Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος η Εθνική πόλο Νέων Γυναικών!

Η Εθνική ομάδα νέων γυναικών έπαιξε με πάθος και ψυχή και είναι στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Βόλου, επικρατώντας 7-6 της Ολλανδίας
Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πίστευαν ότι οι «οράνιε» ήταν το φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, αφού διαθέτουν ένα αξιοζήλευτο ρόστερ. Ωστόσο, στον αθλητισμό δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος, αλλά εκείνος που το πιστεύει περισσότερο.
Έτσι έγινε και με την εθνική ομάδα νέων γυναικών, η οποία, με προεξάρχουσα την Ελένη Ξενάκη, η οποία πέτυχε τρία γκολ, συνεχίζει το ταξίδι στο όνειρο!




Η εθνική μας ομάδα ξεκίνησε μουδιασμένα στο πρώτο οκτάλεπτο, γεγονός που δεν άφησαν ανεκμετάλλευτο οι Ολλανδέζες, εξασφαλίζοντας προβάδισμα 2-0, με τις Κένινγκ και Κούμπαν.

Η υπεροχή των δύο τερμάτων των Οράνιε, είχε ευτυχώς ως αποτέλεσμα την αφύπνηση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, το οποίο κατέφερε να μειώσει με την Ελένη Ξενάκη σε 2-1 και να ισοφαρίσει λίγο αργότερα. Άμεση ήταν όμως η απάντηση της Ρότζε, η οποία έβαλε ξανά μπροστά την Ολλανδία με 3-2.

Η Ελισάβετ Πρωτόπαπα έφερε ξανά το ματς στο ίσα, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με τις Ολλανδέζες μπροστά στο σκορ με 4-3, χάρη στο γκολ της Σλίκινγκ.

Στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος η Εθνική πόλο Νέων Γυναικών!Τα κορίτσια του Στέφανου Λέανδρου πάτησαν τέρμα το γκάζι στην τρίτη περίοδο, καταφέροντας για πρώτη φορά να πάρουν προβάδισμα στο σκορ. Η Ελένη Ξενάκη πέτυχε το τρίτο προσωπικό της τέρμα, για το 4-4, με την Ρότζε να δίνει ξανά προβάδισμα στην Ολλανδία.

Η Σταματοπούλου έκανε δύο εξαιρετικές επεμβάσεις, με την Ελευθερία Πλευρίτου με φοβερό σουτ από την περιφέρεια να ισοφαρίζει σε 5-5 και την Ελισάβετ Πρωτόπαπα να διαμορφώνει το 5-6 λίγο πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου.

Στην τελευταία περίοδο η Μπριγκίτε Σλίκινγκ ισοφάρισε ξανά με την Νικόλ Ελευθεριάδου να πετυχαίνει το νικηφόρο 6-7 3:44 πριν τη λήξη της αναμέτρησης, το οποίο στέλνει την εθνική μας ομάδα στον τελικό της διοργάνωσης.

Oλλανδία-Ελλάδα 6-7

Οκτάλεπτα: 2-0, 2-3, 1- 3, 1-1.

Ολλανδία: Κένινγκ 1, Koύμπαν 1, Ρόχε 2, Σλίκινγκ 2
Ελλάδα: Ξενάκη 3, Πρωτόπαπα 2, Πλευρίτου Ελ. 1, Ελευθεριάδου 1.

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου