Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Στην Grivalia τα Αστέρια Γλυφάδας

Με επένδυση 60 εκατ. ευρώ έρχονται το 2019 τα νέα Αστέρια Γλυφάδας - Οι οριστικές υπογραφές για τη μεταβίβαση πρόκειται να μπουν μέχρι τις αρχές του 2018, ωστόσο στόχος της
Grivalia Hospitality και των συνεταίρων της στο έργο αυτό είναι τα νέα Aστέρια Γλυφάδας να λειτουργήσουν πριν το καλοκαίρι του 2019




Το πρώτο city resort της Αθήνας θα είναι έτοιμο το καλοκαίρι του 2019 αποτελώντας ένα νέο «ορόσημο» για την ελληνική πρωτεύουσα και τα νότια προάστια.

Ο λόγος για τα νέα Αστέρια Γλυφάδας, τα οποία θα αναβιώσουν αποκτώντας ένα υπερπολυτελές νέο πρόσωπο μετά από τις εργασίες αναμόρφωσης, που δρομολογεί το νέο επενδυτικό σχήμα της Grivalia Hospitality και θα διαμορφωθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, ως προς το κόστος, στα πέριξ των 60 εκατ. ευρώ.

Ο ξενοδοχειακός βραχίονας της Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ, κάτω από το ''βαρύ'' επενδυτικό όνομα του ομίλου Fairfax, ανακοίνωσε χθές το δεσμευτικό προσύμφωνο για την εξαγορά του 80% της Ναυσικά Α.Ε., της εταιρείας συμφερόντων της οικογένειας Παπαθεοχάρη, η οποία έχει αναλάβει μέσω της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος τη μακροχρόνια μίσθωση του ακινήτου των Αστεριών της Γλυφάδας το οποίο ανήκει στην ΕΤΑΔ.

Οι οριστικές υπογραφές για τη μεταβίβαση πρόκειται να μπούν μέχρι τις αρχές του 2018, ωστόσο στόχος της Grivalia Hospitality και των συνεταίρων της στο έργο αυτό είναι τα νέα Aστέρια Γλυφάδας να λειτουργήσουν πρίν το καλοκαίρι του 2019. Οπως υποστηρίζεται, αυτή την στιγμή, ο μεγάλος όγκος των προκαταρκτικών εγκρίσεων που απαιτούνται έχει ήδη εξασφαλισθεί, ενώ έχουν ξεπεραστεί και παλιότερα ζητήματα που είχαν προκύψει στο παρελθόν ως προς αρχαιολογικά και δασικά θέματα και είχαν μπλοκάρει, στο τέλος της δεκαετίας του '90 παλιότερα επενδυτικά εγχειρήματα (βλ. επενδυτικό project Εstrelia του ομίλου Αλλαμανή).

Τώρα, στα επόμενα, σημαντικά βήματα για τη νέα επένδυση των ''Αστεριών'', κατά τις πληροφορίες, είναι και η σύμβαση με μεγάλο ξενοδοχειακό όμιλο που θα βάλει την υπογραφή του στο υπερπολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα: Μάλιστα, προς την κατεύθυνση αυτή ήδη πραγματοποιούνται επαφές με δύο- τρία μεγάλα διεθνή ονόματα, χωρίς ωστόσο να έχει οριστικοποιηθεί το όνομα της αλυσίδας που θα βάλει την υπογραφή της στο πρώτο υπερπολυτελές, ελληνικό resort που θα βρίσκεται στην ''καρδιά'' του αστικού ιστού.

Σημειωτέον ότι με βάση τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που έχει υποβάλει η εταιρεία Ναυσικά Α.Ε. για τον εκσυγχρονισμό, την αναβάθμιση και τη μετατροπή του υφιστάμενου τουριστικού συγκροτήματος Αστέρια Γλυφάδας σε σύνθετο τουριστικό κατάλυμα, το έργο περιλαμβάνει ξενοδοχείο 5 αστέρων και 400 κλινών, σουίτες κι επιπλωμένες βίλες, συγκρότημα spa, αθλητικές εγκαταστάσεις, πισίνες, παιδότοπους χώρους εστίασης και κέντρα διασκέδασης, επιμέρους έργα και εγκαταστάσεις υποδομής, εσωτερικό οδικό δίκτυο, δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, δίκτυα ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων με σκοπό όπως αναφέρεται «την παροχή υψηλότατου επιπέδου υπηρεσιών φιλοξενίας”.

Παράλληλα, το Δημόσιο έχει ζητήσει, μεταξύ άλλων, την προστασία των αρχαιολογικών χώρων, τη διατήρηση της ιδιοκτησίας του και την ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία.
Οι επενδυτές επισημαίνουν ότι θα αναβιώσουν το θρυλικό ξενοδοχείο, ανακατασκευάζοντάς το πρωτίστως με σεβασμό προς το φυσικό περιβάλλον, ενώ με την ολοκλήρωση της επένδυσης, θα δημιουργηθεί μία πρότυπη ξενοδοχειακή μονάδα με σαφή αναφορά στο παρελθόν του ιστορικού ξενοδοχείου «Αστέρια», η οποία θα αναδείξει το φυσικό πλούτο της περιοχής, θα αναβαθμίσει σημαντικά το παραλιακό μέτωπο της Αττικής και θα προσελκύει τουρισμό υψηλού επιπέδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου