Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Οι μονόκεροι ήταν αληθινοί, αλλά όχι και τόσο χαριτωμένοι

image
"Λατρεύουμε" τους μονόκερους. Είναι άλλωστε τόσο όμορφοι, τόσο ντελικάτοι και τόσο σπάνιοι.
Ακόμα και αν μερικοί σκέφτονται ότι είναι απλά λευκά άλογα με τέλειο τρίχωμα και ένα μαγικό κέρας στο κεφάλι, θα είναι πάντα αυτά τα πανέμορφα μυθικά πλάσματα που μας μεγάλωσαν με τις ιστορίες και τους θρύλους που τα συνόδευαν.




Πραγματικά, χρωστάμε πολλά στους μονόκερους. Μας έδωσαν έμπνευση για πάμπολλα τρεντς κατά καιρούς. Από τούρτες και cupcakes, μέχρι μέικ-απ, χτενίσματα στα μαλλιά και ακριβά προϊόντα περιποίησης.


Έχοντας συνειδητοποιήσει ότι πάμε να σας καταστρέψουμε τα παιδικά σας χρόνια –όπως καταστράφηκαν και τα δικά μας- μάθαμε ότι αυτά τα πλάσματα δεν είναι και τόσο μυθικά, αφού υπήρξαν στην πραγματικότητα.
Μάλιστα τα χαρακτηριστικά τους δεν θυμίζουν σε τίποτα το άλογο που είχαμε εμείς στο μυαλό μας.

Σύμφωνα με το American Journal of Applied Science το οποίο πραγματοποίησε μια έρευνα σε σύμπραξη με το Tomsk State University, οι μονόκεροι ήταν συνηθισμένα ζώα που ζούσαν μαζί με τους ανθρώπους.
Το μόνο κοινό που έχουν αυτά τα πλάσματα με αυτό που έχουμε όλοι στις συνειδήσεις μας είναι το κέρατο. Βασικά, το ζώο έμοιαζε με έναν ρινόκερο που είχε στη μέση του μετώπου του ένα μεγάλο κέρας.

Η επιστημονική ονομασία του ζώου είναι Elasmotherium, που θα πει Μονόκερος Σιβηρίας, που θα στο κεφάλι μας μεταφράζεται ως “Γιγάντιος Ρινόκερος Σιβηρίας”. Μέχρι πρόσφατα οι ερευνητές πίστευαν ότι υπήρχε 350,000 χρόνια πριν, ωστόσο η νέα έρευνα ισχυρίζεται πως αυτό είναι λάθος, τοποθετώντας την ύπαρξη τους 30,000 χρόνια πριν.
Αυτό σημαίνει πως οι μονόκεροι συνυπήρχαν με τους προϊστορικούς ανθρώπους- κατά ένα βαθμό.

Τουλάχιστον, ακόμα και αν δεν είναι όπως τους φανταζόμασταν, μπορούμε να απαντήσουμε με υπερηφάνεια σε εκείνους που ισχυρίζονται πως οι μονόκεροι δεν υπάρχουν πως υπάρχουν και παρα- υπάρχουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου