πηγή: thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου