Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Τι συμβαίνει στην επιδερμίδα σου όταν σταματάς να φοράς μακιγιάζ

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους αγαπάμε το μακιγιάζ: Μπορεί να τονίσει τα χαρακτηριστικά μας, να κρύψει τις “ατέλειές” και να μας γεμίσει αυτοπεποίθηση.
Για να είμαστε βέβαια ειλικρινείς, ο νούμερο ένα λόγος είναι ότι λατρεύουμε να πειραματιζόμαστε με τα διάφορα χρώματα και τις υφές και να δημιουργούμε πρωτότυπα looks.




Σύμφωνα όμως με το δερματολόγο, Dr. Idi Martins, η καθημερινή χρήση των αγαπημένων μας προϊόντων ομορφιάς μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα βλαβερή για την υγεία της επιδερμίδας μας. Τι συμβαίνει όμως όταν αποφασίσουμε να γίνουμε #makeupfree;



@selenagomez

Μειώνονται οι ρυτίδες

Μπορεί να ακούγεται παράδοξο, αλλά πολλά από τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε για να καλύψουμε τις ρυτίδες, πολύ πιθανό είναι να τις κάνουν πιο έντονες. Με την πάροδο του χρόνου, το μακιγιάζ τείνει να “κάθεται” στις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, με αποτέλεσμα να τις τονίζει περισσότερο.

Οι πόροι δείχνουν μικρότεροι

Σε συνδυασμό με το μολυσμένο αέρα της πόλης, τα αγαπημένα μας προϊόντα φράζουν τους πόρους με αποτέλεσμα να δείχνουν πολύ μεγαλύτεροι.
Ενώ δεν υπάρχει τίποτα που να μπορούμε να κάνουμε για να αλλάξουμε το μέγεθός τους, ο βαθύς καθαρισμός και η αποχή από το μακιγιάζ μπορούν να μειώσουν τα υπολείμματα προϊόντων, κάνοντάς τους να δείχνουν μικρότερους.

Εξαφανίζονται τα σπυράκια

Όσο περισσότερο μακιγιάζ χρησιμοποιούμε, τόσες περισσότερες τοξίνες βάζουμε στο πρόσωπό μας. Όταν μάλιστα αυτές συνδυάζονται με τα πινέλα-που κακά τα ψέματα δεν πλένουμε σε καθημερινή βάση- δημιουργείται το κατάλληλο περιβάλλον για πάρτι βακτηρίων.
Έτσι προκαλείται φλεγμονή, η οποία οδηγεί στην επιδείνωση της ακμής και αυτό είναι πραγματικά το τελευταίο που θέλουμε.



@kimkardashian

Μειώνεται η πιθανότητα μόλυνσης στα μάτια

Η μάσκαρα δυστυχώς κάνει πολλά παραπάνω από το να τονίζει τις βλεφαρίδες μας. Δυστυχώς, τα συγκεκριμένα προϊόντα περιέχουν συντηρητικά που μπορούν να προκαλέσουν επιπεφυκίτιδα, καθώς και άλλες αλλεργίες στα μάτια.
Τα μικρόβια μπορούν επίσης να εξαπλωθούν όταν μοιραζόμαστε την ίδια μάσκαρα με την αδερφή ή την κολλητή μας.

Μειώνεται η ξηρότητα του δέρματος

Το μακιγιάζ εμποδίζει τη φυσική διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων του δέρματός μας, με αποτέλεσμα αυτό να δείχνει αφυδατωμένο, κυρίως όταν ξεχνάμε να πλύνουμε το πρόσωπό μας πριν τον ύπνο.
“Τα νεκρά κύτταρα του δέρματος συσσωρεύονται, οδηγώντας σε θαμπό, ξηρό δέρμα”, υποστηρίζει η δερματολόγος Dr. Rachel Nazarian.

Γινόμαστε πιο υγιείς

Πέρα από την ενυδάτωση και υγιή όψη της επιδερμίδας μας, η ζωή χωρίς μακιγιάζ μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα και σε όλο μας το σώμα.
Σύμφωνα με την Dr. Ahmed πολλά από τα συστατικά του κραγιόν και της σκιάς μας μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στην υγεία, όπως υψηλή αρτηριακή πίεση και μείωση της γονιμότητας. Μειώνοντας τη χρήση τους, εξασφαλίζουμε μια πιο υγιεινή και χαρούμενη ζωή.



@vanessahudgens

Μειώνεται η πιθανότητα αλλεργικού σοκ

Parabens, θειικά άλατα και μέταλλα είναι μερικά από τα συστατικά των προϊόντων μακιγιάζ και φροντίδας του δέρματος, που δυστυχώς μπορούν να προκαλέσουν δερματικές αλλεργίες. Μερικά από τα συμπτώματα μπορεί να είναι η έντονη ερυθρότητα στην επιδερμίδα, η ξηρότητα και ο κνησμός.

Αυξάνεται ο κίνδυνος από τις ακτίνες του ηλίου

Κι όμως η αποχή από το μακιγιάζ μπορεί να έχει και μία αρνητική επίπτωση! Για πολλές γυναίκες, ο δείκτης προστασίας που περιέχει το foundation, είναι η μόνη ασπίδα απέναντι στις επικίνδυνες ακτίνες του ηλίου.
Όπως και να έχει όμως, είτε επιλέγουμε να φοράμε μακιγιάζ είτε όχι, δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε να χρησιμοποιούμε καθημερινά ένα αντηλιακό προσώπου.

Αυξάνεται η αυτοπεποίθηση μας

Το πιο πιθανό είναι στην αρχή να νιώσουμε λίγο ανασφαλείς.
Όσο όμως θα περνάει ο καιρός και θα συνηθίζουμε το νέο δροσερό μας look, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αρχίσουμε να αγαπάμε ακόμα περισσότερο τον εαυτό μας και να εκτιμούμε τη φυσική μας ομορφιά. Και το καλύτερο;
Θα μπορούμε πλέον να μπαίνουμε άφοβα στο μπάνιο χωρίς το φόβο ότι θα βγούμε σαν αρκουδάκια πάντα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου