Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Αττική Οδός και προαστιακός «πιάνουν» Ραφήνα

Σύσκεψη για την αποσυμφόρηση του λιμανιού
Η επέκταση της Αττικής Οδού ως την είσοδο της Ραφήνας, με βάση το υφιστάμενο σχέδιο, η ταυτόχρονη επέκταση του Προαστιακού, αλλά με στόχο να φτάσει ως το λιμάνι, καθώς και η δημιουργία
Ανισόπεδου Κόμβου για τη σύνδεση της Ραφήνας με τη Λεωφόρο Μαραθώνος συζητήθηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για την αποσυμφόρηση λιμάνι της Ραφήνας, με την συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας, του υπουργού Μεταφορών, της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων.



Ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης πρότεινε να αναλάβει το Υπουργείο Μεταφορών τις μελέτες και ζήτησε από την Διευθύνουσα Σύμβουλο του Λιμένα Ραφήνας, Κατερίνα Αδαμοπούλου τις αντίστοιχες μελέτες που έχει κάνει ο Ο.Λ.Ρ. για την αποσυμφόρηση του λιμανιού (υπόγεια σύνδεσή του με τον Προαστιακό).
Συμφωνήθηκε νέα συνάντηση, με τη συμμετοχή εκπροσώπων και της Περιφέρειας, καθώς και ειδική σύσκεψη στο Υπουργείο Μεταφορών για το συντονισμό των απαραίτητων μελετών. Συζητήθηκε και η χρηματοδότηση των σχετικών έργων.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής πρότεινε και τρίτη σύσκεψη με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς της πόλης, ειδικά για το ζήτημα της παραχώρησης τμημάτων της ΧΖΛ της Ραφήνας στο Δήμο.
Ο κ. Μπουρνούς έθεσε και το ζήτημα της στάθμευσης των αυτοκινήτων, αναφέροντας ότι μπορούν να βρεθούν χώροι. Η κ. Αδαμοπούλου ανέφερε ότι είναι στην τελική ευθεία η εκπόνηση του MASTER PLAN του λιμανιού, το οποίο αναμένεται μέσα στο Σεπτέμβριο.

Newsroom Αθήνα 9.84

2 σχόλια:

  1. Καλό θα ήταν μέχρι να...υλοποιηθούν τα μακρόπνοα αυτά σχέδια ( φέξε μου και... γλύστρησα), οι δημοτικοί μας άρχοντες να κοιτάξουν τα του οίκου τους. Γιατί ούτε δρόμους σωστούς έχει η Ραφήνα, ούτε πεζοδρόμια, ούτε βιολογικό καθαρισμό, ούτε, ούτε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΟΛΠΟ ΓΚΡΟΣΟ,ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΠΟΛΛΑΑΑ ΛΕΦΤΑ.ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΚΕΛ=ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ Κ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΟ-ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ.
    ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΤΡΙΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ.
    ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑΑΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΕΛ Κ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ,ΕΚΕΙ ΘΑΑΑΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Κ Η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Κ ΤΟ ΜΕΤΡΟ.ΚΑΛΑ ΠΟΣΟ ΜΛΚΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΑΠΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΞΥΛΟ? ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΛΙΓΟΥΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ ΤΟΥ ΛΗΣΤΗ.
    ΑΥΤΟΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΞΙΩΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΛΟΥΣΙΟΙ,ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΝ ΚΑΠΩΣ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου