Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

«Μαύρισαν» παραλίες της Σαλαμίνας μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου

«Μαύρισαν» παραλίες της Σαλαμίνας μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου στο Σαρωνικό
Η ρύπανση από πετρελαιοειδή και πίσσα εκτείνεται σε μήκος 1,5χλμ. μεταξύ Κυνοσούρας και Σεληνίων
«Μαύρες» έγιναν οι παραλίες της Σαλαμίνας από την Κυνοσούρα έως τα Σελήνια λόγω της διαρροής μαζούτ από το δεξαμενόπλοιο Αγία Ζώνη που βυθίστηκε την Κυριακή στο Σαρωνικό.




Σύμφωνα με τον δήμο Σαλαμίνας δύο εταιρείες έχουν αναλάβει ήδη τις εργασίες απορρύπανσης με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας αν και, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «θα χρειαστεί χρόνος».

Οι φωτογραφίες από το salamina.blogspot.gr είναι συγκλονιστικές καθώς δείχνουν τη θάλασσα να έχει γίνει μαύρη λόγω της μόλυνσης.






«Οι εταιρείες με εμπειρία σε τέτοια περιστατικά μας διαβεβαίωσαν ότι θα επαναφέρουν τις ακτές και την θάλασσα στην πρότερη κατάσταση» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Όπως προέκυψε το δεξαμενόπλοιο μετέφερε 2.200 μετρικούς τόνους fuel oil και 370 μετρικούς τόνους marine gas oil τους οποίους είχε φορτώσει από τα διυλιστήρια του Ασπροπύργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ρύπανση από τα πετρελαιοειδή και την πίσσα εκτείνεται σε μήκος 1,5 χιλιομέτρου.

Περιμετρικά από το σημείο όπου έχει βυθιστεί το δεξαμενόπλοιο έχουν ποντιστεί δύο σειρές πλωτά φράγματα, ενώ οι εργασίες στεγανοποίησης στο «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ», συνεχίζονται και σήμερα από ιδιώτες δύτες προκειμένου στη συνέχεια ιδιωτικό συνεργείο να προχωρήσει σε απάντληση καυσίμων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ανώτερων αξιωματικών του λιμενικού σώματος ελληνικής ακτοφυλακής, η σφράγιση στο πλοίο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της ημέρας, ενώ η ρύπανση που έχει δημιουργηθεί στη θαλάσσια περιοχή θα αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σε όλα τα επίπεδα.

Τα αίτια της βύθισης του πλοίου δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, ωστόσο πληροφορίες που αναμένεται να διερευνηθούν και από τον πραγματογνώμονα που έχει ορίσει για το ναυτικό ατύχημα το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά, κάνουν λόγο για εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιο. Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες μελών πληρωμάτων πλοίων που έφθασαν στην περιοχή το δεξαμενόπλοιο άρχισε να βυθίζεται με την πρύμνη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου