Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Φοιτητές κρατούμενοι από δέκα φυλακές της χώρας Με υποτροφία


Η δράση αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο συμφωνίας συνεργασίας που υπέγραψαν, τον Σεπτέμβρη του 2016, ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτύχης Φυτράκης και ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ καθηγητής Βασίλης Καρδάσης
Τις σπουδές τους στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) θα ξεκινήσουν 20 κρατούμενοι από 10 φυλακές της χώρας με υποτροφία.




Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, η δημόσια κλήρωση των υποψηφίων έλαβε χώρα   στις   8  Σεπτεμβρίου   και   τα   αποτελέσματα   έχουν   κοινοποιηθεί   στους ενδιαφερόμενους. Η δράση αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο συμφωνίας συνεργασίας που υπέγραψαν, τον Σεπτέμβρη του 2016, ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτύχης Φυτράκης και ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ καθηγητής Βασίλης Καρδάσης.

Η συμφωνία προβλέπει την προσφορά, ετησίως, 20 υποτροφιών από το ΕΑΠ για την φοίτηση των κρατουμένων σε προπτυχιακά προγράμματα. Ήδη το πανεπιστημιακό έτος 2016-2017 οι πρώτοι 20 κρατούμενοι-φοιτητές ξεκίνησαν τις σπουδές τους και έδωσαν εξετάσεις στο τέλος.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης: «Για   την   υλοποίηση   αυτής   της   συμφωνίας καταβλήθηκαν   μεγάλες   προσπάθειες   και   από   τις   δύο   πλευρές,   προκειμένου   να ξεπεραστούν πολλά  τεχνικά και διοικητικά εμπόδια και να γίνει εφικτή η πρόσβαση των κρατουμένων-φοιτητών στη γνώση   και  την   εκπαίδευση.  Με  τον τρόπο αυτό υλοποιείται   η   δέσμευση   της   Πολιτείας   για   ίσες   ευκαιρίες   στην   εκπαίδευση   και υποστήριξη της επανένταξης των κρατουμένων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου