Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Με την υπογραφή του ομίλου Κόκκαλη το νέο ξενοδοχείο στο Σύνταγμα

Η εταιρεία του ομίλου Κόκκαλη αναδείχθηκε πλειοδότης στο διαγωνισμό, τον οποίο πραγματοποίησε μέσα στον Αύγουστο η Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων
Στον όμιλο της Intrakat, με σκοπό τη δημιουργία boutique ξενοδοχείου, καταλήγει, σύμφωνα με πληροφορίες, το ακίνητο επί της οδού Κολοκοτρώνη 3-5 και Βουλής, από τα πιο γνωστά διατηρητέα ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού στην περιοχή του Συντάγματος.



Η εταιρεία του ομίλου Κόκκαλη αναδείχθηκε πλειοδότης στο διαγωνισμό, τον οποίο πραγματοποίησε μέσα στον Αύγουστο η Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ) με «ανοικτή» στον επενδυτή την επιλογή της χρήσης του ακινήτου.

Σημειωτέον ότι κατά το παρελθόν το ακίνητο στέγαζε κατάστημα της σουηδικής H&M, της αλυσίδας αξεσουάρ της Ferrari κ.α., ενώ τα τελευταία χρόνια έμενε στο μεγαλύτερο μέρος του, κενό. Τώρα, δεδομένης της θέσης του στην «καρδιά» της τουριστικής Αθήνας, η χρήση που επιλέγεται είναι η ξενοδοχειακή και δή για τη δημιουργία boutique ξενοδοχείου.

Με την υπογραφή του ομίλου Κόκκαλη το νέο ξενοδοχείο στο ΣύνταγμαΤο διατηρητέο, επί της οδού Κολοκοτρώνη 3-5 και Βουλής, συνολικής επιφάνειας 4.160 τ.μ., πρόκειται να μισθωθεί, εφόσον φυσικά δοθεί το 'πράσινο φώς' από το Συμβούλιο Αμυνας, με μηνιαίο μίσθωμα στα 40.000 ευρώ για 20 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης για άλλα 20, με ελάχιστη αναπροσαρμογή 1% το χρόνο, ενώ το συνολικό οικονομικό όφελος για την ΥΠΑΑΠΕΔ από τη συγκεκριμένη σύμβαση μισθώσεως, τα 20 πρώτα χρόνια θα είναι κατ΄ ελάχιστον 10,35 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά ακίνητα ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, στο οποίο ανήκει, ως γνωστόν και το Μέγαρο Citylink, όπου στεγάζεται το πολυκατάστημα attica του Συντάγματος. Το ΜΤΣ είχε κάνει την τελευταία πενταετία αρκετές προσπάθειες κατά το πρόσφατο παρελθόν για την αξιοποίησή του, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα λόγω της πτώσης στο εγχώριο λιανεμπόριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου