Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Απετράπη μακελειό σε συναυλία - Εντοπίσθηκε βαν με φιάλες αερίου

Μετά από πληροφορίες που έδωσαν στους Ολλανδούς οι ισπανικές αρχές ασφαλείας- Ματαιώθηκε η συναυλία αμερικανικού συγκροτήματος και αργότερα εντοπίσθηκε το φορτηγάκι με τις φιάλες- Συνελήφθη ο οδηγός του
Ένα νέο λουτρό αίματος απετράπη, όπως όλα δείχνουν οι πληροφορίες που έρχονται στο φως από το Ρότερνταμ, όπου νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι συναυλία αμερικανικού ροκ συγκροτήματος ακυρώθηκε λόγω «τρομοκρατικής απειλής».



Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, μετά από έρευνες των ολλανδικών αρχών εντοπίσθηκε φορτηγάκι που μετέφερε φιάλες με άγνωστο αέριο, κοντά στο χώρο της συναυλίας. Την πληροφορία έκανε γνωστή ο δήμαρχος του Ρότερνταμ. Μάλιστα, την πληροφορία για την τρομοκρατική απειλή έδωσαν στις ολλανδικές αρχές ασφαλείας οι αντίστοιχες ισπανικές.

Όπως έγινε γνωστό επισήμως, βρέθηκε ένα λεωφορείο με ισπανικές πινακίδες κυκλοφορίας, μέσα στο οποίο εντοπίστηκαν φιάλες αερίου, κοντά στον χώρο όπου επρόκειτο να γίνει μια ροκ συναυλία η οποία ακυρώθηκε νωρίτερα σήμερα εξαιτίας απειλής για τη διάπραξη μιας τρομοκρατικής ενέργειας, γνωστοποίησε ο δήμαρχος του Ρότερνταμ.

Ο Άχμεντ Αμπουταλέμπ ανέφερε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε πως δεν είναι σαφές εάν υπάρχει κάποια σύνδεση μεταξύ της απειλής και του αυτοκινήτου. Ο οδηγός του λεωφορείου προσήχθη από την αστυνομία για να ανακριθεί, πρόσθεσε.

Λίγο νωρίτερα, η αστυνομία είχε αποφασίσει την τελευταία στιγμή να ακυρώσει μια συναυλία ροκ μουσικής, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί  «συνεπεία μιας τρομοκρατικής απειλής», όπως γνωστοποίησαν οι υπεύθυνοι του συναυλιακού χώρου.

«Συνεπεία μιας τρομοκρατικής απειλής, η συναυλία των Allah-Las δεν θα διεξαχθεί απόψε, έπειτα από εντολή της αστυνομίας» επισήμαναν οι ιθύνοντες της αίθουσας Maassilo στον λογαριασμό της εταιρείας στο Twitter.

Το ροκ συγκρότημα από την Καλιφόρνια, οι Allah-Las, επρόκειτο να δώσειν στις 20.30 τοπική ώρα (21.30 ώρα Ελλάδας) συναυλία στο Ρότερνταμ, στη δυτική Ολλανδία, και ο συναυλιακός χώρος επρόκειτο να ανοίξει τις πόρτες του για να υποδεχθεί το κοινό στις 19.30 τοπική ώρα.

Αστυνομικοί με αλεξίσφαιρα γιλέκα αναπτύχθηκαν περιμετρικά του κτιρίου, χωρητικότητας έως και 1000 ανθρώπων, μετέδωσε το ολλανδικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NOS.

Το κτίριο εκκενώθηκε, δεκάδες θεατές απομακρύνθηκαν και η αντιτρομοκρατική μονάδα της Υπηρεσίας Ειδικών Επεμβάσεων (DSI) έσπευσε στο σημείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου