Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Guardian: Ο «αριστερός τουρισμός» στην Βενεζουέλα είναι σαν τον σεξοτουρισμό

Guardian: Ο «αριστερός τουρισμός» στην Βενεζουέλα είναι σαν τον σεξοτουρισμό
Την πρακτική των πλούσιων νεαρών αριστερών Ευρωπαίων να επιλέγουν την Βενεζουέλα για να ξεδώσουν από τις «επαναστατικές» τους ανησυχίες, με τους μεσήλικες «σεξοτουρίστες» της Ταιλάνδης , συγκρίνει η βρετανική εφημερίδα
Ο αριστερός ριζοσπαστικός τουρισμός δεν διαφέρει σε τίποτε από τον σεξοτουρισμό.




Πλούσιοι μεσήλικες Ευρωπαίοι και Αμερικανοί που ζητούν τον έρωτα με ανήλικα αγόρια και κορίτσια του τρίτου κόσμου και πλούσιοι νεαροί Ευρωπαίοι και Αμερικανοί που ζητούν τα «επαναστατικά τους» όνειρα σε χώρες όπως η Βενεζουέλα και οι οποίοι συμμετέχουν στον βιασμό ενός ολόκληρου λαού.

Ο ριζοσπαστικός τουρισμός, η νέα μόδα των νέων και πλούσιων Ευρωπαίων μπορεί να συγκριθεί μόνο με τον σεξουτουρσιμό. Αυτό  υποστηρίζει σε άρθρο του στην βρετανική εφημερίδα Guradian o αρθρογράφος Νικ Κοέν. Ο ριζοσπαστικός τουρισμός είναι μια νέα τάση, πλούσιων, λευκών Ευρωπαίων οι οποίοι επιλέγουν την Βενεζουέλα του Νικολάς Μαδούρο για να ζήσουν το όνειρό τους για μια, δήθεν σοσιαλιστική κοινωνία, περνώντας μερικές ημέρες ανάμεσα σε φτωχούς και εξαθλιωμένους κατοίκους, για να νιώσουν τις συγκινήσεις που δεν θα νιώσουν ποτέ στην χώρα καταγωγή τους.


Μια πρακτική που σύμφωνα με τον αρθρογράφο, μπορεί να συγκριθεί μόνο με τους πλούσιους Ευρωπαίους και Αμερικανούς που πηγαίνουν σε τριτοκοσμικές χώρες για να ικανοποιήσουν τις σεξουαλικές τους ορέξεις. «Στην Καραϊβική οι πλούσιοι δυτικοί τουρίστες δεν πιστεύουν ότι τα νεαρά κορίτσια είναι πόρνες, αλλά απλώς όμορφες γυναίκες που θέλουν να περάσουν καλά» αναφέρει ο αρθρογράφος. Σύμφωνα με τον ίδιο οι αριστεροί τουρίστες της Βρετανίας λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο. Το προλεταριάτο αρνήθηκε τελικά να εξεγερθεί και οι νέοι αριστεροί τουρίστες προσπαθούν  να βιώσουν την «επανάσταση» στην δικό τους τουριστικό προορισμό. Την Βενεζουέλα.

«Κάθε ψευδό- αριστερός διανοούμενος που έχει διαβάσει Τσόμσκι, κάποιοι ζάπλουτοι αστέρες του Χόλιγουντ και στελέχη του Εργατικού Κόμματος Σύμφωνα με tης Μεγάλης Βρετανίας έχουν εφεύρει έναν αριστερό τουρισμό» αναφέρει ο συντάκτης της βρετανικής εφημερίδας. Σύμφωνα με τον ίδιο η Βενεζουέλα αγγίζει όλες τις «ερωτογενείς ζώνες» των αριστερών της πλούσιας Δύσης. “Αντιαμερικανισμός. Αντιμπεριαλισμός. Συμμαχία με την Ρωσία και με άλλα αυταρχικά καθεστώτα.»

Οι πλούσιοι δυτικοί, ιδίως νεαρής ηλικίας επιλέγουν την Βενεζουέλα για να ζήσουν μια φαντασίωση. Όταν ο κομουνισμός στην Ευρώπη κατέρρευσε, οι περισσότεροι από αυτούς δεν είχαν καν γεννηθεί. Και επιλέγουν ένα καθεστώς για να έχουν απλώς να διηγούνται «επαναστατικές ιστορίες», πριν αναγκαστούν να κερδίσουν οι ίδιοι το μεροκάματο τους.



«Μια χώρα στην οποία η διεθνής κοινότητα θα χρειαστεί πολύ σύντομα να ξεκινήσει πρόγραμμα για την αντιμετώπιση των ζημιών που έχει επιφέρει το καθεστώς. Μία χώρα στην οποία υπάρχει δελτίο για το νερό, την ηλεκτρική ενέργεια και τα φάρμακα. Ο πληθωρισμός αναμένεται να αγγίξει φέτος το 481% και το επόμενο έτος το 1642%»

Παρά ταύτα, κάποια στιγμή ο τουρισμός τελειώνει και οι δυτικοί αριστεροί τουρίστες αφήνουν πίσω τους μια διαλυμένη χώρα. Η Βενεζουέλα μοιάζει να έχει λεηλατηθεί από έναν εχθρικό στρατό, αν και δεν κηρύχθηκε ποτέ πόλεμος, αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο στον Guardian.



Όπως αναφέρει ο συντάκτης της εφημερίδας, όπως οι δυτικοί που επισκέπτονται χώρες του τρίτου κόσμου αναζητώντας την απόλαυση με ανήλικες κοπέλες και ανήλικα αγόρια, έτσι και οι τουρίστες του αριστερού ριζοσπαστισμού, δεν φαίνεται να κατανοούν τις πράξεις τους. Οι πελάτες του σεξοτουρισμού και οι πελάτες του αριστερού  ριζοσπαστικού τουρισμού, κάνουν τα ίδια λάθη. Οι πρώτοι δεν μπορούν να δεχθούν ότι τα ανήλικα παιδιά  υποκύπτουν στις ορέξεις τους μόνο για τα χρήματα. Οι δεύτεροι δεν μπορούν να δεχθούν ότι οι πολίτες της Βενεζουέλας δεν δέχονται το καθεστώς της χώρας τους. Και οι δύο λειτουργούν με τον ίδιον τρόπο. Συνδυάζουν την ανάγκη της «πόρνης«, τις αυταπάτες του πελάτη και τα ψεύδη του προαγωγού.

«Αυτοί είναι όμως οι χειρότεροι αριστεροί που μπορούν να υπάρξουν. Καθώς δείχνουν αλληλεγγύη σε «καταπιεστικά» καθεστώτα και όχι σε καταπιεσμένους λαούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου