Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

O Dior σχεδιάζει κοστούμια για μοντέρνες μπαλαρίνες

Η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Ντιόρ- Μαρία Γκρατζιά Κιουρί έχει αναλάβει να σχεδιάσει τα κοστούμια για την επερχόμενη παραγωγή του American Ballet Theater με τίτλο Falls the Shadow.
Με πρωταγωνιστή το χορευτή Daniil Simkin, η παράσταση θα κάνει το ντεμπούτο της στο Μουσείο Solomon R. Guggenheim στις 4 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.




Η νέα παραγωγή θα πραγματοποιηθεί μέσα στην περίφημη στρογγυλή ροτόντα του μουσείου. Το κοινό θα κάθεται κοντά στις ράμπες, δημιουργώντας ένα φαινόμενο εναέριας προβολής, ενώ 3-D πλάνα των χορευτών, θα προβάλλονται σε πραγματικό χρόνο στους τοίχους, καθ ‘όλη τη διάρκεια της παράστασης.



Η Chiuri δήλωσε ότι τα κοστούμια θα αντικατοπτρίζουν τη μοναδική αρχιτεκτονική του μουσείου, ενώ θα ικανοποιούν όλες τις λειτουργικές ανάγκες των χορευτών. «Φαντάστηκα τα κοστούμια ξεκινώντας από τον εκφραστικό ρόλο του σώματος στο χορό», εξήγησε. “Εφαρμόζουν στο δέρμα και κυρίως υποστηρίζουν τις λεπτές χειρονομίες, τις ευέλικτες πόζες και τις κυρτές κινήσεις”.

Τα αρχικά σκίτσα του Chiuri απεικονίζουν δύο ασημί ολόσωμες φόρμες με ασπρόμαυρες φάσες στο πλάι που γράφουν «Christian Dior J’ADior», και σίγουρα δεν θυμίζουν τα κλασικά κοστούμια μπαλαρίνας που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου