Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Ακόμη παραμιλάμε με το παλτό της Daenerys! Σεταρισμένο με τον Jon Snow

Όταν είσαι η Daenerys του Οίκου Ταργκάριεν, η Πρώτη του Ονόματός σου, η Άκαυτη, η Βασίλισσα των Άνταλς, των Ροϊνάρ και των Πρώτων Ανθρώπων, η Βασίλισσα του Μερίν,
Αυτή που έσπασε τις αλυσίδες, η Καλίσι της Μεγάλης Πράσινης Θάλασσας, η Προστάτιδα του Βασιλείου, η Κυρία των Επτά Βασιλείων, η Μητέρα των Δράκων και πας πέρα από το Τείχος για να κάνεις επίδειξη δύναμης, εννοείται πως το κοινό σου δεν περιμένει τίποτε λιγότερο από εμφάνιση βασίλισσας του χιονιού (καλομελετάτε κι έρχεται, οι fans, ενώ κάποιες εδώ στο Marie Claire ξεμαλλιάζουν νοερά τη δρακομάνα).




“Δεν θυμάμαι μία άλλη στιγμή στη σειρά που η  Daenerys πηγαίνει να σώσει κάποιον που είναι, σε ένα βαθμό, αντίπαλός της”, λέει η βραβευμένη με Έμι ενδυματολόγος της σειράς, Μισέλ Κλάπτον. “Έπρεπε να φοράει ένα statement ρούχο. Είναι η στολή μιας βασίλισσας – πολεμίστριας. Οταν ο Τζον σηκώνει το βλέμμα στον ουρανό και τη βλέπει να καταφθάνει, είναι ένα χάρμα οφθαλμών, ένα όραμα”.

Το παλτό, με ένα υπέροχο σχέδιο στο χρώμα του λασπωμένου χιονιού στην πλάτη της Βασίλισσας με τους εννέα τίτλους, το είδαμε για πρώτη φορά στο προτελευταίο επεισόδιο της έβδομης σεζόν του Game of Thrones και ελπίζουμε να το βλέπουμε και σε όλη την επόμενη σεζόν σε σχεδόν δύο χρόνια από σήμερα (κλαίμε βουβά, στο γραφείο).

image

Τα κοστούμια είχαν γενικότερα την τιμητική τους στην έβδομη σεζόν του Game of Thrones, τώρα δηλαδή που ο χειμώνας ήρθε στο Westeros και οι ήρωες έπρεπε να φορέσουν πιο βαριά ρούχα, αλλά και καθώς οι γυναίκες ανέλαβαν νέους ρόλους (ακόμη και η Arya βγήκε από τα κουρέλια της), καθώς η Cersei συνδύασε τη δύναμη και το πένθος σε αυστηρά, κλειστά και σκούρα φορέματα, η Sansa έγινε επιτέλους Αρχόντισσα (και όχι νύφη κάποιου παρανοϊκού σαδιστή) στο Winterfell και βεβαίως η Ντάνι (η  Daenerys με τους τρεις σειρές τίτλους) έβγαλε τα κομπινεζόν (πρώτη σεζόν) και τα δερμάτινα των αγρών και των κάμπων (υπόλοιπες πέντε).



Όμως με αυτό το παλτό σηκωθήκαμε όρθιες και χειροκροτήσαμε. “Λωρίδες δερματίνης και σειρές από υψηλής ποιότητας ψεύτικη γούνα, λευκή και γκρίζα, γούνα λαγού στο στρίφωμα: όλα αυτά ράφτηκαν στο χέρι και στη συνέχεια τοποθετήθηκαν σε έναν κορσέ με ένα σχέδιο που “έγραφε” στην πλάτη της βασίλισσας”, εξηγεί η Κλάπτον, που φρόντισε να τονίσει τους ώμους έτσι ώστε η μικροσκοπική (μόλις 1,57) ηθοποιός Εμίλια Κλαρκ να μην χαθεί μέσα στο ρούχο.
“Είναι πολύ εύκολο να χάσεις το χαρακτήρα μέσα στο κοστούμι του, ειδικά όταν μιλάμε για μικροκαμωμένα πλάσματα όπως η Εμίλια. Γι’ αυτό το παλτό είναι δομημένο έτσι ώστε να ντύνει το σκελετό της. Θα ήταν αδύνατον να χρησιμοποιήσεις μία μονοκόμματη, μακριά γούνα πάνω της. Οι φαρδιοί ώμοι τονίζουν τη λεπτή μέση της”.



‘Οσο για το γκρι λευκό που έρχεται σε αντίθεση με τα σκούρα χρώματα των Stark και τα κόκκινα των Lannister, η Κλάπτον είχε τους λόγους της, εκτός από τον προφανή, που είναι να ξεχωρίζει (στα λευκά) πάνω στην πλάτη του Ντρόγκον: “Ένιωσα ότι είχε έρθει η ώρα για μία αλλαγή στην εμφάνισή της.
Έπρεπε να αναβαθμίσει το look της βασίλισσας σε βασίλισσα-πολεμίστρια και γι’ αυτό φοράει και μία όμορφη ασημένια αλυσίδα που θυμίζει δόντια δράκου και καταλήγει σε δέσιμο με τα κεφάλια των τριών δράκων της”.
 (Nα σημειωθεί ότι η Μισέλ Κλάπτον, ντύνει άλλη μία βασίλισσα της μικρής οθόνης, τη βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ τη δεύτερη, στο The Crown).


Εμείς πάντως εκτιμήσαμε την Κλάπτον και για ηθικούς λόγους όταν έγραψε στο instagram, “Είναι υπέροχο να διαβάζω τόσο θετική ανταπόκριση για το παλτό της Daenerys …ειδικά αφού πρόκειται για ψεύτικη γούνα που ετοιμάστηκε στο εργαστήριό μας …ταλαντούχες οι μοδίστρες που φτιάχνουν τέτοια κοστούμια…”, δείχνοντας έτσι ότι δεν αγαπά τις αληθινές γούνες και επαινώντας τους συνεργάτες της.

Βέβαια, ενώ εμείς ετοιμαζόμασταν να γράψουμε ποιήματα σε ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο για να εκθειάσουμε τις ωραίες γραμμές, το κομψό φινίρισμα και τον αέρινο τρόπο που ένα τόσο άγριο υλικό αγκάλιαζε τη μικροσκοπική σιλουέτα, υπήρξαν και κάποιοι που στο pattern στο παλτό της Ντάνι είδαν αυτό:



Μέχρι την επόμενη σεζόν, κουράγιο και καλές επαναλήψεις!

από την Αναστασια Καμβυση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου