Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Επάγγελμα αεροσυνοδός: Οι απίστευτες απαιτήσεις των εταιρειών

Επάγγελμα αεροσυνοδός: Οι απίστευτες απαιτήσεις των εταιρειών

Ανέκαθεν το επάγγελμα της αεροσυνοδού ήταν πολύ απαιτητικό και σύμφωνα με τις περισσότερες αεροπορικές εταιρίες, οι υποψήφιες έπρεπε να τηρούν ένα αυστηρό σύνολο προϋποθέσεων.

Σύμφωνα με την Daily Mail, δεν είναι μόνο το συγκεκριμένο ύψος που πρέπει να έχει μία γυναίκα για να γίνει αεροσυνοδός, αλλά το βάρος, η φυσική κατάσταση, ακόμη και η απόχρωση του κραγιόν της.




Συγκεκριμένα:
Ύψος
Πάντα υπάρχουν απαιτήσεις σχετικά με το ύψος και το βάρος του πληρώματος θαλάμου επιβατών, διότι οι γυναίκες θα πρέπει να είναι σε θέση να χωρέσουν στα μικροσκοπικά καθίσματα, να είναι αρκετά ψηλές για να φτάσουν τα ντουλάπια στην οροφή, αλλά όχι και τόσο ώστε να μην χτυπούν το κεφάλι τους σε αυτά.
Για παράδειγμα, για να υποβάλει κάποια αίτηση στις πολυτελείς αερογραμμές της Qatar Airways θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 2 μέτρα τεντωμένες, ώστε να μπορούν να φτάσουν και το πιο ψηλό ράφι.


Βάρος
Η εταιρία Malaysia Airlines ζητά από όσες γυναίκες λαμβάνουν μέρος στους διαγωνισμούς να έχουν δείκτη μάζας σώματος μεταξύ 22-25 και οι άντρες 25-28.
Όσες αποτυγχάνουν στο να έχουν αυτό το αποτέλεσμα, τότε έχουν όριο δύο εβδομάδες για να αδυνατίσουν, ενώ ελέγχονται πολύ συχνά ακόμη και όσες δουλεύουν ήδη εκεί.

'Όραση
Οι αεροπορικές γραμμές της Ασίας ζητούν από τις μελλοντικές αεροσυνοδούς της να έχουν άριστη όραση. Παρ΄όλα αυτά αν υπάρξει κάποιο θέμα με τα μάτια τους στο μέλλον θα μπορούν να φορούν φακούς επαφής, αλλά όχι γυαλιά οράσεως.

Δύναμη

Οι εταιρία West Jet ζητά από τις υπαλλήλους τους να είναι σε θέση να σηκώσουν 22 κιλά από το δάπεδο μέχρι τη μέση τους και τα μισά, δηλαδή 11, μέχρι το κεφάλι τους.

Υγεία
Οι αεροπορικές γραμμές της Αλάσκα απαιτούν από το πλήρωμα να μην καπνίζουν τουλάχιστον 6 μήνες πριν τις πτήσεις τους.


Περιποίηση
Η εταιρία Virgin Atlantic παρέχει σε άντρες και γυναίκες αεροσυνοδούς ειδικά μαθήματα στα οποία μαθαίνουν τα πάντα για τον... καλλωπισμό τους.
Από την άλλη οι Βρετανικές αερογραμμές ζητούν πιο εξειδικευμένα πράγματα. Το καλσόν των αεροσυνοδών θα πρέπει να είναι κατάμαυρο, τα πουκάμισα το ίδιο και τα νύχια τους βαμμένα κόκκινα ή σε nude αποχρώσεις.
Επίσης η Malaysia airlines ζητά πάντα να φορούν make up που να ταιριάζει άψογα με την επιδερμίδα τους.
Οι Emirates airlines από την άλλη θέλει το μανικιούρ να είναι στην εντέλεια και το κραγιόν να έχει την ίδια απόχρωση με το καπέλο τους.

Επιπλέον εκπαίδευση
Η βραζιλιάνικη εταιρία TAM απαιτεί από το προσωπικό της να έχουν εκπαιδευτεί για το πως να επιβιώσουν σε μία ζούγκλα, καθώς η μισή έκταση της χώρας καλύπτεται από δάσος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου