Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

«Τείχος» Τραμπ στους 24.000 πρόσφυγες από τη Συρία


Το ανώτατο δικαστήριο ακύρωσε προηγούμενη δικαστική απόφαση που δεν επέτρεπε την εφαρμογή της ταξιδιωτικής οδηγίας του Αμερικανού προέδρου
Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε την ακύρωση της δικαστικής απόφασης που είχε άρει προσωρινά την ταξιδιωτική απαγόρευση του Ντόναλντ Τραμπ για τους 24.000 πρόσφυγες από τη Συρία, μία υποχρέωση που είχε αναλάβει η κυβέρνηση Ομπάμα στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του προσφυγικού ζητήματος.




Μετά το αίτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης, το ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε ότι η μετεγκατάσταση των 24.000 Σύρων προσφύγων δεν μπορεί να προχωρήσει, καθώς η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ επιθυμεί την επαναξιολόγηση όσων έχουν επιλεγεί, για λόγους ασφαλείας.

Οι ΗΠΑ είχαν αναλάβει την υποχρέωση για τη φιλοξενία σχεδόν 30.000 Σύρων, σε πρώτη φάση. Οι πρώτοι 6.000 κατάφεραν να φτάσουν σε αμερικανικό έδαφος πριν την ανάληψη των καθηκόντων του προέδρου των ΗΠΑ από τον Ντόναλντ Τραμπ και τοποθετήθηκαν σε ειδικά κέντρα φιλοξενίας, σε διάφορες πολιτείες, παρά τις αντιδράσεις ορισμένων.


Από την 20η Ιανουαρίου, ωστόσο, που ανέλαβε τα ηνία ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος, η μετεγκατάσταση των προσφύγων διακόπηκε, ενώ εκδόθηκε διάταγμα, με το οποίο «πάγωνε» μέχρι νεωτέρας το συγκεκριμένο σχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου