Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για 2.000 ανέργους ειδικών κατηγοριών

Ξεκινάει, σήμερα 21 Σεπτεμβρίου στις 10 το πρωί, η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ επιχορήγησης επιχειρήσεων και εργοδοτών για την απασχόληση 2.000 ανέργων
Ατόμων με Αναπηρία (AμεΑ), Απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, Αποφυλακισμένων, Νεαρών Παραβατικών Ατόμων ή Νεαρών Ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο.




Οι θέσεις είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης, ενώ το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς, Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και γενικά σε εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα, καθώς και σε επιχειρήσεις Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού, για την απασχόληση των προαναφερθέντων κοινωνικών ομάδων.

Οι εργοδότες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στo πρόγραμμα υποβάλλουν την αίτηση ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μίας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.

Μέσω του προγράμματος, επιχορηγείται η απασχόληση των ατόμων αυτών αρχικώς για 12 μήνες, ενώ παρέχεται η δυνατότητα δύο επεκτάσεων του χρόνου επιδοτούμενης απασχόλησης για άλλους 12 συν άλλους 12 μήνες.

Η επιχορήγηση για κάθε μήνα απασχόλησης των ωφελούμενων ανέργων ανέρχεται στο 70% του μισθολογικού και μη κόστους και μέχρι του ποσού των 700 ευρώ μηνιαίως, για τους εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση και μέχρι του ποσού των 350 ευρώ μηνιαίως για τους εργαζόμενους με μερική απασχόληση.

Αναλυτικότερα, οι όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής και η υλοποίηση του ανωτέρω προγράμματος αναγράφονται στη σχετική δημόσια πρόσκληση που είναι αναρτημένη στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου