Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

«Φάτε καγκουρό, είναι πάρα πολλά» λένε οι αρμόδιοι στους Αυστραλούς!

Κυνηγήστε τα να σωθούμε, λένε ούτε λίγο ούτε πολύ σε μια απέλπιδα κίνηση να μειώσουν τον πληθυσμό τους, που είναι υπερδιπλάσιος από τον ανθρώπων
«Φάτε καγκουρό», λένε πλέον οι αρμόδιοι στους Αυστραλούς, καθώς ο πληθυσμός του συμπαθούς θηλαστικού πλησιάζει τα 50 εκατομμύρια και θεωρείται έως και επικίνδυνος!



Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης, το 2016 τα καγκουρό ήταν περίπου 45 εκατομμύρια, και φέτος υπολογίζονται στα 50 εκατομμύρια, αριθμός διπλάσιος από τον ανθρώπινο πληθυσμό της ηπείρου, που υπολογίζεται στα 24,13 εκατομμύρια.

Το 2010 τα καγκουρό ήταν 27 εκατ. περίπου κι έτσι παρατηρείται μέσα σε επτά χρόνια διπλασιασμός του πληθυσμού τους, που οφείλεται σύμφωνα με τους ειδικούς σε περιβαλλοντικούς παράγοντες κυρίως, όπως για παράδειγμα το γεγονός πως οι πολλές βροχές οδήγησαν σε αύξηση της τροφής τους.

Οι ειδικοί πλέον προτρέπουν τους Αυστραλούς να κυνηγήσουν τα καγκουρό και να τρώνε το κρέας τους, ώστε να μην πηγαίνει χαμένο! «Αν πρόκειται να σκοτώσουμε αυτά τα ζώα, να το κάνουμε με ανθρώπινο τρόπο, και ίσως πρέπει να συζητήσουμε πώς θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε τα ζώα αυτά που πρόκειται να θανατωθούν», λέει ο βοηθός καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας Ντέιβιντ Πάτον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου