Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

«Ράμπο» της ΑΑΔΕ έψαχναν επί ώρες την απόδειξη των €88.000 του Μπολτ στο Nammos!

 
Σε αιφνιδιαστικό εκ των υστέρων έλεγχο πέντε ελεγκτές διασταύρωναν αποδείξεις non stop από τις 10 το πρωί της Παρασκευής μέχρι τις 8:30 το επόμενο πρωί χωρίς ξεκούραση αλλά και χωρίς διατροφή
Δεν έχει τέλος το «μαρκάνεν» του υπουργείου Οικονομικών στο Nammos.


Κλιμάκια της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων που πήγαν για να ελέγξουν τα ταμεία της επιχείρησης την ημέρα της δεύτερης για το φετινό καλοκαίρι συναυλίας του Αντώνη Ρέμου στην Ψαρού, το πρώτο πράγμα που ζήτησαν ήταν η απόδειξη των 88.000 ευρώ που είχε πληρώσει ο διάσημος σπρίντερ Γιουσέιν Μπόλτ δυο βδομάδες πριν!

Το ρεπορτάζ με το υπέρογκο χρηματικό ποσό που είχε πληρώσει ο Γιουσέιν Μπολτ στο Nammos Συγκεκριμένα, ο τζαμαϊκανός ρέκορντμαν είχε καταφέρει μέσα σε δυο ώρες να καταναλώσει μαζί με τρεις φίλους του τρεις πανάκριβες «Dom Perignon Rose 2002» των τριών λίτρων η καθεμία, συνολικής αξίας 75.000 ευρώ, ενώ είχαν προηγηθεί και τρία ακόμα μπουκάλια Dom Perignon Rose, συνολικής αξίας 3.300 ευρώ.
Μαζί με τα παρελκόμενα ο κορυφαίος όλων των εποχών σπρίντερ πλήρωσε συνολικά 88.362 ευρώ, όπως διαπιστώθηκε από το δελτίο παραγγελίας που δημοσιεύσαμε στην εφημερίδα.

Αυτό το χαρτί που βέβαια δεν είναι η απόδειξη της ταμειακής μηχανής κέντρισε την προσοχή των ελεγκτικών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών που έστειλαν τα κλιμάκιά τους στο Nammos όχι μόνο για να ελέγξουν τα ταμεία του bar κατά την διάρκεια της συναυλίας αλλά να εντοπίσουν αν είχε κοπεί ή όχι η συγκεκριμένη ταμειακή απόδειξη περίπου δύο εβδομάδες πριν!



Φτάνοντας λοιπόν στην Ψαρού με τα σακίδια στον ώμο το πρώτο πράγμα που ζήτησαν από τους υπεύθυνους της επιχείρησης ήταν να ελέγξουν το «Ζ» εκείνης της ημέρας, το στοιχείο δηλαδή όπου απεικονίζεται ο συνολικός τζίρος και ο ΦΠΑ που αναλογεί στις πωλήσεις, όπως και να διαπιστώσουν αν είχαν κοπεί όλες οι νόμιμες αποδείξεις στο τραπέζι του Μπόλτ.

Οι υπεύθυνοι του καταστήματος αναγκάστηκαν να παρέχουν στα κλιμάκια της ΑΑΔΕ όλες τις αποδείξεις που αφορούσαν στο τραπέζι του Μπόλτ, περίπου 20, καθώς και την απόδειξη από την πιστωτική κάρτα του διάσημου αθλητή από την οποία πληρώθηκε το σύνολο του λογαριασμού.



Εντύπωση όμως δεν προκάλεσε μόνο ο αιφνιδιαστικός και εκ των υστέρων έλεγχος των κλιμακίων αλλά και η παραμονή των πέντε συνολικά ελεγκτών από τις 10 το πρωί της Παρασκευής μέχρι τις 08:30 το (επόμενο) πρωί του Σαββάτου χωρίς ξεκούραση αλλά και χωρίς διατροφή. Τα κλιμάκια δούλευαν non stop επικοινωνώντας κάθε πέντε λεπτά με τους ανωτέρους τους στο υπουργείο Οικονομικών, έχοντας λάβει εντολή να βρουν «λαβράκια» πάση θυσία. Τελικά αποχώρησαν άπραγοι και κατάκοποι καθώς όπως διαπιστώθηκε από τον εξονυχιστικό έλεγχο είχε κοπεί απόδειξη ακόμα και για το τελευταίο σφηνάκι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου