Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Η Κατασκευή του ΚΕΛ δεν είναι η Οριστική Λύση!

Το ΚΕΛ είναι η οριστική λύση με σίγουρο αποτέλεσμα τα λύματα στην Θάλασσα. Έχοντας ατράνταχτο παράδειγμα το ΚΕΛ σε ένα μικρό νησάκι που φιλοξενεί και την Ναυτική Σχολή Πόρου
αποδεικνύει ότι τα ΚΕΛ κατασκευάζονται με πρώτιστο στόχο να "μπουν χρήματα στις τσέπες".




Αν μετά από 3 χρόνια έχουν ένα ΚΕΛ που ακόμη δεν μπορούν να το λειτουργήσουν και τώρα θα "πετάξουν" ένα τεράστιο ποσό για απλή μελέτη, ΟΧΙ για την λύση. Μιλάμε για ΚΕΛ σε τόπο όπου υπάρχει αποχετευτικό δίκτυο!

Ο κ. Δ.Μάρκου μαζί με τον κ.Γιαννάτο και όλους τους υπόλοιπους υποστηριχτές του ΚΕΛ ας πάνε μια βόλτα στον Πόρο για να δουν πως γίνεται με ΚΕΛ τα σκατά να καταλήγουν στην θάλασσα!!

Πρόκειται απλά για ένα "Τρύπιο Κουμπαρά"!

Δημοπράτηση του έργου «Συντήρηση, επέκταση και αναβάθμιση των δικτύων και των αντλιοστασίων αποχέτευσης στην περιοχή της Σφαιρίας του Δ. Πόρου-Γαλατά»Δημοπρατήθηκε την Τρίτη 29 Αυγούστου στα γραφεία της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Νήσων το έργο «Συντήρηση, επέκταση και αναβάθμιση των δικτύων και των αντλιοστασίων αποχέτευσης στην περιοχή της Σφαιρίας του Δ. Πόρου-Γαλατά».

Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στο ποσό των 2.300.000€ με ΦΠΑ και θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής. Ως προσωρινός μειοδότης αναδείχτηκε η ΖΙΤΑΚΑΤ ΑΤΕΒΕ με συνολική έκπτωση 57, 00%. Αναμένεται η έγκριση που πρακτικού από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πόρου και από το Ελεγκτικό Συνέδριο, η υπογραφή της σύμβασης κι προγραμματίζεται η έναρξη των εργασιών εντός του έτους. Οι εργασίες θα εκτελούνται κατά τους χειμερινούς μήνες έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί η όχληση των κατοίκων, επαγγελματιών και επισκεπτών.

Το έργο αυτό αποτελεί ένα βήμα προς την επίλυση του προβλήματος του «πολύπαθου» βιολογικού του Πόρου. Η οριστική επίλυση προβλέπεται να πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση των μελετών για το διαχωρισμό των δικτύων ομβρίων και λυμάτων (κοινό παντορροϊκό).

Για τις ανωτέρω μελέτες η Περιφέρεια έχει δεσμεύσει το ποσό των 250.000€ περίπου, στο οποίο περιλαμβάνεται η βελτίωση και αναβάθμιση του ΚΕΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου