Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Crowdfunding για ιατροφαρμακευτική φροντίδα σε ανασφάλιστους

Crowdfunding για ιατροφαρμακευτική φροντίδα σε ανασφάλιστους
Η πλατφόρμα act4Greece φιλοξενεί για χρηματοδότηση «από το πλήθος» ένα πρόγραμμα της οργάνωση Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ, το «Στηρίζουμε: Ιατροφαρμακευτική φροντίδα για όλους»
Στην πλατφόρμα act4Greece της Εθνικής Τράπεζας «τρέχει» ήδη μια δράση με κοινωνικούς – ανθρωπιστικούς στόχους με ικανοποιητικά αποτελέσματα.




Πιο συγκεκριμένα, με φορέα υλοποίησης την οργάνωση Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ το πρόγραμμα «Στηρί-ζουμε: Ιατροφαρμακευτική φροντίδα για όλους», που έχει στόχο την κάλυψη ιατροφαρμακευτικών αναγκών παιδιών και ενηλίκων που είναι ανασφάλιστοι, οικονομικά αδύναμοι ή δεν έχουν πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας απευθύνεται στο κοινό προκειμένου να συγκεντρωθούν οικονομικοί πόροι για τη στήριξη του προγράμματος. Το ποσό που ζητείται να συγκεντρωθεί έχει προσδιοριστεί στα 24 χιλιάδες ευρώ και έναντι αυτού μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 5.682 ευρώ. Η καμπάνια για την συγκέντρωση πόρων θα είναι «ανοικτή» μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2017.

Στο site της πλατφόρμας διαβάζουμε για την συγκεκριμένη δράση: «Πολλοί από μας πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν ανασφάλιστοι πολίτες και ότι οι ανάγκες σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι πια καλυμμένες. Είναι όμως έτσι;

Από την έναρξη της κρίσης στην Ελλάδα, ένας σημαντικός αριθμός συνανθρώπων μας έχασε την πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, λόγω οικονομικής αδυναμίας, ανυπαρξίας ή απώλειας της ασφαλιστικής τους κάλυψης, ως απόρροια της ανεργίας ή των χρεών απέναντι στον ασφαλιστικό τους φορέα. Τα τελευταία χρόνια νέες ομάδες ευάλωτων ανθρώπων, όπως μετανάστες και πρόσφυγες που περνούν ή εγκαθίστανται στη χώρα μας, παρουσιάζουν αυξημένες ανάγκες στον τομέα της περίθαλψης. Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να καλύψουν το κόστος συμμετοχής για την προμήθεια των φαρμάκων τους ή να πληρώσουν ακριβές για την αντιμετώπιση της ασθένειάς τους εξετάσεις που δεν καλύπτονται από τους ασφαλιστικούς φορείς».



Από το 2012, οι δράσεις της οργάνωσης Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ έχουν επικεντρωθεί στην Ελλάδα, λόγω των δυσκολιών που δημιούργησε η οικονομική κρίση. Τα τελευταία χρόνια υλοποιούνται με σταθερότητα δύο βασικά προγράμματα, καθώς και μία σειρά από παράλληλες δράσεις.

Ένα από τα κύρια προγράμματα της οργάνωσης είναι το «Εμβολιά-ζουμε: Παιδιά ανασφάλιστα, όχι απροστάτευτα», το οποίο έχει στόχο την εμβολιαστική κάλυψη παιδιών που δεν έχουν καμία πρόσβαση σε κρατικό φορέα υγείας. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με Δήμους, ΜΚΟ και το Τμήμα Δημόσιας Υγείας του Νοσοκομείου «Π. & Α. Κυριακού».

Παράλληλα, το πρόγραμμα «Στηρί-ζουμε: Ιατροφαρμακευτική φροντίδα για όλους» προσφέρει τη δυνατότητα κάλυψης ιατρικών και φαρμακευτικών αναγκών παιδιών και ενηλίκων, οι οποίοι είναι ανασφάλιστοι ή οικονομικά αδύναμοι. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με Κοινωνικές Υπηρεσίες Δήμων, ΜΚΟ, νοσοκομεία, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, πρεσβείες και καταστήματα κράτησης. Η κάλυψη αιτημάτων αφορά σε ιατρικές επισκέψεις, εξετάσεις, επεμβάσεις/χειρουργεία, φαρμακευτική αγωγή, φαρμακευτικό υλικό, ορθοπεδικά είδη, οπτικά και ακουστικά βοηθήματα καθώς και άλλο ιατρικό εξοπλισμό.

Μένοντας πάντα πιστή στο σκοπό της, η οργάνωση Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ οργανώνει επιπλέον δράσεις για τη στήριξη ευάλωτων πληθυσμών ανάλογα με τις ιατροφαρμακευτικές και ανθρωπιστικές ανάγκες που παρουσιάζονται στη χώρα μας. Στις δράσεις αυτές συμπεριλαμβάνονται:

• αποστολές εθελοντικής προσφοράς ειδών πρώτης ανάγκης, ιατροφαρμακευτικού υλικού και εξοπλισμού σε ιατρικές και κοινωνικές δομές στήριξης Ελλήνων, μεταναστών και προσφύγων
• εκστρατείες Προληπτικής Ιατρικής στην Περιφέρεια για τη στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων
• προσφορά εξοπλισμού ιατρικής εκπαίδευσης φοιτητών.



Τα ιδρυτικά μέλη της οργάνωσης Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ είναι η κα Υπατία Δούση-Αναγνωστοπούλου, Ιατρός

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Διαχειριστής και Εκπρόσωπος της εταιρίας), η δικηγόρος κα Ισαβέλλα Χατζηπλή, ο λογιστής κ. Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης και ο εγκεκριμένος λογιστής κ. Αντώνης Καφφάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου