Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΠΑΤΑ, ΑΡΤΕΜΙΣ - Καλή & Δημιουργική Σχολική Χρονιά

Άλλη μια σχολική χρονιά αρχίζει και ευχόμαστε να είναι δημιουργική, γεμάτη ωραίες εμπειρίες για τα παιδιά μας και βέβαια και για εμάς τους γονείς.
Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές να αποκτήσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες που είναι απαραίτητα εφόδια για τη ζωή, σε σύγχρονα & ασφαλή σχολεία, σε σχολεία που να τους αξίζουν.




ΟΛΑ τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην ποιοτική μόρφωση και παιδεία και να είναι εξοπλισμένα με όλα τα απαραίτητα εργαλεία ώστε φεύγοντας από το σχολείο να αισθανθούν ότι τους δόθηκε η ευκαιρία να ανακαλύψουν και να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους ως σκεπτόμενοι άνθρωποι με μοναδικές δεξιότητες.  
Θέλουμε τα παιδιά μας να αγαπάνε το σχολείο και τη μόρφωση. 
Να μαθαίνουν να αγαπάνε τη γλώσσα τους, τα μαθηματικά και τις φυσικές επιστήμες. 
Αυτό σημαίνει ότι τα σχολεία μας πρέπει να είναι εξοπλισμένα, να έχουν εργαστήρια και βιβλιοθήκες, σύγχρονα μέσα διδασκαλίας. Θέλουμε να κάνουν καλλιτεχνικά μαθήματα, να κάνουν σωστά το μάθημα της φυσικής αγωγής. Να μην είναι περισσότεροι από 20 μαθητές στο κάθε τμήμα-16 για την Α & Β Δημοτικού. Θέλουμε πραγματικό ολοήμερο σχολείο και όχι «baby-parking» ώστε τα παιδιά να γυρνάνε στο σπίτι τους διαβασμένα και να έχουν χρόνο για ανάπαυση και παιχνίδι. 
Θέλουμε το γυμνάσιο και το λύκειο να σταματήσουν να είναι εξεταστικά κέντρα
Θέλουμε να σταματήσει η παραπαιδεία, να μην μορφώνεται μόνο όποιος έχει χρήματα και το σχολείο να είναι ίδιο για όλα τα παιδιά ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση και φυσικά ανεξάρτητα από τη θρησκεία ή χώρα καταγωγής τους.

Απέναντι σε μια μιζέρια, όπου τα κοντέινερς έχουν αντικαταστήσει τις σχολικές αίθουσες, όπου τα εργαστήρια, τα γυμναστήρια και οι βιβλιοθήκες έχουν γίνει αίθουσες διδασκαλίας, καθώς λείπουν οι άλλοι χώροι, συνεχίζουμε να διεκδικούμε. 
Η κατάσταση με τη σχολική στέγη στο Δήμο μας είναι «βαλτωμένη». 
 Οι υποσχέσεις είναι πολλές, όμως για να κτιστούν νέα σχολεία, προχωράμε με βήμα "σημειωτόν"
Ως γονεϊκό κίνημα, δε μπορούμε και δε θέλουμε να δεχτούμε ότι η "οικονομική κρίση" -μια φράση που χρησιμοποιείται για να συγκαλύψει άπειρες αστοχίες, παραλείψεις και λάθη- μπορεί να "χτυπήσει" το παρόν και μέλλον των ανθρώπων που δεν έχουν καμία ευθύνη για όλα αυτά που συμβαίνουν, των παιδιών! 

Σε τελική ανάλυση εμείς οι γονείς έχουμε πληρώσει διπλά και τριπλά τη «δωρεάν» παιδεία.
Με αφορμή τη νέα σχολική χρονιά καλούμε τους γονείς που αντιλαμβάνονται ότι είναι απαραίτητη η συσπείρωση και ο αγώνας για το σχολείο που έχουν ανάγκη τα παιδιά μας, να βάλουν ψηλά τον πήχη των προσδοκιών τους. 
Να πλαισιώσουν τους συλλόγους γονέων και να ενισχύσουν τον διεκδικητικό-αγωνιστικό-πολιτιστικό τους χαρακτήρα. Το έργο των συλλόγων είναι πλούσιο, μπορεί να γίνει ακόμα πλουσιότερο, γιατί ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!
Σεπτέμβριος 2017

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου